|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: čt duben 10, 2014 8:15 am Předmět: |
|
|
Nejde taky o to, jak je ten člověk trénovaný, kolik mu je let a podobně? Podle mně jinak bude zvládat vysokou frekvenci a intenzitu mladá sportovka po deseti patnácti letech soustředěného tréninku a jinak obstarožní kancelářská krysa, která těch patnáct let nevylezla z doupěte. Já když vloni v létě přešel ze svého obvyklého fullbody třikrát týdně na fullbody každý den (plus kardio večer), tak jsem to sice tak nějak zvládal, ale v podstatě nic mi to nedalo, respektive spíš ubralo (i při nižším objemu).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kernel

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 9:35 pm Předmět: Re: Přetrénování, intenzita tréninku, odpočinek |
|
|
| B.é.d.a. napsal: | Ahoj,
měl bych dotaz na právě zveřejněný článek tady na webu.
(http://kulturistika.ronnie.cz/c-17568-chris-aceto-pretrenovani-zabrzdi-vase-prirustky.html)
Chci se zeptat co si o tom myslíte? Konkrétně ten 3. a 4. bod článku, jestli trénink partie s pauzou 5-8 dní není málo?
Osobně cvičim partii 2x do týdne a tenhle článek mě trochu přiměl to změnit, tak by mě zajímaly vaše názory co si o tom myslíte.
Děkuji za odpověď :-) |
Na to odpovídá tenhle článek "Cizopasníka svalovce" http://kulturistika.ronnie.cz/c-5909-sest-tipu-jak-se-vyhybat-zranenim-pri-treninku-i.html
Jednou ročně pak zařaďte volno na dobu 3 - 4 týdny
Při opravdu náročném tréninkovém programu mohu doporučit týden úplného volna každých 6 - 8 týdnů. Během volna si dopřejte extra regeneraci, zajděte si do sauny, na masáž, případně zvolte nenáročnou doplňkovou sportovní aktivitu (pokud je to možné, vynechejte rugby, ultramaraton a ultimátní zápasy v kleci).
Třeba na dovolené v tropické rozvojové zemi obvykle nejsou činky, tak je to taková odvykací kůra, ale abstinenční příznaky jsou z toho slušné. Alespoň že se tam dá plavat, ale ne asi moc.
"Já jela na BCAA 4 tréninky denně "A kolik musí být těch BCAA /váha těla. Při dvoufázovém dvoj/troj tréningu jsem zkoušel brát 60g denně a projevilo se to akorát na peněžence. _________________ Samota vás často dohání k šílenství, jediné co mi pomáhá si udržet smysl pro realitu je přátelství s mojí sbírkou zpívajících brambor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 9:58 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že 99 % fora k přetrénování nikdy nedojde... to byste museli dřít (vynucená opakování atp.)... vůbec si myslím, že přetrénování je jeden z největších mýtů (něco jako PTN).
K položenýmu dotazu - podle mě řešíš hovna, cvič jak sám uznáš za vhodný, nestresuj se hovadinami, cvič danej sval třeba obden, pokud to TOBĚ bude vyhovovat... třeba cvič i jednu partii po sobě jdoucích dnech, co má bejt.
A ten článek, na kterej jsi odkazoval... za takovej blábol dostává někdo zaplaceno?!?
Howgh.
|
|
| nahoru |
|
 |
kernel

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 10:47 pm Předmět: |
|
|
| Novic napsal: | K položenýmu dotazu - podle mě řešíš hovna , cvič jak sám uznáš za vhodný, nestresuj se hovadinami, cvič danej sval třeba obden, pokud to TOBĚ bude vyhovovat... třeba cvič i jednu partii po sobě jdoucích dnech, co má bejt.
Howgh. |
Tvoje rada je velmi všeobecná a dá se říci slušně. Takhle jsem to vedle ještě rok zpět a dopadlo to dost blbě. To, že ¨vůle odejde dříve než tělo je blbost.
Zrovna dole je odkaz na článek Syndrom přetrénování- zhouba silového tréninku Dá se k tomu a i ke zranění dopracovat relativně lehce. Tuším, že ten autor na to magistra.
A tvoje příspěvky nezní na někoho kdo má načteno, tašku medailí z MČR a úvazek v PSKO. spíš opak. _________________ Samota vás často dohání k šílenství, jediné co mi pomáhá si udržet smysl pro realitu je přátelství s mojí sbírkou zpívajících brambor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: pá červenec 25, 2014 7:17 am Předmět: |
|
|
| kernel napsal: | Tuším, že ten autor na to magistra.
A tvoje příspěvky nezní na někoho kdo má načteno, tašku medailí z MČR a úvazek v PSKO. spíš opak. |
Pleteš jablka a hrušky, jak to spolu souvisí, to je mi záhadou... pokud má magistra, tak to je snad ještě horší, než jsem čekal.
A jen jeden? Čekal jsem více hejtů...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|