Lukáši, já tu svoji turistickou stránku taky objevil teprve nedávno, a to díky přítelkyni, jejíž rodiče mají chatu pod Rahdohštěm. V posledních 4 letech jsem byl 3x ve Vysokých Tatrách, do kterých jsem se zamiloval.. Kdybys někdy zase vyrážel a neměl inspiraci, na jaké túry se vydat, klidně napiš, něco ti třeba doporučím, popřípadě pošlu fotky atd.
PS: tu vaši noční túru ze smokovce na zámkovského chatu moc nechápu, proč jste tak šli?
Jasně, budu moc rád, my bychom do těch Vysokých Tater chtěli jet příští rok celá parta na týden si to tam celé projít, tak dám určitě vědět, děkuju. Btw. kdybyste chystali nějakou túru a sháněli lidi, tak dej vědět, dojedu kamkoliv tím, jak pracuji v Olomouci i v Praze :))
PS: protože jsme vyjížděli v pátek z Brna v 17 hod a plán, že budeme v 10 večer nahoře na chatě vzal rychle za své
Čili moc bych Vás poprosil o rady, co je pěkné vidět v Západních Krkonoších, určitě bych rád viděl Pramen Labe a tu túru k němu, Dívčí kameny, Mužské kameny, atd. a možná došel i na Mumlavské vodopády, ale to už je docela daleko. Druhý den bílé Labe atd. Přemýšlím ještě o nějaké střední tůře jen na páteční půlden, příp. co je tam ještě hezké a mohl bych zařadit do jedné z těch túr v sobotu nebo v neděli. Budu moc vděčný za všechny tipy, minule mi to moc pomohlo, děkuju
Cestou je Labská bouda a Vrbatova bouda (Zlaté návrší) - z obou se dá jít dolů (i nahoru :-) ) do Špindlu. Kousek dál nad Rokytnicí n. Jiz. jsou Dvoračky. Všechno to jsou takové křižovatky, takže se to skor nedá minout. Do této trasy taky přidej Sněžné jámy, je to taky cestou.
K Mumlavským vodopádům sejdeš vlastně z hřebenů do Harrachova, tam a zpět to ze Špindlu je daleko, ale dá se to jít jednosměrně a z Harachova by odpoledne měl jet nějaký bus zpět do Špindlu.
super, moc díky za tipy, přiřadím to k té sobotní tůře k prameni Labe, já bych raději zůstal na hřebenech tím, jak budu bydlet nedaleko Špindlerovky u hranic.
Hehe to je ještě v pohodě, my bežně chodíme v 9-10 večer ze Smokovce na Zbojnickou chatu (2000m nm), po cestě si ještě děláme na hořáku fazole, do toho borovička. No krása.
Onehdá jsme spali i mezi šutrama pod širákem. (Ja vím, že se to nesmí). Taky kolem 2000 metrů. Supr usinání pod tou zaplávou hvězd s výhledem na Poprad nad kterým se blýskalo. Modlili sme se aby to nepřišlo k nám, to by byl náš konec :) Jinak když si kámoš dělal pohanku s tuňákem tak k nám přiběhla oprsklá liška, celkem jsme čuměli v té výšce, asi naučená na zbytky z chat. Joo Tatry jsou srdcovka.
Frei: Stejně tě časem pohltí víc ta vysokohorská. Aspoň u dost lidí to tak funguje. Pak už jde jen o zdolávání větších a větších výšek. Je to závislost a souboj se sebou samým.
To musela být krása, nebýt těch krosen a našeho funění, tak by to byla srašná romantika, jasno, burácející vodopády, bylo to fakt skvělé, perfektní zážitek :) Ty lišky tam chodí normálně až k cestě, stihl jsem ji i vyfotit. Co mě ale překvapilo, že tam jsou fakt regulérně medvědi, ta naše chata obehnaná v noci elektrickým plotem, velmi ostří psi atd.
Jasně, je to o překonávání sebe sama. Vidím tu analogii s činkami, kde chceš prostě také dosáhnout nějakých cílů, zlepšovat se a jednou mít prostě těch 100 kg nebo zvednout na mrtvolu 200 kg atd. A když činky teď nemůžu, je tohle jasná volba. A je pravda, že hory jdou v člověku daleko hlouběji, musí se překonat ještě více, kolikrát je o průser a musí se opravdu ovládnout atd., nejde tu jen činku zahodit a zkusit to znovu.
Musím ale říci, že jsem hrozně nadšený z toho, jaká tu je na turistiku odezva. Na začátku jsem si myslel, že tady je to naprosto out a nakonec jsem díky tomuto topicu získal hrozně moc skvělých rad, které jsem zužitkoval, a také v neposlední řadě partu nových přátel, díky kterým jsem byl poprvé ve Vysokých Tatrách a už plánujeme další akce. A evidentně řada dalších z Vás se tomu také intenzivně věnuje, je to celé skvělé. Když si vezmu, že až někdy do roku 2012 jsem ani neběhal a teď každý rok něco nového (běh, horská cyklistika, turistika), je to skvělé si rozšiřovat po 12 letech v soutěžní kulturistice obzory :)
Lukáši, já tu svoji turistickou stránku taky objevil teprve nedávno, a to díky přítelkyni, jejíž rodiče mají chatu pod Rahdohštěm. V posledních 4 letech jsem byl 3x ve Vysokých Tatrách, do kterých jsem se zamiloval.. Kdybys někdy zase vyrážel a neměl inspiraci, na jaké túry se vydat, klidně napiš, něco ti třeba doporučím, popřípadě pošlu fotky atd.
PS: tu vaši noční túru ze smokovce na zámkovského chatu moc nechápu, proč jste tak šli?
Pay pay... a ja mám shodou okolností taky přítelkyni, co bydlí taky tam.. přesně v Kněhyních.. chatku máte pod Radhoštem někde v okolí Kněhyn?
Pay pay... a ja mám shodou okolností taky přítelkyni, co bydlí taky tam.. přesně v Kněhyních.. chatku máte pod Radhoštem někde v okolí Kněhyn?
paypay: Jo tak to je kousíček,
když chci cvičit, chodim do Rožnova naproti nádraží do fitsportu..
jinak na Dolní tam jezdíme za babičkou a dědou od přítelkyně, atd atd.. tak to je dobré tyjo, klidně můžem někdy dát výšlap na radhošť nebo v okolí...když se naskytne příležitost
deadlift: Z Kněhyn po silnici na Pustevny převýšení cca 500m, tj. nějákých 7-8 km a z Pusteven na Radhošt... jinak mam plány Čertův mlýn atd... ale tam je bláto a neni to na takove počasí.
frei: jejich nářečí je doopravdy pěkné těch lidí tam..ty to znáš určitě.. táhne mě to tam natolik, že bych tam chtěl zakotvit v budoucnu..to čisté prostředí a hory je prostě něco úžasného... Kam se podívám na Královehradecku..když to znám, barák na baráku.
..i tam je závod na kolech s názvem "Valašská orienťák"
Myslíš Prostřední Bečvu,Knĕhynĕ je hora a hospoda jinak nic.
haino: Přesně tak, máš pravdu.
Je to taková minivesnička, obyvatelé říkaj, do "Kněhyň", jinak je to hora, Kněhyňka je taky řeka tam. Adresně to mají jako Horní Bečvu... ale jede se tam z Prostření Bečvy nahoru. Ale je to jak píšeš.
To sem ale musíš jezdit...holky jsou tu hezké. Kráj mlékem a strdím (a slivovicí) oplývající. Lidé povahy rázovité, ale zase rovnou víš na čem jsi:o)
jen doporučuji nastudovat slovíčka jako např. chuj, cyp, cukle. Napoprvé jsem tu na severu hleděl.
jsou tu krásná přísloví která hojně používám jako např. že SNAHA NENÍ KOKSOVATELNÁ:O)
to je dle mě geniální:o)
např. že SNAHA NENÍ KOKSOVATELNÁ:O)
to je dle mě geniální:o)
To sem teda ještě neslyšel, asi na tu Moravu taky budu muset někdy zajet. Hodně povedený.
Přijeď:o)
Já jsem se před šesti lety přistěhoval z jihu Moravy kde je to velmi krásné, ale tady na ostravsku to je prostě jiné.
vloni jsem trénoval na beskydskou sedmičku a vybíhal Lysou horu a jak tak se svými karbonovými holemi v botách za trojku ve funkčním triku funím dokopce vidím proti sobě dolů jdoucího naprosto ožralého domorodce v keckách a trikem u pasu. Doběhnu nahoru polomrtvý a ten ožralý domorodec nejen, že sešel dolů, ale ještě se stihl jinou trasou vrátit na Lysou horu nahoru a tak byl cca 2x rychlejší než já (a to i přes ten karbon:o) a naprosto nejištěn se jal stavět střechu toho hotelu co vzniká na Lysé:o)
Lid je tu rázovitý jak zpívá Nohavica:o)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru