|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Trapper.Mash
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 1:24 pm Předmět: Vhodná intenzita |
|
|
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli fakt, že druhý den mě svaly po posilování z námahy bolí, mi dává jistotu, že trénink byl vhodně intenzivní. Jde mi o to, že jsem zjistil, že pro různé svalové partie mi vyhovuje odlišný způsob cvičení (např. jiný počet opakování), abych docílil toho, že to následující dny pocítím. Tak mě zajímá, jestli je tohle ten správný indikátor toho, že to dělám správně, nebo jestli se podle toho řídit nemám. Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Woko_O

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 1:38 pm Předmět: |
|
|
Jak se řiká: co bolí to roste..
Taková ta potreninková bolest svalů, ne vyloženě hodně intenzivní, ale taková ta že to cejtíš je známkou toho že byl trenink nějakou změnou, něčím na co nejsi zvyklej. Ta bolest je normální odezvou na neobvyklou námahu a je součástí adaptace, která vede k větší vytrvalosti a síle po tom, co se svaly zregenerují a narostou..
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 2:19 pm Předmět: |
|
|
na druhou stranu, ale nemusi znamenat, ze kdyz to druhy den neboli, ze byl trening na hovno ;]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:19 pm Předmět: |
|
|
ne, ty dve veci rozhodne nesouvisi! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:31 pm Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | Úspěch je ten, když tě druhej den nebolí žádnej kloub... (např. po tréninku hrudníku jsou to např. ramena). Řekl bych, že cvičíš tak tejden, proto ta bolest přichází. |
Bohužel se mi za celej život nestalo, že by mě po tréninku hrudníku neboleli ramena, nehledě na to, že mě do toho vlastně bolej i tricepsy a to ať už jedu tlaky s JČ nebo benchpress.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:40 pm Předmět: |
|
|
tak to jedes blbe
treba tricaky eliminujes tim, ze zkratis pohyb, od dotyku hrudniku neprechazis moc pres pravy uhel (viz Pumping Iron) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:46 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | tak to jedes blbe
treba tricaky eliminujes tim, ze zkratis pohyb, od dotyku hrudniku neprechazis moc pres pravy uhel (viz Pumping Iron) |
Už mi i Bara řekl, jak to mám jezdit správně (abych prostě správně vytočil ruce a vypojil tak tím ty tricepsy a další věci), ale stejně mě z toho vždy bolí uplně všechno, co jde. Holt to je problémová partie no.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:50 pm Předmět: |
|
|
co zkusit treba princip predvycerpani?
nekolik serii rozpazek a teprve pak klasicky bench _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | co zkusit treba princip predvycerpani?
nekolik serii rozpazek a teprve pak klasicky bench |
Můžu někdy zkusit, každopádně se nedá na druhou stranu zase říct, že je uplně vyloženě špatně, že mě z toho prostě bolej svaly další tři/čtyri dny ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:54 pm Předmět: |
|
|
nemusi to byt spatne, je spousta druhu bolesti
ale stojim si za tim, ze bolest a rust svalu nemusi byt propojene a uz vubec ne primo umerne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Woko_O

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 10:00 pm Předmět: |
|
|
O tom žádná..tak to přece nikde není.
Bolest vzniká pouze tehdy když danej sval zatížíš jiným způsobem než je zvyklej (jiná variace cviku, přepětí, težkej trenink). Potom sval bolí a vyžaduje určitou regeneraci na zotavení (vznikají mikrotrhlinky atd..však to znáš). To že sval nebolí, neznamená, že byl procvičenej špatně..
Samozřejmě pokud bolí po každým treninku se stejnou technikou a váhou a je to taková ta "jiná" bolest, tak je něco špatně a je potřeba to řešit jiným způsobem...
|
|
| nahoru |
|
 |
Trapper.Mash
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 2:14 am Předmět: |
|
|
Cítím vždy jen ty partie, které jsem procvičoval. Vždycky jsem měl ten pocit namožených svalů rád a bral jsem to právě přesně tak, že co bolí, to roste.
Jde o to, že jsem začínal cvičit, když mi bylo 18, tehdy jsem byl po prvních trénincích úplně zničenej, ale postupem času jsem se dostal do stádia, kdy ať jsem cvičil jakkoliv už jsem toho pocitu namožených svalů nedocílil. Pak jsem na několik let s cvičením přestal a vrátil jsem se k tomu až později.
Momentálně posiluju přesně rok, a přitom po každém tréninku ty svaly pořád hodně cítím. Nejdřív jsem z toho měl radost, říkal jsem si, že jsem se naučil cvičit efektivněji než v těch 18 letech. Na druhou stranu, pak jsem začal mít pochybnosti, jestli ty svaly zbytečně nepřetěžuju a nezpomaluju tím jejich růst. Ale doufám, že to dělám tak akorát.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|