Výživa při vícedenním treku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Výživa při vícedenním treku  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Výživa při vícedenním treku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Angel

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 7:45 pm    Předmět: Výživa při vícedenním treku Odpovědět s citátem

Protože vyrážím příští týden do Tater (pěšky cca od hranic se Slovenskem) a protože bych rád shodil nějaké to kilo a hlavně nastartoval metabolismus, tak se chci zeptat na stravování v této situaci. Minulý rok jsem to absolvoval s báglem za 5 celých dní, přičemž denně jsem šel 10h čistého času. Podle jednoho vzorce: "Chůze v kopcovitém terénu 4km/h" mi to dá s mojí hmotností (100kg) + bágl (15kg) spotřebu: +17250Kj/den, což je sakra dost; + můj tabulkový bazální 8900kj, takže celkový výdej: 26150kj

Minulý rok jsem nejedl úplně dost, dělal jsem si pauzy na jídlo, jedl tučné konzervy, ale řekl bych že jsem se rozhodně nedostal přes 15000kj/den což je podle mě velká chyba.

Tak se chci zeptat, jak se stravou nejlépe naložit, abych tuhle příležitost maximálně využil. Původně jsem chtěl vzít nějaké ty čabajky, lovecký, tatranky, vepřové konzervy, sušené ovoce atd., prostě energeticky hutné věci.

Díky

Naposledy upravil Angel dne ne červenec 27, 2014 7:48 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

k cemu to je, stejne neches poradit, jenom potvrdit, ze tvuj nazor je jedinej ten spravny
to uz jsme pochopili
Angel

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi sis nevšiml, žy typický přispěvatel fóra je s určitou pravděpodobností chvilkový nadšenec, který zrovna přečetl všechen balast, co je na internetu okolo stravování a cvičení (děkuji, ten znám taky) a mě se jen nelíbí, že mi s ním příjde machrovat do mého topicu, ikdyž ví prdlajz, aby mě mohl zdupat, že je venku hezky a že nejezdím na kole (jeden reálný příklad), abych se poté dočetl, že před pár týdny tentýž člověk informoval zde o tom, že na kolo sedl on sám po 20ti letech. Na názory takových opravdu zvědav nejsem a ani se takových na nic neptám. Takže jestli má mít moje otázka 0 odpovědí, já se s tím naprosto smířím, je to pořád 100x lepší, než když mi tam budou psát debilové, protože to můžu rovnou napsat do googlu "dieta" a vyjede mi 99% článků, které napsali jim podobní.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aha, takze dle tveho je to tady jenom proto, ze si nekdo chce pomastit Ego a nechce cist, ze dela chujoviny?
Angel

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všimni si data založení mého účtu, byl jsem tu ještě dříve než ty a vím o čem tohle fórum je. Ojakživa zde byl podíl borců co tomu rozumí a mají dlouholeté zkušenosti (menšínoví) a těch co ví prd a kecají (většinoví) (jako na každém fóru o čemkoliv). Já se s nadějí (že se ozvou) ptám těch, co tomu rozumí. (ale to je snad jasné)

Mám takový dojem, že si to, co píšu, vztahuješ na sebe, ale tebe tím nemyslím, neb se stačí podívat na tvoje fotky a mastit ego si může kdo chce, ale musí na to mít, no, ty máš
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 9:01 pm    Předmět: Re: Výživa při vícedenním treku Odpovědět s citátem

Angel napsal:
Protože vyrážím příští týden do Tater (pěšky cca od hranic se Slovenskem) a protože bych rád shodil nějaké to kilo a hlavně nastartoval metabolismus, tak se chci zeptat na stravování v této situaci. Minulý rok jsem to absolvoval s báglem za 5 celých dní, přičemž denně jsem šel 10h čistého času. Podle jednoho vzorce: "Chůze v kopcovitém terénu 4km/h" mi to dá s mojí hmotností (100kg) + bágl (15kg) spotřebu: +17250Kj/den, což je sakra dost; + můj tabulkový bazální 8900kj, takže celkový výdej: 26150kj

Minulý rok jsem nejedl úplně dost, dělal jsem si pauzy na jídlo, jedl tučné konzervy, ale řekl bych že jsem se rozhodně nedostal přes 15000kj/den což je podle mě velká chyba.

Tak se chci zeptat, jak se stravou nejlépe naložit, abych tuhle příležitost maximálně využil. Původně jsem chtěl vzít nějaké ty čabajky, lovecký, tatranky, vepřové konzervy, sušené ovoce atd., prostě energeticky hutné věci.

Díky

Takže chceš jít na zdravý vzduch a nacpat do sebe nezdravé věci, abys to vykompenzoval
Jak chápu, budeš spát v kempech. K snídani si dej rohlík+sýr+šunku (dva či tři, podle toho kolik zbodneš), oběd si dej klasický v nějaké horské boudě, svačinu zase rohlík s něčím a k večeři klidně tu vepřovou konzervu. To by ti mělo v pohodě stačit. Kdyby tě přepadl hlad či krize, dej si do báglu dvě čokolády.
Musíš si uvědomit, že chůze deset hodin pět dní je slušná porce, ale není to žádný extrém u kterého by bylo nutno řešit speciálně jídlo, natož počítat kalorie.
Pokud ti bylo blbě či jsi měl nějaké jiné problémy, musíš se podělit v čem tvůj problém byl.
Fangorn

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná by sis měl trochu srovnat priority, protože jak sám píšeš, chceš kila shodit, a zároveň se cpát konzervama apod. abys pokryl energetickou spotřebu s přesností na desítky joulů. Sorry, ale to nedává smysl. Beztak ale pokud je to pětidenní výšlap, tak to z dlouhodobého hlediska nebude mít valný hubnoucí efekt, ani kdyby ses stravoval lesními plody (což nedoporučuju).

Naposledy upravil Fangorn dne po červenec 28, 2014 10:39 am, celkově upraveno 1 krát
ygg

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fangorn napsal:
ani kdybys ses stravoval lesními plody (což nedoporučuju).

Což je jedině moudré, medvědi si borůvky celkem chrání a na Slovensku jich není zrovna málo! :-).

Jinak bych se jednak na cílené hubnutí vykašlal .... ta tůra by měla být o radosti a o zážitku, a když budeš mít věčně hlad, tak se budeš akorát trápit a budeš nasraný, a to pak nemusíš nikam jezdit a můžeš držet hladovku doma a běhat u toho okolo baráku. A když se náhodou podělá počasí, tak to může být i o hubu. Jinak je otázka co potáhneš s sebou a jaká je trasa s ohledem na možnosti nákupu a stravování v hospách či chatách. Pokud dobrá, tak se samozřejmě lze držet alespoň rámcově běžné "zdravé stravy", netřeba vymýšlet něco speciálního. Pokud to nevypadá nic moc a hodně potáhneš na hrbu, tak se drž klasiky ... tj. instaní polévky, kaše, čabajka, tvrdý salám, sušené ovoce. V podstatě jak jsi psal .... jen tedy konzervy jsou nesmysl a mrtvá váha. Pokud bys nevěděl co s penězma, tak v outdooráčích mají komplet jídla. Ale na 5 dní mi to přijde zbytečné.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2014 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ok, tak abych neryl
neslo mi do hlavy, ze chces hubnout a nasledne mas strach aby jsi nehubnul
z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze na 5 dnu moc jidla nepotrebujes, i pokud budes spat pod sirakem doporucuju 10 cinskych polevek (snidane a vecere), a cca 15 musli tycinek (3x denne)
spis bych resil vodu, protze pokud vazne slapes, tak je na den 5 litru minimum!
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2014 8:57 am    Předmět: Re: Výživa při vícedenním treku Odpovědět s citátem

Teoreticky máš pár možností, ale já bych si užil výlet a nemyslel přitom na hubnutí. Nech to na jindy. Pokud, ale opravdu nechceš tak máš možnost
-frčet na tucích - čabajka, burákový máslo, minimum sachrů- můžeš se připravit na motanice a po pár km budeš chcípat, protože na to nejsi zvyklý :o))
-jet klasiku-den predtim si navarit ryzi a maso a žrát to z krabiček :o))
-nebo žrát prasečiny co si sebou nabalíš-to je ta varianta jak si jí popsal :o)
- udělat si hromadu sušenýho masa a k tomu jíst suchou rejži - opět přeji dobrou chuť :o))
Vůbec bych to nepočítal. Proč? Připravuješ se na soutěž? Odpočiň si. Nejlépe nastartuješ metabolismus tak, že se vyprdneš na počítání a budeš prostě jíst když budeš mít hlad a chuť (v normě, samozřejmě)...

Rychle na stránku:

Přejdi na: