Trenink rada/pomoc :)

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenink rada/pomoc :)  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Trenink rada/pomoc :)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michalllll

PříspěvekZaslal: ne říjen 19, 2014 11:08 pm    Předmět: Trenink rada/pomoc :) Odpovědět s citátem

Jídelníček mám hotový a udělaný na 100%. Jsem ektomorf (nebo, jak se to píše). A chtěl bych pomoct s plánem. Do posilovny jsem vkročil poprvé před týdnem. Vypadalo to asi takto (některé cviky neznám přímo nazvém, tak je popíšu :D)

pondělí:

leg press 4x8
predkopavani 4x8
drep 4x8
lytka ve stoje 4x8
+ bricho

streda

trapezy 4x8 (zvedani cinek "ramenama" nahoru dolu :D:D)
veslovani na neveslovacim stroji 4x8
zvedani jednrucky v klece na lavici 4x8
pritahovani tycky ke kozam 4x8
+bricho

patek: (protoze bych nezvladl kozy + triceps, nemohl jsem moc hybat po strede rukama :D, tak jsme ali biceps nohy)

2 cviky na biceps jsme delali, ale ani jeden neumim popsat, zase serie 4x8
a pak jsme jeli nohy, lytka + leg + drep + bricho

zitra me ceka tricak + kozy.

Cvicit budu 3-4x tydne. A ano uvodni prispevek o tom co cvicit jsem cetl, ale moc ho nepochopil, i kdyh jsme ho cetl tak 3x, nejdrive tam je napsan nejaky plan a pod tim tak takhle necvicte :D a ty nazvy jako nejvetsi biceps na svete atd, proste jsem to nepobral, tak ych byl rad za rady/odkazy na treninky. Cviky pak si najdu na netu, jak se cvici :)

Diky moc :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne říjen 19, 2014 11:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snad už to takhle pochopíš...

.... a jak by to tedy vypadat melo? budeme brat v uvahu nasledujici fakta a modelovy priklad bude clovek bez zdravotnich omezeni a bez vad drzeni tela, ktery by tedy mel byt schopny po zhruba mesicim pripravnem treninku (stroje, kladky, zpevneni stredu tela- bricho+vzprimovace patere) odcvicit zakladni cviky ktere rozviji silu celeho tela a zaroven zabezpeci narust svalu diky zaberu mnoha svalovych skupin

- trenink celeho tela 2-3x tydne
- pestry vyber vicekloubovych cviku
- minimum stroju, zamerit se na volne vahy
- zacinat na lehkych vahach pro 3-4 x 8-10 opakovani ktere budou prvni 1-2 tydny plneny s rezervou a teprve pote pridavat kotouce na cince
- pokud nezvladnete shyby a kliky na bradlech, pouzijte stroj na dopomoc a pokud neni k dispozici, nahradte shyby horni kladkou a misto kliku na bradlech si muzete dat kliky mezi lavickami

pondeli:

drep
goodmorning
kliky na bradlech
veslovani dolni kladka
tlaky na ramena velka cinka/jednorucky
+bricho

streda:

benchpress
mrtvy tah
shyby
upazovani+upazovani v predklonu
+bricho

patek:

legpress
zakopavani
sikmy bench s jednoruckama
pullover
bicepsovy zdvih
francouzsky tlak
+bricho

(citace z CIZOPASNÍKova příspěvku)

Cviky si nech ukázat od někoho zkušenějšího, ať tě to pořádně naučí.
Michalllll

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky moc :) :D
karlwanhov

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ten cizuv trenink mi prijde uz pomerne pokrocilej a pro nekoho kdo cvici tyden nevhodnej
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:
no ten cizuv trenink mi prijde uz pomerne pokrocilej a pro nekoho kdo cvici tyden nevhodnej

Co je na něm pokročilýho?
Olejnas

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
karlwanhov napsal:

Treba to ze po tydnu sotva bude vedet jak technicky je cvicit?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Maerlyn0 napsal:
karlwanhov napsal:

Treba to ze po tydnu sotva bude vedet jak technicky je cvicit?

A jak si myslíš, že se to asi má naučit? Dobře, bude se měsíc šmrdlat na kladkách, bude to pak umět? Ne, bude na tom úplně stejně...prostě může začít s lehkou váhou, není problém si vzít na dva tréninky trenéra nebo říct někomu zkušenějšímu, ať mu to ukáže a učit se a učit se.
Olejnas

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud cvici tyden bude mit pravdepodobne velmi spatnou mobilitu a tudiz bude nemozne cvicit technicky dobre, nemluve o zapojeni svalu, slabem jadru, ramenou apod. Ten trener je vyborny napad na 10-20 treninku, kdy podle me pokede bosu, gumy, maximalne trx. To cos mu poradil ty ho do deseti tydnu nejpozdeji odrovna. Bez urazky. Picovina....
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Pokud cvici tyden bude mit pravdepodobne velmi spatnou mobilitu a tudiz bude nemozne cvicit technicky dobre, nemluve o zapojeni svalu, slabem jadru, ramenou apod. Ten trener je vyborny napad na 10-20 treninku, kdy podle me pokede bosu, gumy, maximalne trx. To cos mu poradil ty ho do deseti tydnu nejpozdeji odrovna. Bez urazky. Picovina....

Já tady vůbec nikde nemluvil o tom, že by měl zvedat nějaký váhy, a vážně si nedokážu představit někoho, koho by odrovnalo to, že se bude SPRÁVNĚ učit mrtvý tah s prázdnou osou, shybovat klidně s dopomocí, dělat tlaky s lehkejma jednoručkama atd. Dejme tomu, že dřepovat je lepší začít s vlastní vahou. A kupodivu mu to core taky zesílí a zapojení svalů se naučí. Pokud jde o mobilitu, předpokládá se (JE to napsaný i u toho plánu), že nemá nějaký vady v postavení těla atd. Ale to už je spíš otázka strečinku, na to ti cvičení na bosu ani trx nepomůže.
Olejnas

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja o voze ty o koze. Tak jeste jednou. Kdyz nema ten clovek spravnou mobilitu a zaklady vubec, tak ten mrtvej tah muze delat kludne se stangli salamu a bude mu to prd platny. Myslis si ze kdyz ho udelas tisickrat spatne ze se objevi proteinova vila, udela cink a je to?! Na to abys cvicil a melo to hlavu i patu, tak chte nechte potrebujes nejaky zaklad. Velmi dobre tohle uci a vysvetluje Kulisek na svych seminarich. Je to jako bys chtel jezdit kros a v zivote nesedel na kole...
I.N.G.

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsem netušil, že na to, aby člověk vlezl do fitka, musí absovovat seminář.

Myslíš to určitě dobře, ale jak to tady tak čtu, tak ten trend dělat věci složitější a komplikovanější, než je nutné, pořád sílí. To je samý posilovací systém, fit program, power magic... Opravdu se člověk nemůže naučit dělat dřepy s vlastní vahou a s osou bez placeného trenéra? Fakt ne?
madball

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě, že může, ale trenér dokáže mnohem rychleji nasměrovat na správnou cestu.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
karlwanhov

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

z velke vetsiny jsou proste zacatecnici zkraceni / bez stability / bez mobility / bez zdani o technice / daj si osu nekam na hlavu a jedou drep do ctvrtky, klepou se jim kolena a stoji u toho na spickach.. a goodmorningem to cele jeste doladi :)

u zacinajicich jsem zastancem unilateralnich cviku, pouzivani z velke casti JC, fullbody, vice opakovani

na drep, MT atd prijde cas, treba za 2-3 mesice bych zlehka zacal zarazovat,, vzdyt to posilovani je zalezitost na nakou desitku let, stravit par tydnu timhle nikomu neuskodi, naopak
Olejnas

PříspěvekZaslal: po říjen 20, 2014 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
To jsem netušil, že na to, aby člověk vlezl do fitka, musí absovovat seminář.

Myslíš to určitě dobře, ale jak to tady tak čtu, tak ten trend dělat věci složitější a komplikovanější, než je nutné, pořád sílí. To je samý posilovací systém, fit program, power magic... Opravdu se člověk nemůže naučit dělat dřepy s vlastní vahou a s osou bez placeného trenéra? Fakt ne?

Nevim kam chodis cvicit ty, ale staci se podivat kolem sebe kolik lidi jak cvici, myslim, ze zadny dalsi arguent neni potreba. Je to stejne jako tvrdit, ze autoskola je na picu, protoze z vypraveni vis o dvou dvanactiletych cikanech co ridi zigulika. Ale jinak ok. Kazdeho vec. Telo mas jen jedno.
Michalllll

PříspěvekZaslal: út říjen 21, 2014 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V poho lidi, chodím cvičit se skušeným kamarádem :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trenink rada/pomoc :) Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: