Korte trenink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte trenink  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte trenink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro Korte trenink?
Ano
76%
 76%  [ 16 ]
Ne
23%
 23%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 21

Autor Zpráva
Kuby9

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2014 6:55 pm    Předmět: Korte trenink Odpovědět s citátem

Zdravim, jak je to s tim Korte, nekde jseem cetl ze je to bench, drep a mrtvy tah + doplnkove cviky, ale tady na webu jsem si precetl clanek o Korteho treninku a tam je uveden pouze drep, bench a mrtvy tah. Ale ve vasich trenincich jsem zase nasel Korte treninky i s doplnkovymi cviky. Jak to tedy je, prosim ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2014 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

nechci zakládat nové téma, proto se zeptám tady.
Od Listopadu bych chtěl zkusit trénink korte. Chápu dobře, že mám cvičit 70% z mého MO a každý týden na BP přidávat 2,5 kg a 5kg SQ a MT?

Moje maxka :

SQ = 105 kg 70% = 74 kg
BP = 85 kg 70% = 60 kg
MT = 110 kg 70% = 77 kg

Jsou to ty správné startovací hodnoty pro první týden? Předem díky za odpověď.
Oddo

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. To chceš aby ti to někdo přepočítal, nebo si nejsi jistý těmi 70%? Jinak pokud si začátečník/mírně pokročilý, doporučuji ty váhy klidně ještě víc podseknout a soustředit se na 100% techniku. Nezdá se to, ale 3 tréninky dřepů/tahů týdně ti můžou při špatné technice dost zavařit záda, kolena apod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
bolgi

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Uber. originalna postupnost je 58% +2% v kazdom tyzdni z projektovaneho maxima (max + par kg ku kazdemu cviku, neviem z hlavy presne). 70% je hodne ak chces k tomu pridavat po 5kg na sq a mt nemas sancu to dat poriadne a korektne.

Mna dnes caka druhy trening stvrteho tyzdna (predposledny celkovo) Korte treningu a tiez som tiez vahy trosinku nadsadil a teraz trpim a idem na krv a aj tak nezvladam 8 serii z kazdeho (stravu mam pritom velmi kvalitnu aj spanku dost). Takze moja rada: radsej to podsekni aj vsetko o 10kg teraz, neboj nie je to malo. Vzdy si to mozes stazit napr. tym, ze si skratis prestavky (lahke drepy? -> daj si 45s sekundove pauzy a chod az po zem :) ) a napokon si ten trening mozes predlzit aj o tyzden ci dva ak bude este priestor na pridavanie.

Cize zacni zlahka, prve 2 tyzdne musia byt lahke, ak citis v prvom tyzdni ze sa niekde co i len blizis (!!) k zlyhaniu, tak si tie vahy prestrelil a si v prdeli
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Originál Korte se počítá z maximálek v dresu. Takže pro běžného uživatele by to bylo moc lehké.
Zkus tak cca 65% a přidávej každý trénink 0,5-1 kg.
Air_force_one

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Ahoj. To chceš aby ti to někdo přepočítal, nebo si nejsi jistý těmi 70%? Jinak pokud si začátečník/mírně pokročilý, doporučuji ty váhy klidně ještě víc podseknout a soustředit se na 100% techniku. Nezdá se to, ale 3 tréninky dřepů/tahů týdně ti můžou při špatné technice dost zavařit záda, kolena apod.

Počítat ještě umím :-), šlo mi o to jestli je dobře těch 70%, jinak byla zde řeč o 8x sériích, asi nemám na mysli originál korteho, ale tu verzi kde se jezdí 5x5 + 6x6 + doplňky....
Viper007

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:
Oddo napsal:

Počítat ještě umím :-), šlo mi o to jestli je dobře těch 70%, jinak byla zde řeč o 8x sériích, asi nemám na mysli originál korteho, ale tu verzi kde se jezdí 5x5 + 6x6 + doplňky....

variantu s 70% z maxima a serie 5x5 a 6x6 ma na svym webu Freimen
z vlastni zkusenosti muzu rict, aby sis zkusil predstavit, jak v poslednim tydnu davas 3x tydne 5*5 s cca 83-85% svyho maxima na drep i mrtvy tahy
taky doporucuju pocatecni vahu si trosku snizit
Air_force_one

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viper007 napsal:
Air_force_one napsal:
Oddo napsal:

variantu s 70% z maxima a serie 5x5 a 6x6 ma na svym webu Freimen
z vlastni zkusenosti muzu rict, aby sis zkusil predstavit, jak v poslednim tydnu davas 3x tydne 5*5 s cca 83-85% svyho maxima na drep i mrtvy tahy
taky doporucuju pocatecni vahu si trosku snizit

A od Freimena navyšuji i procenta? Já myslel, že začnu z 70% MO a pak jen přihazuji 5kg (DL,SQ) 2,5 kg pro BP po dobu jednoho měsíce...
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5 sérií je spodní hranice a držel bych se spíš 8 při nižším zatížení... bez doplňků.
Viper007

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:
A od Freimena navyšuji i procenta? Já myslel, že začnu z 70% MO a pak jen přihazuji 5kg (DL,SQ) 2,5 kg pro BP po dobu jednoho měsíce...

ehm, kdyz zacnes se 70% MO a prihazujes vahu, tak si samozrejme zvysujes % :)
napr. tvuj drep, max 105kg, 70% je 74kg, pak +5+5+5kg a ve ctvrtym tydnu tam mas 89kg a jsi na 84,8% MO ;)
coder

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2014 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyz jsem jel korte poprve tak jsem zacal na tech 70% maxima a zvladnul jsem ten mesic odjet bez vetsich problemu ale pak kdyz sem ho vzdycky po roce zaradil tak uz jsem vzdycky 3 nebo 4 tyden nezvladal pridavat udavanych 5 kg na sq a mt bench mo problem nikdy nedelal

Rychle na stránku:

Přejdi na: