Ketodieta

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketodieta  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketodieta
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.atkinsexposed.org/atkins/133/low_carb_diets:_potential_short_and_long-term_health_implications.htm
Tady je celý článek.
Ad ledvinové kameny: stačí užívat citrát draselný a riziko jejich tvorby se eliminuje.
Ad náhlé umrtí:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19027591
zemřely dvě děti. Kvůli nedostatku selenu. Netroufnu si odhadovat, jaké je riziko takového
případu u normálně zdravého člověka.
ad osteoporóza:
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00198-006-0134-x
žádné změny v hustotě kostí
změny cholesterolu? když pomineme, že už dneska opravdu nikdo neví, který cholesterol
je špatný a který dobrý, potom se to dá ovlivnit správným složením diety...

Smrad z huby? Ano, bohužel. Aerobní výkonnost? Maratónci běží jenom na tuk a nezdá se,
že by jim to činilo větší problémy. Samozřejmě, musí se to natrénovat. A že to není dobré
jako celoroční či celoživotní způsob stravování? S tím určitě souhlasím.
Jen bych se vyhnul tomu říkat o něčem, že to je zdravé. Většinou je to tak, že se každé
takové tvrzení do deseti let obrátí vzhůru nohama.
P.S. Ano, při sepisování tohoto příspěvku jsem používal google.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Anorektický efekt je způsobený hlavně ketony a nemůžu mluvit za všechny, samozřejmě, ale
u většiny lidí ketony potlačují chuť k jídlu.
Edit: vyšší příjem bílkovin? 1,2 gramu na kg váhy? To mi přijde málo i pro obecné obyvatelstvo.

Na všechny ketony takhle nepůsobí. Co se týče bílkovin, žádná čísla jsem schválně nedával, ale obecný standard pro silové sportovce je 1.6 až 2 g/kg :), v dietě může být i víc. Já u PSMF zkoušel jít až na 4 g, ale to už bylo trochu moc i na mě. :)

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
kutilka

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ja zvolila tu formu koktejlu, protoze je to pro me pohodlne. Vim kolik smicham s vodou, pripadne nejaka prichut a piju... od zacatku se muze jist i zelenina (samozrejme se sleduje obsah sacharidu), postupne se pridava maso atd... samo ze to neni ideal, ale to zadna dieta, jenze prave kamaradka zhubla 17 kg za 3 mesice. Mne by stacilo 10, ale bohuzel prace, nedostatek casu, flakani jidla i cviceni...
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kutilka napsal:
Tak ja zvolila tu formu koktejlu, protoze je to pro me pohodlne. Vim kolik smicham s vodou, pripadne nejaka prichut a piju... od zacatku se muze jist i zelenina (samozrejme se sleduje obsah sacharidu), postupne se pridava maso atd... samo ze to neni ideal, ale to zadna dieta, jenze prave kamaradka zhubla 17 kg za 3 mesice. Mne by stacilo 10, ale bohuzel prace, nedostatek casu, flakani jidla i cviceni...

a co budeš dělat, až dáš dolů těch 10 kg?? myslíš, že ti to vydrží, když se vrátíš k tomu životnímu stylu, cos měla předtím??

nebo takhle hodláš jíst doživotně??
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK - tvrdím jen, že žádný způsob stravování, který máme laicky jako veřejnost zažitý pod pojmem dieta není dlouhodobě zdravý a vždy pramení z toho, že napravujeme//kompenzujeme něco co je odchylkou od stavu který nazvěme řekněme zdraví:o)

(extrémní příklad -shodím za 20 dnů 10 kg hmotnosti jen na klobáse a sýru, ale že to není zdravé je nad slunce jasnější).
Ikee

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S touhle dietou šílí i spousta holek na FB, ale mě docela děsí.. Zlenivění střeva, zpomalení metabolismu, možné žaludeční vředy, nedostatek živin... Sama píšeš, že to flákáš. Jak dlouho ti tedy tenhle spásný efekt vydrží? Nechceš radši trošku pohnout zadečkem a jíst prostě normálně?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
S touhle dietou šílí i spousta holek na FB, ale mě docela děsí.. Zlenivění střeva, zpomalení metabolismu, možné žaludeční vředy, nedostatek živin... Sama píšeš, že to flákáš. Jak dlouho ti tedy tenhle spásný efekt vydrží? Nechceš radši trošku pohnout zadečkem a jíst prostě normálně?
NE! tak to nefunguje! Vždy musí přijít spasitel s nějakou moderní chujovinou po které lidé přestanou dočasně "žrát" jako čuňata a zredukují hmotnost. Spokojeni s výsledkem se ale prožerou zpět kde byly - s koktejlem/bez koktejlu. Jak slyším koktejl, tak si představím léto/pláž/chlast nebo ty obchodníky s lidskou blbostí- Herbalife.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Hulkie napsal:

Anorektický efekt je způsobený hlavně ketony a nemůžu mluvit za všechny, samozřejmě, ale
u většiny lidí ketony potlačují chuť k jídlu.
Edit: vyšší příjem bílkovin? 1,2 gramu na kg váhy? To mi přijde málo i pro obecné obyvatelstvo.

Na všechny ketony takhle nepůsobí. Co se týče bílkovin, žádná čísla jsem schválně nedával, ale obecný standard pro silové sportovce je 1.6 až 2 g/kg :), v dietě může být i víc. Já u PSMF zkoušel jít až na 4 g, ale to už bylo trochu moc i na mě. :)

No právě, že v ketogenní dietě musíš diety limitovat pod 1,5 g na kilogram váhy, jinak se - aspoň u mně to tak funguje - ketózy nedočkáš. A podle všeho je to 1,5 g na kg aktivní váhy, tuk počítat nelze.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
OK - tvrdím jen, že žádný způsob stravování, který máme laicky jako veřejnost zažitý pod pojmem dieta není dlouhodobě zdravý a vždy pramení z toho, že napravujeme//kompenzujeme něco co je odchylkou od stavu který nazvěme řekněme zdraví:o)

(extrémní příklad -shodím za 20 dnů 10 kg hmotnosti jen na klobáse a sýru, ale že to není zdravé je nad slunce jasnější).

Znal jsem osobně dva lidi, kteří se doslova užrali k smrti. Jeden z nich, 27 let, 140 kg na 170 cm.
Doktorka mu dva měsíce před smrtí říkala: zhubnout 30 kg, nebo je brzo po Vás! A on na to:
"seru!". No a pak ho kleplo.
Kdyby zvolil i takhle extrémní způsob hubnutí, rozhodně by to bylo zdravé . Já jsem se s ním moc nemusel, takže jsem to neřešil, nicméně, vždycky když jsem měl ve svém okolí nějakého obézního chlapa, co nevěděl, jak zhubnout, ideální řešení bylo mu doporučit ketogenní dietu.
Není nic jednoduššího, než říct chlapovi, aby žral klobásy, sýry, tlačenku a steaky. Dokonce mu
to bude příjemné a přirozené. Rozhodně jednodušší, než mu vysvětlovat sacharidové vlny,
že si má vařit kuřečí prsa a jíst zeleninu.
Takhle totiž podle toho co jsem četl vznikla ketogenní dieta. Nějaký maník v 19. století doporučil sedlákovi, aby žral masné a nic jiného. A sedlák rychle zhubnul.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
No právě, že v ketogenní dietě musíš diety limitovat pod 1,5 g na kilogram váhy, jinak se - aspoň u mně to tak funguje - ketózy nedočkáš. A podle všeho je to 1,5 g na kg aktivní váhy, tuk počítat nelze.

Já vím, "přebytečné" bílkoviny si tělo přemění na glukózu, proto jsem mluvil o PSMF, což je taky případ původního příspěvku (žádné sacharidy, žádné tuky, jen bílkoviny).

Pokud nemáš opravdu vysokou nadváhu, tak tělesný tuk nehraje při počítání bílkovin velkou roli; stejně to nejde předem stanovit přesně na gramy, vždycky jde o nějaké rozmezí, každému nám metabolismu funguje trochu jinak.

Mimochodem, shodou okolností k tomuhle tématu tenhle týden zveřejnili novou studii: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25007189. Ketogenní dieta opravdu není žádné samospásné řešení.

Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:

Zlenivění střeva? Takový termín neznám. Střevni peristaltika se dá oživit vlákninou. Zpomalení metabolismu? To tě čeká při každé dietě. Žaludeční vředy? Ty způsobuje bakterie helicobacter
pylori, ne ketóza. Nedostatek živin? Kterých, cukru? Nepochybně. Všechny ostatní živiny není
problém dodávat.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Hulkie napsal:

Já vím, "přebytečné" bílkoviny si tělo přemění na glukózu, proto jsem mluvil o PSMF, což je taky případ původního příspěvku (žádné sacharidy, žádné tuky, jen bílkoviny).

Pokud nemáš opravdu vysokou nadváhu, tak tělesný tuk nehraje při počítání bílkovin velkou roli; stejně to nejde předem stanovit přesně na gramy, vždycky jde o nějaké rozmezí, každému nám metabolismu funguje trochu jinak.

Mimochodem, shodou okolností k tomuhle tématu tenhle týden zveřejnili novou studii: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25007189. Ketogenní dieta opravdu není žádné samospásné řešení.

Nevím, jestli čtu správně, a nerad bych se mýlil, ale oni v té studii nesledovali změny v procentu
tuku a svalové hmoty, ale jen zhubnutí jako takové? To mi přijde hodně nepřesné.
A jestli se člověku, který zhubne 10 kg nesníží tlak, tak sním svoje... svoje... svoje rib eye
steaky co má nachystaný v lednici:-)
Cholesterol nekomentuju. Nevím o nikom, kdo by se v tomto tématu vyznal. Ale vím o spoustě
lidí, kteří tvrdí, že se v tom vyznají, jen se jejich názory diametrálně odlišují.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Nevím, jestli čtu správně, a nerad bych se mýlil, ale oni v té studii nesledovali změny v procentu
tuku a svalové hmoty, ale jen zhubnutí jako takové? To mi přijde hodně nepřesné.
A jestli se člověku, který zhubne nesníží tlak, tak sním svoje... svoje... svoje rib eye
steaky co má nachystaný v lednici:-)
Cholesterol nekomentuju. Nevím o nikom, kdo by se v tomto tématu vyznal. Ale vím o spoustě
lidí, kteří tvrdí, že se v tom vyznají, jen se jejich názory diametrálně odlišují.[/quote]

Tady je celá studie, neměl jsem ještě čas to procházet: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4090010/

V tom shrnutí neříkají, že se těm lidem nezlepšily biomarkery, ale že se jim v průměru zlepšily obdobně bez ohledu na to, jestli při low-carb nebo vyrovnané stravě.

Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přečtu si, tohle je na trochu dýl.
krajtamen

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Minimálně to má pár kladných a neodiskutovatelných plusů :)

Já na sobě pozoruju razantní zlepšení ekzému, trpím na něj od narození a bylo to prosté - vyhodit veškeré pečivo. Menší chuť na jídlo, tak to prostě je. Lepší funkce střev, né že bych nějak trpěl předtím ale je to prostě lepší.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ketodieta Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: