Korte bez mrtvého tahu

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte bez mrtvého tahu  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte bez mrtvého tahu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
siricz

PříspěvekZaslal: út srpen 19, 2014 1:53 pm    Předmět: Korte bez mrtvého tahu Odpovědět s citátem

Zdravím, bohužel jsem kvůli bolestem v bederní oblasti zašel k doktorovi a ten mi řekl nemilou zprávu, a to tu, že nemám dovřený spodní obratel v zadní části a tudíž nesmím zvedat těžké věci ze země (a obecně přetěžovat záda v předklonu - i když u přítahů v předklonu mě záda neberou takže ty klidně cvičit budu ).. Řekl sem si, že se na to vykašlu a pokračoval jsem v mrtvole... Bohužel mě z toho fakt nevýslovně bolí záda (ale né od svalů, je to taková divná nepopsatelná bolest).. jinak s dřepy problém nemám... takže k otázkám:

Otazky:

1. Má korte vůbec cenu bez mrtvého tahu?
2. Pokud ano čím ho nahradit ? (shyby + hyperextenze nebo přítahy velké činky v předklonu - tyto cviky jsou pro mě zvládnutelné ) nebo něčím jiným?
3. Máte nějaký konkrétní typ na Korteho? (našel jsem na internetu mnoho verzí)

- Chci ho jet převážně na objem (sílu taky samozdřejmě neodmítnu)
- Cvičím třetím rokem (před tím ještě s vlastní váhou)
- Pokud by jste Korteho bez mrtvoly nedoporučili, doporučíte mi nějaký jiný trénink?

Předem díky za odpovědi !
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pokedex

PříspěvekZaslal: út srpen 19, 2014 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

boli te mrtvola i s malou vahou ? rady desitek kilo ? a za me bych zkusil KB swing
Číča

PříspěvekZaslal: út srpen 19, 2014 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Normálně přítahy v předklonu...korte se nejezdi s velkou vahou,takze bys to mohl zvladnout ;-) pripadne bych to doplnil hyperextenzema v ramci doplnku
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
siricz

PříspěvekZaslal: út srpen 19, 2014 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No u mrtvoly mě to začne chytat už cca od 60 kg. Jo přítahy jsou pro mě celkem přijatelný :)
Takže myslíš, že Přítahy v předklonu budou lepší jak shyby? KB swing jsem jel snad jen párkrát, je tedy vhodný do objemu / na sílu?
Pokedex

PříspěvekZaslal: út srpen 19, 2014 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me swing pomaha a kdyz nemas KB vem si kotouc je to to stejny :-)
FRANKLIN

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám podobný problém a už cca rok nahrazuji mrtvý tah shyby, které střídám ob trénink s přítahy spodní klady k pasu...vyhovuje mi to a se zády nemám sebemenší problém....mrtvý tah bych nezkoušel ani s menší váhou, protože i tak může dělat problémy..
Číča

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mrtvy tah dela problemy s 60kg tomu,kdo ma v pici zada. v tom pripade by se mel uzdravit a necvicit ostatni veci. Pokud je zdravotne tak nejak v poradku,tak to naopak pomuze zpevnit. Popremyslejte nad tim
Princ

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono přítahy velké činky v předklonu jsou skoro takový izometrický mrtvý tah - místo aby ses hýbal z předklonu nahoru, svaly pracují, aby tě v tom předklonu pevně udržely. Pokud se u nich tedy cítíš dobře, myslím, že je můžeš použít.

HYPERextenze bych sral

Mezi tím se snaž pořádně zrehabilitovat, protože jak chceš žít bez mrtvých tahů? To není život, ale jen přežívání
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono hlavně když si u přítahů velké činky dám nějakou větší váhu, tak spodní záda imho trpí víc než při mrtvým tahu a když ten spodek nebude posílenej, tak bych se bál, že to jednou nevydrží :D
Číča

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Ono hlavně když si u přítahů velké činky dám nějakou větší váhu, tak spodní záda imho trpí víc než při mrtvým tahu a když ten spodek nebude posílenej, tak bych se bál, že to jednou nevydrží :D

To jsem měl na mysli
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hyperextenze je vybrna jak na protazeni tech zad, tak jako prevence....... na tu bych teda nesral
mrph

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Hyperextenze je vybrna jak na protazeni tech zad, tak jako prevence....... na tu bych teda nesral

hyperextenze jsou uplne zbytecnej a nebezpecnej cvik, kterej 99 % lidi, ktery chodi do fitka nepotrebuje, jinak bych se na nejaky cviceni ted vysral a venoval se nacviku spravnyho dejchani a aktivace HSSP, takze idelane si nechat napsat RHB od doktora
Hulkie

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FRANKLIN napsal:
Mám podobný problém a už cca rok nahrazuji mrtvý tah shyby, které střídám ob trénink s přítahy spodní klady k pasu...vyhovuje mi to a se zády nemám sebemenší problém....mrtvý tah bych nezkoušel ani s menší váhou, protože i tak může dělat problémy..

to je jako kdybys napsal, že nahrazuješ dřepy výponama na lýtka... spodní záda jsou úplně jiná partie než latissimy...
g3rtrud

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
FRANKLIN napsal:

to je jako kdybys napsal, že nahrazuješ dřepy výponama na lýtka... spodní záda jsou úplně jiná partie než latissimy...

Lenže on to chce nahradiť v korte, kde je plno drepov. Keď už chce ísť to korte tak zhyby sú podľa mňa dobrá náhrada za MT.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2014 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mrph napsal:
micus6 napsal:

hyperextenze jsou uplne zbytecnej a nebezpecnej cvik, kterej 99 % lidi, ktery chodi do fitka nepotrebuje, jinak bych se na nejaky cviceni ted vysral a venoval se nacviku spravnyho dejchani a aktivace HSSP, takze idelane si nechat napsat RHB od doktora

tos cetl kde

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte bez mrtvého tahu Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: