nooo, ja bych to rozhodne nenahrazoval
vyrazovy tlak je extra lehky, dokonce bych se vsadil, ze kdyz uz nemuzes u military pressu, tak uz ho delas
a premisteni...jak dostavas cinku ze zeme na ramena pro vyrazy?
nech je tam
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
No, já jsem rád, že dokážu udělat mrtvý tah a military press jednotlivě, snažím se to dělat technicky správně a u tohodle cviku si rozhodně jistý nejsem..proto jsem pro adekvátní náhradu.
No, já jsem rád, že dokážu udělat mrtvý tah a military press jednotlivě, snažím se to dělat technicky správně a u tohodle cviku si rozhodně jistý nejsem..proto jsem pro adekvátní náhradu.
co je tezkeho na military presu?????
jak chces nahradit dynamicky cvik, kdy vytahujes zatez ke kozam, pak pod ni klesne a zaroven pretocis lokty a narovnas se?
zkus to, natoc se, posli to sem, zhodnotime
tyhle dva nejsou tezke
push press je jeste snazsi nez dobry drep nebo mrtvola
jak chces nahradit dynamicky cvik, kdy vytahujes zatez ke kozam, pak pod ni klesne a zaroven pretocis lokty a narovnas se?
tyhle dva nejsou tezke
Třeba žiju v jiném světě než ty, ale zrovna přemístění silou a výrazový tah , není podle mě tak jednoduché se sám naučit.
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
tyhle dva nejsou tezke
Třeba žiju v jiném světě než ty, ale zrovna přemístění silou a výrazový tah , není podle mě tak jednoduché se sám naučit.
a kdo nic nedela, nic nezkazi
stojim si za tim, ze kdo chce, ten se to obstojne naucit dokaze
mozne na na psickove urovni, ale na netu je spousta videji, kde se muze naucit techniku, pro niz se nezrani a dokazde pracovat se slusnyma vahama
vyrazovy TLAK je jenom military pres rozjety nohama...
proc hledat duvody a nehledat zpusoby?
tyhle dva nejsou tezke
a kdo nic nedela, nic nezkazi
stojim si za tim, ze kdo chce, ten se to obstojne naucit dokaze
mozne na na psickove urovni, ale na netu je spousta videji, kde se muze naucit techniku, pro niz se nezrani a dokazde pracovat se slusnyma vahama
vyrazovy TLAK je jenom military pres rozjety nohama...
proc hledat duvody a nehledat zpusoby?
Tak pokud to bereš takhle, že se to má naučit z youtube ...Nezbývá nic jiného, než mu popřát štěstí a hlavně pevné zdraví.
A tady pro ukázku výrazový TAH
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
Tak pokud to bereš takhle, že se to má naučit z youtube ...Nezbývá nic jiného, než mu popřát štěstí a hlavně pevné zdraví.
A tady pro ukázku výrazový TAH
no pokud bude brecet doma na gauci, ze to nejde, ze to neumi, ze ho to nema kdo naucit, tak tam asi vazne i zustane
pokud necha ego za dverma, verim, ze se obstojnou techniku nauci za par dni
co se tyce TAHU/TLAKU
na tohle tema tu byla diskuze, je to odvozene od prvni faze pohybu, kdy opravdu zatahnes
mi prijde logictejsi to pojmenovavat tlak, protoze vytlacujes od sebe, dale anglicky nazev "push press" odkazuje taky na tlak a do tretice, autor clanku/treningu taky pouziva tlak
Tak už jsem v koncích. Myslíš, že by jsi mi mohl napsat zhruba plán, aby to mělo hlavu a patu?
Jednoduše?
Co je cílem? Za mě jsou jedny z nejlepších FB programů Power to the People a Rite of Passage z Enter the Kettlebell. Záleží, co chceš.
@Ustinov: Kloním se na stranu Míry. Přemístění silou i výrazový tah jsou extrémně technické cviky, které se člověk z youtube prostě fakt nenaučí. Ono i správně technicky provést tlak silou s činkou (set-up, rooting, práce s pánví, dechem, rameny, správná poloha hlavy a očí, dráha činky, loktů....) není úplně nejjednodušší. (pár dobých pointů je v tomhle článku: http://www.strongfirst.com/build-a-barbell-military-press-on-a-kettlebell-foundation/)
Pro začátečníka je určitě jednodušší striktní tlak (tlak silou) ze stojanu. Ještě lepší je začít se striktním tlakem jednoruč (s jednoručkou/kettlebellem). Nad výrazovým tahem bych začal přemýšlet v moment, kdy dám 50 - 60kg po pěti (VELMI orientačně, v závislosti na váze) + si musím být 100% jistý s mobilitou hrudní páteře/ramen, jinak to odserou spodní záda.
_________________ My girlfriend is stronger than you!
Při přemístění silou pod činku neskáčeš.
Air_force_one napsal:
Výrazový tah můžeš v klidu vynechat, přemístění silou můžeš nahradit těžkými swingy nebo přemístěním s dvěma kettlebelly.
_________________ My girlfriend is stronger than you!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru