Začátek cvičení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Začátek cvičení  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Začátek cvičení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuby9

PříspěvekZaslal: út září 02, 2014 7:40 pm    Předmět: Začátek cvičení Odpovědět s citátem

Zdravim, je mi 17 let a jsem fotbalista, ale momentalne cekam na operaci s kolenem ( plastika krizovych vazu) takze se na hriste par mesicu urcite nepodivam kdo vi jestli se vubec jeste vratit chci, a proto chci zacit cvicit.
Merim 182 kg a vazim 73/74 kg.
Moznost posilovny bych videl tak 3x-4x tydne.
Sice jsem na internatu ale se stravou muzu delat v podstate co chci, neavzu se na jidlo ve skolnich jidelnach atd.
Chtel bych tedy poprosit o zakladni rady, jak naplanovat treninky, jake suplementy uzivat (, pokud vubec, a tak dale.
Budu moc vdecny za kazdou odpoved !!! :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út září 02, 2014 8:03 pm    Předmět: Re: Začátek cvičení Odpovědět s citátem

Kuby9 napsal:
Zdravim, je mi 17 let a jsem fotbalista, ale momentalne cekam na operaci s kolenem ( plastika krizovych vazu) takze se na hriste par mesicu urcite nepodivam kdo vi jestli se vubec jeste vratit chci, a proto chci zacit cvicit.
Chtel bych tedy poprosit o zakladni rady, jak naplanovat treninky, jake suplementy uzivat (, pokud vubec, a tak dale.

Neber si to osobně, ale podobných dotazů je tu hodně. Přečti si články na main webu a zejména v sekci začátečník.

Posilovna si s fotbalem vůbec nepřekáží. Dělej obojí, pokud mohu radit. Posilovat začni tak tři měsíce po operaci, to by už mělo koleno vydržet normální cviky. Dá se posilovat i měsíc po operaci, ale množství možných cviků je redukováno. O tom se ale poraď s doktorem, který tě bude operovat.

Tak na rok zapomeň, že existují suplementy. Nepotřebuješ je. V prvním roce jsou to jen vyhozené peníze, potom mohou trochu pomoci, ale není potřeba je přeceňovat. Ve svém věku bys měl růst bez problémů a neměl by ani pro tebe být problém růst tak, aby ti nerostl pupek. Pokud bys nerostl, musel bys jíst více, pokud by ti rostl pupek, jíst méně a nebo více cvičit. Není to rocket science. Měl by jsi si hlídat, abys měl dostatek bílkovin. Vegetariáni nabírají svaly pomalu

Pokud neznáš techniku cviků, najmi si na deset lekcí trenéra (nejdříve si na něj sežeň reference. Za trenéry se občas prohlašují různá individua). Sestaví ti trénink, poradí s jídelníčkem a naučí tě techniku cviků. Když budeš cviky provádět správně, budeš sílit mnohem rychleji, než kdyby jsi se s tím patlal sám. Ledacos nevyčteš ani z videí.

Možností tréninku je hodně. Hodně jich je dobře, hodně jich je špatně. Spolehni se na trenéra.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 10:30 am    Předmět: Re: Začátek cvičení Odpovědět s citátem

Kuby9 napsal:
Sice jsem na internatu ale se stravou muzu delat v podstate co chci, neavzu se na jidlo ve skolnich jidelnach atd.

Stáhni si moji knížku. Není to sice spásná odpověď na všechny otázky, ale do začátku Ti to pomůže dost. Jak říká čínské přísloví: "Krok stranou na začátku cesty vede tisíce mil od cíle".
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

delas ty svoji bichli takovou reklamu, ze si ji snad vazne sezenu do knihovnicky :-D
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
delas ty svoji bichli takovou reklamu, ze si ji snad vazne sezenu do knihovnicky :-D

I Ty by sis v tom našel pár dobrejch tipů :) Hlavně co se rozcvičky/mobility týče ;)
Mablung

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

Až jí budeš mít v knihovničce, tak na tom založí reklamu a zdraží jí o 500 % (a tebe nabonzuje šéfovi, že sis jí vytiskl na firemní tiskárně )
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To jako Martinovi? :))
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st září 03, 2014 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Peter Ustinov napsal:

I Ty by sis v tom našel pár dobrejch tipů :) Hlavně co se rozcvičky/mobility týče ;)

to nezpochybnuju, ale pockam si, az to vyjde v kuzi a napises mi venovani

Rychle na stránku:

Přejdi na: