Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kleio

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:13 am    Předmět: Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny Odpovědět s citátem

Potřebovala bych znát názory místních uživatelů, protože to nemám s kým probrat.
Cvičení jako takové mi problém nedělá, cvičím 4x týdně - 2x kardio na rotopedu nebo běhacím pásu, 2x posilování s vlastní váhou a jednoručníma činkama. Tohle dělám 2 roky a za tu dobu jsem společně s úpravou jídelníčku zhubla 30 kilo. Váhu sice stále nemám optimální, ale zatím pořád hubnu. Bylo mi několikrát porazeno, že nejefektivněji se hubne posilováním a že jednoručky doma nestačí, že je třeba přejít na větší váhy. Což je pro mě kámen úrazu. Musela bych do posilovny, protože do mého mikro bytu se už nic nevleze. Raději bych si domů koupila posilovací věž, ale prostě není kam.
Nedokážu se překonat a do té posilovny zajít. Proč? Protože jsem naprostý asociál. Nedokážu navazovat vztahy s lidma (a že jsem to zkoušela mnohokrát). V práci si sedím ve svém koutku, udělám, co musím a když je padla, běžím domů. Stále mám problém komunikovat s kolegy, které znám 4 roky! Mezi lidmi se prostě cítím příšerně.
Nevím, jak se nakoupnout a zajít tam. Jestli to má vůbec cenu, protože kdysi jsem zkoušela různé aktivity - taiči, heat a různé takové sportování a i když mě to bavilo, zašla jsem tam maximálně 3x (i když jsem měla zaplaceno třeba 20 lekcí) a už jsem tam nešla, protože kromě ztráty času při cestování se mi prostě takové cvičení příčí a zatím jsem se vždy vrátila ke cvičení doma.

A teď mi poraďte. Nějaký nakopávák, který mě motivuje chodit tam a nevzdat to? Protože pro mě je tohle fakt psychicky hrozně náročné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus najít nějakého schopného trenéra, který by tě dokázal motivovat, pokud nemáš problém s penězi a nebo pokud máš nějakou kamarádku, která chodí do posilovny, tak chodit s ní. Nic víc mě asi nenapadá. Tipy na dobré trenéry ti tu určitě napíše spoustu lidí.
JanaHn

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já chodím do posilovny cvičit, né s někým navazovat nějaké vztahy

vejdu, pozdravím a cvičím.....

max se mě někdo zeptá, jak dlouho ještě budu na tom stroji nebo zda se se mnou může střídat, když já oddechuju.

ze začátku jsem max požádala o srovnání toho stroje trenérku, která je tam k dispozici, jak jsem potřebovala.

taky nejsem zrovna společensky založená, ale vzhledem k tomu, že už se mi do bytu toho víc nevejde a ráda občas vypadnu od dětí.....přemohla jsem se a do posilovny zašla.
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:26 am    Předmět: Re: Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny Odpovědět s citátem

Kleio: Pokud se nedohrabeš do posilovny, tak z hlediska úspory místa je nejlepší nakoupit si železné koule.
Dále pak stáhnou a přečíst http://www.zeleznakoule.cz/zelezne-telo/.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
JanaHn

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jo motivaci musíš najít v sobě, buď to opravdu chceš, chodit cvičit, makat na sobě, aby se dostavily určité výsledky....nebo to nepřemůžeš a budeš se prostě tak nějak udržovat doma, v klidu, sama.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:27 am    Předmět: Re: Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny Odpovědět s citátem

Jak tě chápu, nepotřebuješ motivaci, ale potřebuješ, aby v té posilce bylo pár lidí kteří by si tě nevšímali.
Doporučil bych ti najít si hodiny kdy tam skoro nikdo není. Většinou to bývá hned po otvíračce a nebo kolem oběda. Nevím jak to máš v práci, ale pokud by ses tam mohla uvolnit a pak si to napracovat, třeba kolem desáté bych si tipl že tam také skoro nikdo nebude. Pokud si si nejsi jistá hodinou, zavolej si do fitka kam chceš chodit a zeptej se je na to, kdy tam je málo lidí. Napiš sem kde bydlíš a možná ti někdo poradí vhodné fitko.

Najmi si trenéra na 5 lekcí. Pokud chceš zvedat větší váhy, je užitečné abys cvičila správně.

Co se tvého asociálního problému týče (jsem kapku OT, ale ....), doporučil bych ti navštívit psychologa. Má to nějakou příčinu a psycholog může (a nemusí) ti pomoci jí odstranit či korigovat.
Kleio

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: z práce bohužel chodím až odpoledne, do posilky bych se dostala nejdříve v 5 hodin a to se právě bojím, že tam bude hodně lidí. V okolí jsem našla jednu jedinou, která má otevřeno v neděli dopoledne a to si myslím, že tam moc lidí nebude. Tak to možná zkusím tam.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžu ti upřímně říct, že většině lidí budeš v posilce úplně u prdele, obzvlášť chlapům, kteří si prohlíží hlavně sami sebe, a jestli tam chodíš cvičit a ne si pokecat na baru, tak tě nějaký navazování kontaktu vůbec nemusí trápit. Jestliže máš problém chodit mezi lidi, případně tě to psychicky sžírá, tak doporučuju dobrýho psychologa (a to myslím jako seriózní radu bez urážky).
Mablung

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kleio napsal:
Mablung: z práce bohužel chodím až odpoledne, do posilky bych se dostala nejdříve v 5 hodin a to se právě bojím, že tam bude hodně lidí. V okolí jsem našla jednu jedinou, která má otevřeno v neděli dopoledne a to si myslím, že tam moc lidí nebude. Tak to možná zkusím tam.

A co rano pred praci? Nektere posilovny maji otevreno uz od sesti
Judson

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To se ti ani po zbubnuti 30ti kg asociálost nezlepsila ? Vecinou prece vylepseni postavy prinasi vetsi sebevedomi atd..
Martin Pedain

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Existuje hromada jiných sportů, kde si člověk maká sám ve volném prostoru. Jestli není cílem dělat svaly, či efektivně sílit.
Kleio

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson: Představ si, že ne. Celý život jsem žila v domění, že jsem hnusná a stranila se lidí. Nicméně teď jsem na tom asi o 1000% lépe a stejně se mezi lidma necítím dobře. Já teda na tom pracuju, stejně jako na postavě, tak i na psychice, a i se to zlepšuje, ale pomalu.
JanaHn

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kleio napsal:
Judson: Představ si, že ne. Celý život jsem žila v domění, že jsem hnusná a stranila se lidí. Nicméně teď jsem na tom asi o 1000% lépe a stejně se mezi lidma necítím dobře. Já teda na tom pracuju, stejně jako na postavě, tak i na psychice, a i se to zlepšuje, ale pomalu.

je dobře, že na sobě pracuješ.

ale jak už tu bylo napsáno.....v posilovně si každý všímá sám sebe, stará se o sebe, aby dobře cvičil atd.

neměla jsem nikdy pocit, že by mě někdo extra pozoroval a staral se o to, co tam dělám.

určitě jdi a uvidíš, je dobrý vyrazit někam, kde lidi budou, ale nemusíš s nima mluvit postupně si tam zvykneš......kolikrát tam ve stejné dny a stejnou dobu chodí ti samí...... takže už tam budeš "jako doma" - zlehčuju to, ale je to tak.....
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 6:10 pm    Předmět: Re: Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
...Co se tvého asociálního problému týče (jsem kapku OT, ale ....), doporučil bych ti navštívit psychologa. Má to nějakou příčinu a psycholog může (a nemusí) ti pomoci jí odstranit či korigovat.

Konečne niekto. Problém je určite len a len v tvojej hlave, tiež som bol niekedy taký a čo mi pomohlo, bolo jednoducho nabrať sebavedomie.
Niekedy sa mi posmievali aj ľudia, ktorí ma nikdy predtým nevideli a vôbec ma nepoznali. Len ma videli a hneď ukazovali prstom či dokonca začali šikanovať.
Teraz prídem na diskotéku a nielenže ma nikto neotravuje, ale dokonca mi úplne cudzí ľudia podávajú ruku, lichotia mi že "vidno že cvičím" a chcú sa zoznámiť

Znie to jak z reklamy na Herbalife, ale je to tak.
cipinek

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2014 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trpíš sociální fóbií, to je na psychologa než na nějaké cancy zdejších "odborníků"...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nemůžu se překonat začít chodit do posilovny Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: