Rozhozené hormony

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rozhozené hormony  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rozhozené hormony
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:19 pm    Předmět: Rozhozené hormony Odpovědět s citátem

Vím, že tady nejste lékaři, ale třeba s tím máte někdo zkušenosti:
Několik let jsem cvičila doma s vlastní váhou. Pak jsem začla chodit do posilovny, kde jsem podle mě dost dřela (oproti cvičení doma): např. dřepy postupně až s 50 kg atd. Už delší dobu hubnu a posilka to možná trošku urychlila. Nicméně po pár týdnech poctivého cvičení se mi dost rozhodily hormony: přehozená menzes, změny nálad, jsem trošku agresivnější než jsem byla před tím. V jídle jsem nezměnila nic (jím vyváženě, nemám hlad, počítam sachry a bílkoviny), jediný doplněk, který beru, je protein, v malém množství cca 20 gramů denně, ale ten jím několik měsíců a žádný problém jsem před tím neměla. Takže si myslím, že je to tím cvičením. Může být? Nebo mám vyhledat lékaře? Když žádné jiné problémy nemám, cítím se zdravě a fit?
Mám přestat na chvíli cvičit, zvolnit anebo pokračovat a doufat, že se to nějak upraví?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Číča

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2014 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napiš něco o tvém jídelníčku. Může to být jak problém zdravotní,tak klasický nedostatek jídla-.
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 5:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda je, že mě nenapadlo, že tohle může způsobit málo jídla. Jídelníčky mám dané i s gramáží, akorát to teď nemám u kompu):
Snídaně vločky 40g + mlíko odtučněné
Svačina1 houska + sýr (20% eidam)
Oběd 40 g rýže nebo 200 g brambory + zelenina + sýr nebo cottage nebo maso
Během dopoledne ještě ovoce
Svačina2 chleba 60 g s máslem a zeleninou
Svačina3 chleba 60 g + sýr
Večeře trocha tvarohu nebo jogurt + vločky nebo knackebroty - různé gramáže, podle toho, jak vychází denní živiny
Co vím jistě, jsou celkové hodnoty za den:
6800 kJ 75 gramů bílkovin 230 gramů sacharidů a 40 gramů tuků (každý den se to liší o nějaké gramy plus mínus, ale nejsou to velké výkyvy), jinak vážím 77 kilo na 170 cm výšky
Hubnu už několik měsíců v kuse a vždy to vycházelo na cca půl kila týdně.
Teď jsem právě přidala cvičení (jím pořád stejně) tak, že mám jeden den volno, 2x týdně posilování + zbytek kardio (pás nebo rotoped 90 minut) o víkendech makám dvoufázově, takže cvičení klidně i 2x 90 minut - hubnutí se za poslední 2 měsíce zrychlilo na kilo týdně - možná to bude tím?
Honza3

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No jis urcite malo, to dokazuje uz jen Tvuj ubytek vahy. Nevim jaky mas cil (nabirani/shazovani), ale pokud shazovani, tak se Ti to dari :) Mas HODNE kardia 90 minut nekolikrat tydne ? Zkratil bych to na polovinu. I cviceni s vahami nema smysl 90 minut, cca ta hodina je idealni (ale to je na vetsi debatu).

Rozhozene hormony jsou pochopitelne, kor pro zenu, protoze cviceni s vahami stimuluje testosteron (atp). Vetsi agresivita to jen potvrzuje. Kazdy je v tomto jiny, takze jina zena to nemusi takto mit. Taky to muze byt tim hubnutim nebo pretrenovanim. Vydechni trochu..

Kdyz jsem jen tak lehce hodil Tvoje hodnoty do kalkulacky ( iifym . com ), tak mi vylezlo ze bys mela mit cca 2200 kcal (8800 kJ) denne (pro udrzeni vahy).

Doktor Ti pravdepodobne poradi prestat cvicit nebo jen cvicit lehce a nebo jen behat, plavat atp.

Rozhodne bych si ale k lekari zasel, nechci strasit, ale kolikrat to muze byt neco vaznejsiho. Lekar udela minimalne krevni testy/moc a posleze by mel udelat i hormonalni panel, ale to se moc u nas nenosi.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je dietou. Nemusíš z toho mít strach. Agresivní nejsi kvůli testosteronu, to se bát nemusíš.
Ty změny v hormonálním profilu jsou naprosto minimální. Existují lidé, co dávají dietu naprosto
v pohodě, ale velká většina jich reaguje tak jako ty.
Study

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já su agresivní když jsem přetrénovaný... takže je možné že dřeš až moc a to málo jídla k tomu moc nepomáhá

EDIT: Ne vyloženě přetrénovaný, ale když to už trochu přeháním to cvičení

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně stačí i míň potravy

Rychle na stránku:

Přejdi na: