Jidelníček pro chlapa nad 100 kg

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jidelníček pro chlapa nad 100 kg  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Jidelníček pro chlapa nad 100 kg
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
azzlack

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 10:08 am    Předmět: Jidelníček pro chlapa nad 100 kg Odpovědět s citátem

Ahoj, rád bych dostal radu.

Je mi 23 let, jsem dost vysoký (207cm), začal jsem cvičit před půl rokem protože jsem měl 133kg, za těch 6 měsíců jsem zhubnul na 117kg, ostatní říkají že jsem hodně zhubnul ale sám na sobě výsledky samozřejmě nevidím.

Jídelníček a sestavu cviků mi napsal kamarád který dělá závodně Estetickou kulturistiku (to co Tomáš Klíč) - aktuálně jím cca 150g proteinů + 240g sacharidů denně (3 pytlíky rýže).

Nicméně - chtěl bych začít nabírat svaly, nakoupil jsem proteiňáky, ted přijímám denně 200-250g bílkovin - ale nevím kolik mám konzumovat sacharidů?!

Podle toho jak jsem četl různé diety je to cca 5-6 gramů na kilogram, ale neumím si představit že bych jedl denně 600g sacharidů (hlavně se bojím že naberu zpátky pouze tuk).

Cvičím 3-4x týdně (podle toho jak mám školu a práci)

Můj jídelníček vypadá posledního půl roku víceméně každý den stejně (a nevadí mi to):
každé 3 hodiny 50g bílkovin

2x 100g balík sojových kostek (2x50g proteinů) /nebo jeden balík nahradím tvarohem 60g proteinů/
1x 10 vajec (55g proteinů)
155g 65% sojového proteinu (100g proteinů)
po cvičení jablko
pytlík rýže na snídani
pytlík rýže na oběd
pytlík rýže po tréninku na večeři
na svačinu mezi hlavními jídly si dám většinou jablko či banán

moc masa nejím protože mi prostě nechutná (občas si dám pečené kuře ale to tak maximálně 1x tydně)

vím že je tento jídelníček jednotvárný ale jde mi hlavně o to aby svaly rostly…

Takže tedy: co mi poradíte, kolik sacharidů? (prachy na gainer nemám)

PS: forum pročítám každý den ale víceméně se tu ptají lidi co jsou hubení, vysokých lidí jsem tu moc nenašel
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sk

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

- kde mas tuky ?
azzlack

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jediné tuky jsou z vaječných žloutků + z tvarohu, snažím se nabrat co nejméně tuku...
hodně se bojím toho že budu mít zpátky 130 kg a pupek ale svaly žádné...
jachym

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

je absurdní myslet si, že tuky se nabírají z tuků, svaly z bílkovin apod. Celý to funguje jako komplexní systém. Klidně můžeš jíst jenom tuky a nenabírat a taky jíst naprsoto 0 tuků a nabírat. Je to o celku. Tuky jsou pro tělo potřebný i kvůli jiným věcem, takže tohle vidim jako problém.
Ta jednotvárnost taky není ideální, i když ti to nevadí (což nevim no, určitě lepší si taky jídlo trochu vychutnat a nejíst jen rýži a sojový kostky), tak těžko pokryješ všechny mikroživiny v ideálním poměru. Podle mě by to chtělo trochu obměňovat. To že nejíš maso nevadí, ale to nezanmená, že musíš jíst tahkle.
azzlack

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
je absurdní myslet si, že tuky se nabírají z tuků, svaly z bílkovin apod. Celý to funguje jako komplexní systém. Klidně můžeš jíst jenom tuky a nenabírat a taky jíst naprsoto 0 tuků a nabírat. Je to o celku. Tuky jsou pro tělo potřebný i kvůli jiným věcem, takže tohle vidim jako problém.
Ta jednotvárnost taky není ideální, i když ti to nevadí (což nevim no, určitě lepší si taky jídlo trochu vychutnat a nejíst jen rýži a sojový kostky), tak těžko pokryješ všechny mikroživiny v ideálním poměru. Podle mě by to chtělo trochu obměňovat. To že nejíš maso nevadí, ale to nezanmená, že musíš jíst tahkle.

jako jasně že občas obměním např. za čočku či hrách... ale myslíš že se dá takto nabrat?

a kolik sacharidů bs mi cca doporučil? Aktuálně jím cca 500g (6x sáček rýže)
jachym

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tohle je hrozně individuální, pro někoho může být 500 akorát, pro někoho ne. Každopádně těch tuků bych zařadil víc a pak je to spíš o tom zkoušet co funguje. Můžeš zkusit i nějaký vlnění, střídat to, čímž zamezíš zpomalení metabolizmu.
sk

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bilkoviny sraz na tech cca 200g max...vic nepotrebujes ani nahodou, dopln tuky na 100g a cukry nech na tech 500 cca...

snaz se o rozmanitejsi jidlo...ne jen vejce, tvaroh, ryze...

nezpomen na zeleninu a obecne vytaminy

najdi si na ronniem clanky o vyzive a precti si je, at mas cca predstavu jak to funguje, co je pro telo dulezite atd...

dodrzuj to 1-2 mesice at poznas co to dela...nabiras, stagnujes, hubnes ? podle toho se zarid dal

samozrejme spravny trening taky neni k zahozeni
azzlack

PříspěvekZaslal: út říjen 07, 2014 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dík všem, a myslíte teda že když mám pořád 117kg (10 kg nadváhu) že mám pořád hubnout na 107 a pak až začít nabírat, nebo ted hned nabírat?

já se chci zbavit toho pupku ale to asi v objemu nepujde

...

ale zasae když zhubnu a ze dne na den začnu žrát 2x víc sacharidů tak se bojím že zpátky naberu jen tuk
Princ

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2014 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co máš s tou sójou, na tu se vys*r a naučit se jíst maso, to je povinnost
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2014 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Azzlacku,

strachuj se míň o přesnou gramáž proteinů a víc o trénink ;)

Mimochodem, s jídlem je to jak s tréninkem, funguje to v cyklech. Když budeš pořád jíst to samé, bude výsledek stejný, jako kdybys pořád cvičil to samé - zasekneš se. Chtě nechtě, lidské tělo je adaptabilní mechanismus a je třeba cyklovat... všechno :) To je mimo jiné důvod, proč tak skvěle funguje sacharidové vlnění.
jachym

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2014 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Co máš s tou sójou, na tu se vys*r a naučit se jíst maso, to je povinnost

to byla doufám ironie, bez masa se samozřejmě obejde, nemám nic proti masu, vůbec, ale když nechce, nahradit se dá, ale o tom se tu psaly už moře vláken, stačí vhodně kombinovat jiné zdroje
Princ

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2014 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To nebyla ironie - maso je lepší než sója a tak doporučuju začít jíst víc masa.

Jasně není to tak, že by bez masa do týdne zemřel, přesto právě jeho absence je jedna z věcí, které v jídelníčku chtějí napravit.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2014 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak i bez masa se dá velmi slušně držet jídelníček, ale na sóji bych ho teda zrovna nepostavil.

Rychle na stránku:

Přejdi na: