|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MelvinMain
|
Zaslal: pá červenec 18, 2014 6:03 pm Předmět: Břicho a biceps (s ohledem na bederní páteř) |
|
|
Ahoj,
rád bych se zeptal zkušených kulturistů, zda by mi doporučili nejideálnější cvik na břicho a na biceps bez toho, že by se zapojovala bederní páteř, kterou mám trochu poškozenou. Vím, že chci asi nemožné, ale třeba se zde objeví nějaká naděje na nějaký cvik, kdy bederní páteř není nebo je minimálně zatěžována.
Přeji hezký den a děkuji.
Melvin
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
coder

|
Zaslal: so červenec 19, 2014 2:10 am Předmět: |
|
|
ja si teda nevsimnul ze bych zapojoval bederni pater do zadneho cviku na bricho nebo biceps pokud u toho bicepsu delas pomalu most ze stoje tak skus ubrat vahu a jet to spravne technicky to same bricho
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so červenec 19, 2014 8:33 am Předmět: |
|
|
Jak poškozenou?
| coder napsal: | | ja si teda nevsimnul ze bych zapojoval bederni pater do zadneho cviku na bricho nebo biceps pokud u toho bicepsu delas pomalu most ze stoje tak skus ubrat vahu a jet to spravne technicky to same bricho |
To sis chlapče všimnul špatně _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so červenec 19, 2014 8:48 am Předmět: Re: Břicho a biceps (s ohledem na bederní páteř) |
|
|
| MelvinMain napsal: | Ahoj,
rád bych se zeptal zkušených kulturistů, zda by mi doporučili nejideálnější cvik na břicho a na biceps bez toho, že by se zapojovala bederní páteř, kterou mám trochu poškozenou. Vím, že chci asi nemožné, ale třeba se zde objeví nějaká naděje na nějaký cvik, kdy bederní páteř není nebo je minimálně zatěžována.
Melvin |
Napadají mě např. cviky vsedě (JČ, Scottovka...), cviky v leže (na kladkách)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 9:33 pm Předmět: |
|
|
Jak cvičíš zbytek těla bez bederní páteře? Proč zrovna s břichem a bicepsem máš problém?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 10:56 pm Předmět: Re: Břicho a biceps (s ohledem na bederní páteř) |
|
|
| Novic napsal: | | MelvinMain napsal: | Ahoj,
Melvin |
Napadají mě např. cviky vsedě (JČ, Scottovka...), cviky v leže (na kladkách)... |
Bohužel...ani to ne. Když mě bolí bederka - bolí mě i když stojím, natož abych něco cvičil.
|
|
| nahoru |
|
 |
MelvinMain
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 2:31 pm Předmět: Břicho a biceps (s ohledem na bederní páteř) |
|
|
Ahoj,
jde o to, že mám lordózu bederní páteře a asi oslabený hluboký stabilizační systém a proto pokud cvičím břicho tak bederní páteř přetěžuji a ta pak bolí. To samé u cviků bicepsů s velkou činkou ve stoje. Přesto bych rád cvičil břicho a paže, ale nevím jaké cviky pro posílení HSS a zároveň zmíněných svalů.
Díky moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 2:43 pm Předmět: |
|
|
posli PM zelezne kouli, to je otazka primo pro nej
ale to co pises je cesta do pekel
telo musis posilovat komplexne,jakmile je jedna cast silnejsi, tak je to o pruser _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
Na posílení core tu najdeš cviky, byly snad tomu věnovány celé články. Taky jsem mírnila lordozu, prohýbala jsem se v zádech a špulila pupek. Takže jsem musela posílit obojí.
Na břicho jsem vyfasovala svíčky na lavici, kdy se držíš lavice za hlavou, a zkracovačky na míči, kdy si záda odpočinou.
Mno a na core mi úplně nejvíc pomohly komplexní cviky, kdy se musíš udržet zpevněný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 3:17 pm Předmět: |
|
|
Co použít opasek při cvicích s VČ na biceps? Před cvičením mi so-called doktoři diagnostikovali lordozu a skoliozu, varovali mě, ať necvičím. Ze začátku jsem používal právě opasek (pouze při vyšší zátěži), hlídal si správnej postoj těla (dýchání, chůze atp.) a teď mě záda nebolí a opasek nepoužívám.
Naposledy upravil Novic dne čt červenec 24, 2014 3:22 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 3:21 pm Předmět: |
|
|
to pomuze
ale ma cenu cvicit bicepsy s vahou, kterou bez pomoci ani nezvednes???
problem je jinde, soustredil bych se na odstrannei problemua pak cvicil
to je asi jako ptat, jak v aute vypnout tu otravnou kontrolku, co porad blika, ze mas nedostatek oleje _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 3:24 pm Předmět: |
|
|
PU: Jo to souhlas.
Předpokládám, že to není nějakej šílenec, se kterým ty činky cvičí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 3:28 pm Předmět: |
|
|
jasne, ale stejne mi unika smysl cvicit biceps, kdyz normalne nezvednu tu cinku _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 3:31 pm Předmět: |
|
|
Tak to zase uniklo mě, nevěděl jsem, že ani nezvedne tu činku... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sarkafarka
|
Zaslal: po červenec 28, 2014 7:13 am Předmět: Re: Břicho a biceps (s ohledem na bederní páteř) |
|
|
| MelvinMain napsal: | Ahoj,
jde o to, že mám lordózu bederní páteře a asi oslabený hluboký stabilizační systém a proto pokud cvičím břicho tak bederní páteř přetěžuji a ta pak bolí. To samé u cviků bicepsů s velkou činkou ve stoje. Přesto bych rád cvičil břicho a paže, ale nevím jaké cviky pro posílení HSS a zároveň zmíněných svalů.
Díky moc. |
Zjednodušeně by se dalo říct, že pokud tě při cvicích na břicho bolí záda, tak máš buďto blbou techniku, nebo blbé cviky... Cvičit břicho, potažmo svaly HSS není o tom zaseknout chodidla do lavičky a do umření komíhat trupem v rozmezí 180°... Btw. S páskem opatrně, dobrý sluha ale špatný pán... Měl by být využíván jen k nejnáročnějším cvikům a zátěžím, nikoli jako náhrada "nefungujících" příčných břišáků...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|