|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koupite si iPhone 6? |
| duh |
|
20% |
[ 3 ] |
| nah |
|
80% |
[ 12 ] |
|
| Celkem hlasů : 15 |
|
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 08, 2014 6:01 pm Předmět: |
|
|
Gohane, ovladače OK. Teď kolik tam máš programů? Já třeba cca čtyřicet. Vše postahovat, nastavit. Všechna hesla do všeho co používám pohledat, uložit, abych to nemusel pořád dokola opisovat...prostě je to drbárna.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gohan

|
Zaslal: po září 08, 2014 6:15 pm Předmět: |
|
|
Tak se 40ti programy jo, ale reinstalovat systém 2x do roka? Nevím jak je to možné s pravidelnou údržbou, když já na ni z vysoka prdím a problémy řeším až se objeví a bez reinstalu jsem se obešel dloouho.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 08, 2014 6:20 pm Předmět: |
|
|
Jakou údržbou?  ...většinou se to dosere moji chybou. poslední reinstal byl neodhlášený truecrypt kontejner, kde po tvrdém restartu byla nějaká invalidní data, tak format disku a odznova  .
Nebojuji tu za apple. Pro mě je to v současné době ale vyhovující stroj a to tak, že v ceně do 3000 Kč nevidím nic podobného (12 a více hod. baterka, SSD disk, 1,35 kg na 13,3 palce uhlopříčku a tichý Nb).
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: po září 08, 2014 6:23 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Mě by dost zajímalo, jak je to na Apple produktech s pamětí.
Koupil jsem si před rokem a čtvrt Samsung Galaxy Xcover2 (S7710). Výrobce inzeroval 4GB interní pamětí. Lhal. Interní paměti je sice 4GB ale dostupná pro uživatele je jen něco přes 1GB. Ale z tohoto 1GB si berou paměť aplikace.
A to je ten kámen úrazu. Už asi za čtvrt roku se některé aplikace aktualizacemi (povinně Chrome, služby Google Play, Samsung Apps, Facebook, Endomondo) rozežraly natolik, že telefon přestával fungovat. Otevřel jsem Galerii a ta spadla - Nedostatek místa na úložišti (< 100MB) a tak to šlo pořád dál a dál. Pomohl jsem si rootnutím a zpřístupněním karty jako místa pro ukládání aplikací (po přesunutí bylo v hlavním úložišti > 400MB).
To pomohlo až do letošního srpna, kdy přišly nějaké aktualizace a systém je dokonce odmítnul nainstalovat, protože Nedostatek místa v úložišti (opět pod 100MB). Hledal jsem, jak zablokovat aktualizaci sraček, které nepotřebuju - Kiosek Play, Chrome, Samsung Apps, Rozpoznávání textu... Nainstaloval jsem teda App Guarantine Root/Freeze a všechny sračky jsem zablokoval, systém je jaksi přehlíží a nechce je aktualizovat. Zase mám > 400MB v úložišti.
Myslím si, že jsem velmi nenáročný uživatel. Mám tam fakt jen Facebook, Endomondo, Mapy.cz, Dropbox a pár mini drobností (které se kupodivu chovají slušně). Nepotřebuju víc, než si zapnout GPS (lokace polohy trvala na novém telefonu asi 20s, nyní klidně 10 minut), Endomondo, kouknout na FB, když se nudím a zatelefonovat si. Kdybych se do toho nechtěl pouštět, už po pár měsících by byl telefon nepoužitelný. Teď tomu dávám zase půl roku a budu muset pomocí Link2SD aplikace ne zmrazit ale přesunout natvrdo na kartu, protože se to určitě ve zmrazeném stavu začne srát. A proč to neudělám rovnou? Protože chci telefon používat jako telefon a ne o něj pečovat jako o Tamagoči kua!
Moje poučení je: Rootnutí Androidu není výhoda. Je to nutnost, jinak se nedá používat.
A pokud jste dočetli až sem, prosím, napište mi, jak je to s pamětí u iOS. Já si plánuju koupit iPad Air, až mi dojde baterka v Android tabletu, který pro změnu nemůžu vypnout na víc než hodinu, jinak nenaběhne a musím v recovery módu flashnout ROMku.
Pokud by někdo pochyboval, tak Android mi nevadí, jen mi by nemusel klást tolik klacků pod nohy. |
...a co takhle v gP zakazat autoaktualizaci? Nevim, me to prijde snadne
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: po září 08, 2014 6:23 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Gohane, ovladače OK. Teď kolik tam máš programů? Já třeba cca čtyřicet. Vše postahovat, nastavit. Všechna hesla do všeho co používám pohledat, uložit, abych to nemusel pořád dokola opisovat...prostě je to drbárna. |
No dobre,tak si to nainstaluj,rozjed,nastav,udelej bitovkou kopii disku se vsema programama v podobe jake potrebujes a hotovo. jak se ti neco posere,jen nahrajes kopii zpet na disk a mas zase cisty system uplne bez prace. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 08, 2014 6:34 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Deadlift napsal: | | Gohane, ovladače OK. Teď kolik tam máš programů? Já třeba cca čtyřicet. Vše postahovat, nastavit. Všechna hesla do všeho co používám pohledat, uložit, abych to nemusel pořád dokola opisovat...prostě je to drbárna. |
No dobre,tak si to nainstaluj,rozjed,nastav,udelej bitovkou kopii disku se vsema programama v podobe jake potrebujes a hotovo. jak se ti neco posere,jen nahrajes kopii zpet na disk a mas zase cisty system uplne bez prace. |
Mám plotnový disk s bitovou kopií systému a programů...ovšem. V čase se to mění a to bych musel dělat tak 3x do roka.
...a hlavně...proč vůbec? Ne každý Ti udělá bitovou kopii disku. Si zajdi třeba za sekretářkou...nebude tušit o co jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po září 08, 2014 7:14 pm Předmět: |
|
|
Ty vole to je zase diskuse samych nactiletych wannabe it manageru, co maji ucet na warforu a v telefonu whatssap a jedou si bomby. Achjo. Smutny to cist hrozne moc. Asi by bylo lepsi drzet se cinek a davkovani kreatinu, nez tohle...
Deadlift. Na Apple ten reinstall neni nutny *neznam nikoho kdo ho dela cele roky, dokonce neni nutny ani pri prechodu z jedne verze os x na novejsi. Apple vychazi z UX * (freeBSD), architektury kdy ma striktne oddeleny system a uzivatelska data. Data muzes obnovit x zpusoby, napriklad ze zaloh Time Machone z USB disku/TimeCapsule/NASu, nebo rucne prekopirovat uzivatelsky profil, nebo vestavenym programem pro prenos dat mezi pocitaci apod.
Jinak ta poznamka ze v korporatech nemaji radi Apple. Je to z velke casti zpusobene tim, ze tam delaji kokoti co zamrzli v dobe t602 a nebo skolaci, co si jedou svoji rutinu aniz by tusili co nebo proc delaji. Vsechno navic je obtezuje a ze vseho nejvic se neradi neco uci, nebo se prizpusobuji. Mlady chytry kluci jsou tam defakto bezmocny protoze to vsechno ridi neschopny IT manageri s financnimi reditely a podobna pakaz. A v neposledni rade take v korporatu jede nadstandardni vztah dodavatel x spotrebitel, kdy treba koupite 20 srackovych notebooku Lenovo a k nim trilety zaruky (cenove to pak stoji stejne jako apple) a dostanete dva gratis a to je jen tresnicka na dortu (tiskarny, mobily, licence apod), nikde ve firme se nekrade a nekorumpuje tolik jako v IT. Korporaty znam, pohybuji se v nich uz dlouhch 15 let. Znam i IT ostatnich firem a prehled o tom, jak to tam chodi mam pomerne velky.
Je potreba si uvedomit, ze do doby, nez byl uveden iPhone, tak byla pro ceske burany Apple draha znacka americkych picovin, ktere stoji hodne a hodi se jen na grafiku. Dneska je ta doba uplne jinde...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 08, 2014 7:31 pm Předmět: |
|
|
Data zálohoji v Cobianu. Denně na nouzovou zálohu na rychlou sd kartu co mám neustále ve slotu - inkrementální zálohou a na externí disk týdně. Na další externí disk tak 1x za 3-6 měsíců a ten je fyzicky oddělen od pc i dalších záloh. Tj. data mám na PC, SD, Ext. HDD, ext. HDD a ta nejčastěji používaná ještě na jiném NB.
Mě nejde o zálohu dat - to nějak dám (pořídím domů NAS), ale o tu drbárnu s programama..to máš od offcie po FTP klienty desítky programů. Pokud je macbook stabilnější což je (většinu průserů registruji po nějaké aktualizaci), tak pro mě OK., Vezměte si vzorový příklad (nepíšu o sobě). Za den vyděláš plácnu 2000 Kč. 2x do roka se věnuješ pc dva dny + řekněme den extra= 5 dnů, to je 10000 Kč. Kdybych měl NB tři roky, tak když si ušetřím tuto údržbu a budu se věnovat místo toho generování zisku, tak mám další NB "zadarmo".
Nehledě k tomu, že příklad z reality. Mám X230T z 11/13. Za tu dobu 2x servis a výměna IPS a i teď na čerstvě nové obrazovce vidím už pár dnů mrtvé pixely. To je ta prémiovka od lenova? Jedná se prakticky o top model této firmy s cenovkou za 40 000 Kč. Za toho půl roku už byl týden v servisu. K čemu je mi NBD (řeším dalšími pc co mám doma), když se to furt sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: po září 08, 2014 7:44 pm Předmět: |
|
|
Olejnas, hlavně že Ty jsi sežral šalamounovo hovno
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po září 08, 2014 7:48 pm Předmět: |
|
|
To deadlift: stačí si přečíst "jablečný" fóra a zjistíš, že u Apple jde taky narazit na kusy, co se serou :) a ani globální problémy se nevyhýbají - viz několikrát vyměňovaný home button.... U 3G iPhonu byl pruser s praskajicim zadním krytem...:) každopádně je pravda, že synchronizaci maj na vysoký úrovni ...
V ČR je apple furt branej jako něco extra, spešl....přitom všude jinde je to prostě jakejsi základ - chci telefon, koupím iPhone.... (nehledě na to, ze i ceny jsou někde jinde :) ) kámoš, co žije v Anchorage a do ČR jezdí jednou za čas doslova "uchcává" z mejch Samsung kousků...v době kdy měl iPhone 4, ukázal jsem mu svůj galaxy Note a druhej den si ho kupoval taky :)
V ČR si to spousta lidi kupuje na splátky jako jakejsi statut noblesy.... Vždycky jen kroutím hlavou jak chtěj lidi iPad ale protože nemaj prachy koupit ho v poradny výbavě, vezmou si 16GB Wi-Fi :/ připadně mě ted dostal kamos co si koupil iPhone, ale mobilni net mu přijde drahej, takže všude se jen připojuje přes WiFi..... Apple je dobrej, ale je to jen nafouklá bublina ...stejně jako apple vam po sloužej i ostatní výrobky...je teda pravda, že apple je ze všech dostupnejch nejvíc blbuvzdornej....
A nejlepsi jsou hardcore fanoušci Applu, co si koupej vrchol designérského umu, ten telefon, kterej se apple snaží neustále zeštíhlovat na úkor kapacity baterie, a pak ho koncovej uživatel narve do koženýho pouzdra, aby si ho nepoškrábal....
Nejsem hejtr Applu, mam iPad a jsem s ním na míru spokojenej, jen nemám rád histerii ani na straně Applu, ani na straně Androidu ( o WP nemá cenu mluvit ani :P :D) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po září 08, 2014 7:50 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | Olejnas, hlavně že Ty jsi sežral šalamounovo hovno |
Prosim te misto psani takovych blbosti si dej housku se salamem a pak jdi spat, nebo nevyrostes...
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po září 08, 2014 7:54 pm Předmět: |
|
|
Co máš proti WP?:o) Včera se mi instaloval win 8.1 a psalo to, že deset minut nebude možné telefon používat...no....a po čtyřech hodinách :o))))
Ano - apple produkty jsou více blbuvzdorné - což s přibývajícím věkem více a více oceňuji:o)
Cena není tak hrozná - tedy u macbooků a pokud máš prioritu dlouhou výdrž a nízkou hmotnost tak nemáš z čeho. Sony vaio je tragedie roku, lenovo X240 už nemá delší dobu použitelný touchpad a dost na pytel rozložení klávesnice. HP mají v biosu nějaké kurvítko co pořád točí ventilátory, což mě sere a jiné značky nechci. tedy - chtěl bych asus ux305, ale to bude palba, že i macbook bude za pusu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po září 08, 2014 8:01 pm Předmět: |
|
|
Však já ti apple nerozmlouvám, pokud člověk ví co hledá, tak si vždycky koupí co mu bude vyhovovat :) ja když sháněl tablet, z mejch požadavků vyšel nejlíp iPad (kvalita displeje, cellular konektivita, vydrz baterie)....potom jsem o rok dýl vybíral mobil a iPhone rozhodne ne (sháněl jsem větší displej, velkou vydrz, odolnost a KVALITNI FOŤÁK) a ať si každej říká co chce, jsem spokojenej s Galaxy S5 :) (možná mě trochu mrzí, že jsem nevydržel na Note 4, Note 2 byl nepřekonatelnej)... Ale iPhone mě prostě nevyhovuje ;) a notebook mám Lenovo řady Z a na moji práci mi vyhovuje - píšu na něm delší texty a pracuju v php editoru :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: po září 08, 2014 8:09 pm Předmět: |
|
|
A řešíte i použité materiály a jejich kvalitu? Btw jak moc jsou výrobky Apple americké ?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|