|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 12:08 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Tak ono se v té ketodietě samozřejmě ještě doporučuje ve všech fázích dávat zeleninu.
Bílkoviny nestačí? A ten můj známý to dodržoval úplně přesně a kontroloval si ketózu a
"měl ji tam". Zjevně běžná populace není tak vytrénovaná k tvorbě glykogenu z bílkovin.
Je to člověk, který měl problémy s nadváhou už roky a nic mu nezabíralo a v tomhle se našel
a zhubnul 20 kg. Takže mu nerozmlouvám "jak se to dělá správně" protože výsledky měl
a to je to nejpodstatnější.
Mimochodem, osobně bych řekl, že ani ta hladovka nemusí být úplně marná
http://ergo-log.com/lose-four-kg-in-a-couple-of-days-and-keep-it-off-a-year-later.html |
Podívej - já jsem třeba před závody dával poslední týden jen bílky na teflonce, trochu na sucho udělané cibule a v krizi trochu dia kečupu a taky jsem přežil (a odešlo za ten týden 8 kg hmotnosti, protože 800 Kcall na + 100 kg vyrýsovaného chlapa je asi dost málo). Je fajn, že jsou výsledky - ovšem - je to zdravé a dlouhodobě udržitelný způsob stravování?
Hladovka je fajn věc. Dokonce si myslím, že jeden den v týdnu pravidelně hladovky je zdraví velmi prospěšná záležitost a jednu dobu jsem to takto praktikoval.
Není špatné se podívat do minulosti a zkusit aplikovat třeba půst, alespoň po nějakou dobu.
Je jasné, že my jako západní civilizace trpíme nadbytkem příjmu živin.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 12:12 pm Předmět: |
|
|
...a teď si vzpomínám - držel jsem takovou "keto dietu" asi dva týdny na vysoké, kdy mi došly peníze a měl jsem k jídlu jen cca 5 kg 65 ky proteinu od promilu. Nemůžu říct, že by to byla nějak zábavná a hlavně pestrá a chutná kuchyně.  5x denně to samé: (
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 12:48 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Big Muscle napsal: | | Hulkie napsal: | Bílkoviny nestačí? A ten můj známý to dodržoval úplně přesně a kontroloval si ketózu a
"měl ji tam". Zjevně běžná populace není tak vytrénovaná k tvorbě glykogenu z bílkovin.
|
Ketóza není podmíněná příjmem tuku. Problém tady je ten, že pokud nebudeš přijímat více tuku z potravy, tak na tom budeš kaloricky hodně špatně a začne se ti spomalovat metabolismus, odbourávat svalová hmota atd. |
Co se týče svalové hmoty, tu obecně nízkosacharidové diety šetří nejlépe ze všech. Kaloricky na tom špatně budeš, ale to se projeví na větším zhubnutí. A zpomalování metabolismu?
Od té doby co přišla Warrior dieta, přerušované hladovění a další diety už není nic tak, jak
bývalo:-) viz ten odkaz na ergo-log
Čistě na proteinech je jenom první fáze, mrkni se na ten odkaz. Mimochodem, jak říkám,
ten můj známý do toho vůbec nevidí, takže to otrocky dodržoval a jak mi to popisoval on,
s minimálním úsilím a hladem zhubnul 20 kg. |
Ve warrior diet a podobných se nekonzumuje jenom bílkovina, abych udržel energetický příjem v rozumných číslech, musel bych jíst 6 a více gramů bílkovin na kilo tělesné hmotnosti.
Třeba na tom tvůj kámoš zhubnul, ale to se dá i zdravejším způsobem.
Když budu například celej den žrát jenom rajčata, tak taky zhubnu, ale adravé to asi nebude. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:02 pm Předmět: |
|
|
Tu warrior dietu jsem vzpomínal spíš v souvislosti s tím, že hladovění nezpomaluje metabolismus.
Každopádně nízkosacharidová dieta je absolutně to nejefektivnější na hubnutí. A pokud se budeme bavit o hubnutí, potom jakékoliv hubnutí je zdravé, pro člověka s nadváhou. Ketogenní
diety mají výhody v přirozeném potlačení chuti do jídla. Dokonce jsem viděl nějakou doktorku
kritizovat ketogenní diety za jejich anorektický efekt. No není to nejlepší možná reklama?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:08 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | A pokud se budeme bavit o hubnutí, potom jakékoliv hubnutí je zdravé, pro člověka s nadváhou. |
Pokud to bereš takhle ... _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:11 pm Předmět: |
|
|
Znáš Hatfielda? Dr. Squat?
Před pár lety mu diagnostikovali rakovinu mozku a sdělili, že mu chybí pár měsíců života.
On nelenil a nastudoval si ketogenní dietu, zjistil, že rakovinové buňky nejsou schopny
přežít bez nějaké formy cukru a pustil se do toho. Za rok byl zcela zdráv.
Je ketogenní dieta zdravá?
Těžko říct. Ale umí věci, jako málokterá jiná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:16 pm Předmět: |
|
|
Ketogenní dieta není zdravá - ostatně jako nic s názvem dieta. I když pro endomorfy má větší smysl než vlny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:19 pm Předmět: |
|
|
Pitkin...ale nemusíš...můžeš to třeba uchlasta alkoholem-ten má kcall  .
(To je ironie pro méně chápavé).
Prostě strava člověka dlouhodobě musí obsahovat B:S:T - ten poměr a celkový příjem se odvíjí od x faktorů,ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:24 pm Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: | | Hulkie napsal: | Znáš Hatfielda? Dr. Squat?
Před pár lety mu diagnostikovali rakovinu mozku a sdělili, že mu chybí pár měsíců života.
On nelenil a nastudoval si ketogenní dietu, zjistil, že rakovinové buňky nejsou schopny
přežít bez nějaké formy cukru a pustil se do toho. Za rok byl zcela zdráv.
Je ketogenní dieta zdravá?
Těžko říct. Ale umí věci, jako málokterá jiná. |
Já nemám nic proti ketogenní dietě, sám jsem se tak jistou dobu stravoval.
Ale konzumovat pouze bílkoviny je prostě kravina.
To co ubereš na sacharidech, musíš kompenzovat jistým množstvím tuku.
edit: Jel jsem Primal protokol, rozhodně jsem to nedělal z důvodu shazování váhy. |
Ano, je to nepochybně lepší varianta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:24 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Tu warrior dietu jsem vzpomínal spíš v souvislosti s tím, že hladovění nezpomaluje metabolismus.
Každopádně nízkosacharidová dieta je absolutně to nejefektivnější na hubnutí. A pokud se budeme bavit o hubnutí, potom jakékoliv hubnutí je zdravé, pro člověka s nadváhou. Ketogenní
diety mají výhody v přirozeném potlačení chuti do jídla. Dokonce jsem viděl nějakou doktorku
kritizovat ketogenní diety za jejich anorektický efekt. No není to nejlepší možná reklama? |
S přerušovaným půstem mám taky zkušenosti, ale nějaké zázračné fyziologické efekty bych tomu nepřipisoval, hlavní výhoda je psychologická, lidem, kteří se rádi pořádně nají, to umožní lépe udržet stravu pod kontrolou. A souhlasím s tím, že když je třeba zhubnout, nejlepší je hýbat příjmem sacharidů, držet si přiměřené množství tuku a dost bílkovin.
Ketogenní dieta potlačuje chut k jídlu jen u někoho, není to univerzální efekt, a řekl bych, že z velké části tenhle účinek způsobuje vyšší příjem bílkovin, které zasytí nejvíc ze všech makroživin.
Jinak, experimentoval jsem s PSMF i CKD, obojí mi fungovalo, ale z dlouhodobého hlediska bych skutečně ani jedno nedoporučil, zvlášť ne člověku, který nemá cvičení a jídlo přesně pod kontrolou, neví co dělat a co od toho čekat.
Naposledy upravil Magumi dne pá srpen 15, 2014 1:25 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:25 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Ketogenní dieta není zdravá - ostatně jako nic s názvem dieta. I když pro endomorfy má větší smysl než vlny. |
A v čem není zdravá?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Hulkie napsal: | Tu warrior dietu jsem vzpomínal spíš v souvislosti s tím, že hladovění nezpomaluje metabolismus.
kritizovat ketogenní diety za jejich anorektický efekt. No není to nejlepší možná reklama? |
S přerušovaným půstem mám taky zkušenosti, ale nějaké zázračné fyziologické efekty bych tomu nepřipisoval, hlavní výhoda je psychologická, lidem, kteří se rádi pořádně nají, to umožní lépe dodržet stravu pod kontrolou. A souhlasím s tím, že když je třeba zhubnout, nejlepší je hýbat příjmem sacharidů, držet si přiměřené množství tuku a dost bílkovin.
Ketogenní dieta potlačuje chut k jídlu jen u někoho, není to univerzální efekt, a řekl bych, že z velké části tenhle účinek způsobuje vyšší příjem bílkovin, které zasytí nejvíc ze všech makroživin.
Jinak, experimentoval jsem s PSMF i CKD, obojí mi fungovalo, ale z dlouhodobého hlediska bych skutečně ani jedno nedoporučil, zvlášť ne člověku, který nemá cvičení a jídlo přesně pod kontrolou, neví co dělat a co od toho čekat. |
Anorektický efekt je způsobený hlavně ketony a nemůžu mluvit za všechny, samozřejmě, ale
u většiny lidí ketony potlačují chuť k jídlu.
Edit: vyšší příjem bílkovin? 1,2 gramu na kg váhy? To mi přijde málo i pro obecné obyvatelstvo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 2:07 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Tu warrior dietu jsem vzpomínal spíš v souvislosti s tím, že hladovění nezpomaluje metabolismus.
|
Osobně jsem warrior dietu nejel, ale pochybuji, že se tam hladoví dlouhodobě. Ve výsledku to pak stejně bude zase jenom to, že za určité období spořádáš určité množství kalorií...
| citace: |
Každopádně nízkosacharidová dieta je absolutně to nejefektivnější na hubnutí.
|
To bych netvrdil. Nízkosacharidová (příp. ketogenní) dieta má určité svá velká pro, ale i proti. Nejvíc se tady ale uplatní ten efekt, že díky nedostatku sacharidů ze začátku ztratíš hodně vody, takže za týden můžeš dát dolů třeba 5 kg. Ale ve výsledku je to jenom číslo na váze, které vůbec nic neznamená...
| citace: |
Mimochodem, jak říkám,
ten můj známý do toho vůbec nevidí, takže to otrocky dodržoval a jak mi to popisoval on,
s minimálním úsilím a hladem zhubnul 20 kg.
|
Otázka je, kolik z toho bylo tuku, vody, svalů...? A kolik toho nabere zpátky hned jak s tím skončí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 15, 2014 2:07 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Deadlift napsal: | | Ketogenní dieta není zdravá - ostatně jako nic s názvem dieta. I když pro endomorfy má větší smysl než vlny. |
A v čem není zdravá? |
Není to strava univerzálně doporučitelná pro všechny lidi bez omezení pro dlouhodobé stravování.
A 2003 article published in the "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition" notes that low-carbohydrate diets may increase your risk for kidney damage, osteoporosis, abnormal heartbeat, lipid abnormalities and even sudden death. If your ketogenic diet is high in protein, it could also increase your risk for diabetes, cancer and overall premature mortality if you're middle-aged, but not if you're over 65, according to a March 2014 study published in "Cell Metabolism."
Pomíjím ten smrad z úst, menší výběr / pestrost jídel, nižší výkon ve vytrvalostních disciplínách a pokud to člověk dobře nezvládne, tak třeba takové libůstky jako zácpa apod.
Prostě při "normálním" způsobu stravování je šance, že si člověk neznalý problematiky něco užene mnohem nižší, než při jakémkoliv stravování jež obsahuje slovo dieta. Dietu by neměli držet lidé, kteří nemají nějaké zdravotní omezení (lepek apod.) nebo nepotřeebují redukovat svoji hmotnost. Prostě přiměřeně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|