Pretrénovanie?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pretrénovanie?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Pretrénovanie?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pamatuju si na film s Juliou Roberts "Nevěsta na útěku". Ta měla vždycky nejradši vajíčka na snídani podle toho, jak je měl rád její tehdejší přítel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Pamatuju si na film s Juliou Roberts "Nevěsta na útěku". Ta měla vždycky nejradši vajíčka na snídani podle toho, jak je měl rád její tehdejší přítel.

Neznam a nechápu kontext...

Já cvičím s KB... mno.. už je tomu pár let

Já cpu začátečníkům od počátku věků do ruky KB... nenapadlo by mě dát člověku, co přijde poprvé do gymu na záda velkou činku a nechat ho dřepovat...
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kulíšek s kettlebellem cvičila dávno před tím, než jsme se poznali. Nedá na něj dopustit hlavně proto, že to byla jedna z věcí, co jí vrátily do tréninku po zranění zad.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děcka!
KB je fajn a zprotivit mi ho nedokáže ani ta reklamní masáž, kterou tady vedete.
Ale stejně, pokud jde o svalovou hmotu a sílu, činka je král, a i kdybyste se rozkrájeli,
nic na tom nezměníte.
Tož tak.
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Děcka!
KB je fajn a zprotivit mi ho nedokáže ani ta reklamní masáž, kterou tady vedete.
Ale stejně, pokud jde o svalovou hmotu a sílu, činka je král, a i kdybyste se rozkrájeli,
nic na tom nezměníte.
Tož tak.

Cože?

Ježiš ty o koze a já o voze...
Bavili jsme se o síle? Bavili jsme se o svalové hmotě? Bavili jsme se o tréninku pro začátečníka a co jim dát na začátek....
Nikdo tu nic proti velké čince nenapsal. Já dělám třeba kurzy na barbell a furt je to to, co se třeba v mojí tělocvičně cvičí nejvíc...
Tož tak...
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek napsal:
Hulkie napsal:
Děcka!
nic na tom nezměníte.
Tož tak.

Cože?

Ježiš ty o koze a já o voze...
Bavili jsme se o síle? Bavili jsme se o svalové hmotě? Bavili jsme se o tréninku pro začátečníka a co jim dát na začátek....
Nikdo tu nic proti velké čince nenapsal. Já dělám třeba kurzy na barbell a furt je to to, co se třeba v mojí tělocvičně cvičí nejvíc...
Tož tak...

Ale on necvičí u tebe v posilovně. Kettlebell u nich v posilovně není /předpokládám/, když si ho koupí domů sám, bude válčit s technikou podle youtube a nakonec se zničí ještě dřív, než s tou
velkou činkou. S KB ve většině fitek nikdo cvičit neumí, zatímco šance, že mu někdo z jeho
kamarádů ukáže dřep a mrtvý tah je podstatně větší...
Samozřejmě, řešení by bylo, aby přijel na váš kurz a to je třeba motivace, proč to sem píšete.
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Ale on necvičí u tebe v posilovně. Kettlebell u nich v posilovně není /předpokládám/, když si ho koupí domů sám, bude válčit s technikou podle youtube a nakonec se zničí ještě dřív, než s tou
velkou činkou. S KB ve většině fitek nikdo cvičit neumí, zatímco šance, že mu někdo z jeho
kamarádů ukáže dřep a mrtvý tah je podstatně větší...
Samozřejmě, řešení by bylo, aby přijel na váš kurz a to je třeba motivace, proč to sem píšete.

Kb maji dneska uz vsude, stejne jako treba joga podlozku, nebo bosu. Samozrejme na venkove, kde frci gumovej krouzek a roztahovaci pera, muze par let trvat, nez tyhle veci dorazi. Nicmene neni nic kouzelnejsiho, nez sledovat kamarada, co uci druheho kamarada drepy, nebo mrtvolu ve stylu, delame to cely uplne blbe, ale hlavne ze se nadrem. Vidim to dnes a denne. No pain no gain (+no brain). Endorfin + dve odmerky styl fitness!

Jako absoluvent kurzu u Kuliska i Radara muzu rict, ze ty zaklady jsou nutne. To neokecas, nenakoukas na youtube, ani nevyctes z diskusi. Vubec celkove ten utocnej ton a rypani ve stylu marketing a podobne je megadebilni, protoze Pavla, i Radar (plus Ondra a dalsi lidi okolo nich) jsou vynikajici lidi, sportovci a v neposledni rade treneri, kteri maji radi to co delaji a snazi se to dat i svym sverencum..a hlavne, dokazi opravdu efektivne naucit, vysvetlit, pomoci a to i v pripadech, ze jejich sverencem je nemobilni antisportovec..vyzkouseno, funguje, tecka.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžou to bejt bezva lidi, ale když si od železné koule s podpisem www.zeleznakoule.cz přečtu odkaz na stránky www.zeleznakoule.cz, asi budu brzo předpojatý.
Kdyby ti někdo s nickem Extrifit s odkazem na stránky Extrifitu vnucoval Extrifit v každém
příspěvku, asi bys reagoval podobně...
Chodím tady ve městě do mnoha posiloven a KB jsem viděl v jedné, do které jsem je koupil sám... A lidí, co s ním umí cvičit ještě míň. Nesrovnatelně míň, než slušných dřepařů a tahařů.
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To dost dobre nechapu. Namisto toho, abys ocenil, ze debatujes s nekym, kdo danemu tematu rozumi, je ti vecne schopny osvetlit problematiku a ma hmatatelne vysledky, tak je pro tebe hodnotnejsi diskuse s nekym, kdo ma prezdivku a je na internetu vladkyni vsech mori, neco jako mistni nesmrtelna legenda Rando?

Naposledy upravil Olejnas dne pá říjen 10, 2014 3:51 pm, celkově upraveno 1 krát
thane911

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík za rady chlapi tak nakoniec som to teda upravil a vyzeralo by to nejako takto:
bench press
pritahy velkej cinky v predklone
drep
shoulder press
bicepsovy zdvih s jednoruckami
tricepsove stahovanie kladky
brusaky

Neviem ci tam nechat ten bench alebo teda nejaké 2 prvé mesiace zaradiť skorej jednoručky. Len ten drep by som tam nechal, hádam keď začnem s malo váhou tak to nebude až také hrozné + sa v posilke niekoho opýtam nech mi to ukáže. Neviem či tam je kettlebell ešte som tam nebol ale je to Blue gym v brně tak ak to tam niekto pozná nech napíše .Inak idem do posilky prvý krát, mám 21 a 78 kg.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper si tě vezme do parády:-)
Draper

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je super, ze chces cvicit v Blue gymu ale musim te zklamat, protoze kettlebell tam neni a asi by byla skoda nemit moznost tuhle super vec zaradit do sveho treninkoveho planu, takze doporucuji zkusit jinou posilovnu, kde kettlebell je jiz soucasti jeji vybavy
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To máš pravdu. Nejsem si jist, jestli má vůbec smysl cvičit, když nemáš KB
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Faktem je, že kettlebell není ve všech posilkách a kolikrát ani ne v těch větších, a pokud se nenajde moc lidí, kteří v posilce naučí správně dřep a mrtvolu, pak bude naprostý minimum těch, kteří tě naučí správně s kettlebellem.
bebo

PříspěvekZaslal: pá říjen 10, 2014 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

thane911 napsal:
Dík za rady chlapi tak nakoniec som to teda upravil a vyzeralo by to nejako takto:
bench press
pritahy velkej cinky v predklone
drep
shoulder press
bicepsovy zdvih s jednoruckami
tricepsove stahovanie kladky
brusaky

Koukal jsem tvůj první plán, kde je to typický korte s těmi doplňkovými cviky. Pokud máš někoho, kdo na tebe dohlédne není problém s tím začít. Ale je potřeba se soustředit na to, abys prováděl techniku správně viz níže.

K tomu současnému, bych ti dal jen pár typů
Místo benchpressu, (u kterého je potřeba se soustředit na správné provedení (jako zatáhnout ramena, stáhnout lopatky, a jet v poloze u které cítíš, že ti nic nepřeskakuje nebo nepraská v kloubech) můžeš dát rozpažky nebo tlaky s jednoručkami. Pokud o jedné straně víš, že neutáhne jako ta druhá, tak sniž závaží na obou stranách, tak aby ta slabší prováděla dobře techniku.

pritahy velkej cinky v predklone - adekvátní cvik jsou přítahy jednoručky, kdy se jednou rukou opíráš a druhou zvedáš.

Dřepy je kapitola sama o sobě, nohy tak aby se ti dobře dřepovalo, nezvedat paty, když je podložit. najít si nad úrovní hlavy pevný bod, do kterého budeš při dřepu koukat.

Shoulderpress - místo něj bych zařadil jednoručky na kolmé lavici, protože mně osobně přijde ten pohyb velice nepřirozený.

K rozložení cviků bych ti řekl, začínej velkými partiemi, záda zařaď doprostřed a biceps, triceps nakonec.

A rada nakonec, je potřeba po 5-8 týdnech změnit tréninkový plán, aby ses mohl neustále posouvat :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pretrénovanie? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: