Alternativy statického strečinku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Alternativy statického strečinku  Úvodní stránka -> Trénink -> Alternativy statického strečinku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2014 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, tak to jsme si nerozumněli. Plus minus souhlas. :)
battboy

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Má někdo tenhle problém - když vleže vzpažím, zůstanou mi ruce nad zemí (a to fest)? Protahuju se celej život, stejně tak sportuju, nezačínám cvičit první rok... ale tohohle se nemůžu zbavit. Terapeut mi poradil nějaký cviky, v podstatě motýlka v posilovně na roztažení, doma roztahovat o futra a tak, a to pomohlo jen částečně. Roztáhlo mi to kozy takže jsuž mi ruce v poho lehnou na zem při rozpažení (dřív jen lokty, teď celý paže), ale při vzpažení je to pořád stejnej otřes. Protahovat se třeba na lavičce vleže s kotoučem ve vzpažení jsem taky dělal pár měsíců, a i když jsem si málem vyrval ramena tak to nepovolilo ani prd...
Preferoval bych odpověď někoho, kdo tím trpěl a zbavil se toho...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
battboy

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2014 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nikdo nic?? God dammit!
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2014 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

battboy napsal:
nikdo nic?? God dammit!
Komu niet rady, tomu niet pomoci. Možno po Tebe pomenujú tú chorobu, ktorou trpíš, keď ju tu nikto iný nemá...
battboy

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2014 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jožko.mrkvička napsal:
battboy napsal:
nikdo nic?? God dammit!
Komu niet rady, tomu niet pomoci. Možno po Tebe pomenujú tú chorobu, ktorou trpíš, keď ju tu nikto iný nemá...

asi jo... ku_va šopa:-)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2014 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

battboy napsal:
Má někdo tenhle problém - když vleže vzpažím, zůstanou mi ruce nad zemí (a to fest)? Protahuju se celej život, stejně tak sportuju, nezačínám cvičit první rok... ale tohohle se nemůžu zbavit. Terapeut mi poradil nějaký cviky, v podstatě motýlka v posilovně na roztažení, doma roztahovat o futra a tak, a to pomohlo jen částečně. Roztáhlo mi to kozy takže jsuž mi ruce v poho lehnou na zem při rozpažení (dřív jen lokty, teď celý paže), ale při vzpažení je to pořád stejnej otřes. Protahovat se třeba na lavičce vleže s kotoučem ve vzpažení jsem taky dělal pár měsíců, a i když jsem si málem vyrval ramena tak to nepovolilo ani prd...
Preferoval bych odpověď někoho, kdo tím trpěl a zbavil se toho...

Já tím trpím už řádku let. Nemůžu s čistým svědomím říct, že se protahuju tak jak mám, ale v porovnávní s ostatními fakt dost a změna je tam velmi nevýrazná. Po prozkoumání nějakých materiálů a poslechnutí pár přednášek fyzioterapeutů to tipuju na anatomickou stavbu, která mi prostě tu mobilitu v rameni omezuje. To samé platí např. pro kyčelní kloub, někdo rozštěp neudělá ani když se bude protahovat celý život, záleží i na tvaru jamky a kloubní hlavice, jednoduše řečeno anatomické stavbě.
Tím ti ale nechci brát vítr z plachet, neznám tě a je možná, že jsi prostě jen zrkácený a kostní aparát tě v tomhle neomezuje. Tohle by ti měl řešit zkušený fyzioterapeut.
battboy

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2014 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky... mám obavu že to i u mě bude podobné, uvidíme... ještě zkusím nějaké novinky co jsem se dozvěděl nedávno
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Využiju tenhle topic, jestli nemá někdo nějaký tip na co se změřit při strečinku nebo nějaký konkrétní cvik, který pomůže. Při jakémkoli cviku vstoje, ve kterém jdu do dřepu (dřep, mrtvola), se mi rozjíždí špičky do stran a patou jdou k sobě. Tím pádem i kolena jdou spíš do strany. I když se na to zaměřím, srovnám se, tak za chvíli už mám zase paty skoro u sebe a špičky široko od sebe. V podstatě i např. u strečinku hamstringů mi je poloha s vytočenou špičkou ven daleko pohodlnější. Nějaká rada?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Využiju tenhle topic, jestli nemá někdo nějaký tip na co se změřit při strečinku nebo nějaký konkrétní cvik, který pomůže. Při jakémkoli cviku vstoje, ve kterém jdu do dřepu (dřep, mrtvola), se mi rozjíždí špičky do stran a patou jdou k sobě. Tím pádem i kolena jdou spíš do strany. I když se na to zaměřím, srovnám se, tak za chvíli už mám zase paty skoro u sebe a špičky široko od sebe. V podstatě i např. u strečinku hamstringů mi je poloha s vytočenou špičkou ven daleko pohodlnější. Nějaká rada?

Já nějak nevidím důvod, proč by měla být externí rotace horší, než kdyby ti šly kolena k sobě. Naopak je to žádaná pozice z mnoha důvodů aktivace různých svalů. Ale nejsem expert, takže je možné, že to nějaké důsledky má, nicméně všechno, co jsem zatím přečetl, mě přesvědčuje o tom, že ne. Můžeš vygooglit "external rotation of hips".
Princ

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky je mi externí rotace v kyčli mnohem příjemnější

Špičky patří trochu do stran, otázka je, jak moc excesivní to u tebe je

Taky mě zajímá odpověď! Může být například nebezpečné postrádat dostatečný rozsah interní rotace, nebo mít nevýhodně slabé interní rotátory kyčle? A eventuální řešení? Mám tak nějak strach pořádně tou kyčlí pořádně rotovat, abych to nekompenzoval rotací v koleni, jestli mi rozumíte
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:

Já nějak nevidím důvod, proč by měla být externí rotace horší, než kdyby ti šly kolena k sobě. ...

Tak o tohle mi nejde. Chápu, že kolena půjdou vždycky trochu směrem ven. Počáteční pozici mám chodidla o trochu víc než je šíře ramen, špičky vytočené trochu směrem ven. Ale jakmile jdu dolů, tak se mi špičky začnou vytáčet směrem ven ještě víc a paty se sjížděj k sobě.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne říjen 26, 2014 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Maerlyn0 napsal:

Já nějak nevidím důvod, proč by měla být externí rotace horší, než kdyby ti šly kolena k sobě. ...

Tak o tohle mi nejde. Chápu, že kolena půjdou vždycky trochu směrem ven. Počáteční pozici mám chodidla o trochu víc než je šíře ramen, špičky vytočené trochu směrem ven. Ale jakmile jdu dolů, tak se mi špičky začnou vytáčet směrem ven ještě víc a paty se sjížděj k sobě.

Chápu, tak na tohle už si asi budeme muset počkat od někoho erudovanějšího, třeba Eska, ale taky by mě zajímala odpověď.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po říjen 27, 2014 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já vždycky trpěl na zkrácený hamstringy. Našel jsem si postup, jak je protáhnout - sednout si na zem, zapřít si chodidlo (aby bylo kolmo k noze) a snažit se dosáhnout na špičku, držet deset sekund, pak jít kousek dál atd. (zatnout zuby a snažit se to vydržet i v lehčí bolesti). Po pravidelném opakování už nemám problém se chytnout za špičku a minutu vydržet. Ale jenom jednonož.

Chytnout se za obě špičky zároveň je nezvládnutelný problém, na který můj postup nefunguje, resp. je to tak příšerný, že se to nedá vydržet. Tak možná to má souvislost.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út říjen 28, 2014 12:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Někdy se u mě stav, ukážu Ti, jak na to ;) Na 99% nejde o "zkrácený" hamstringy.
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út říjen 28, 2014 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Někdy se u mě stav, ukážu Ti, jak na to ;) Na 99% nejde o "zkrácený" hamstringy.

V neděli na semináři taky ukážeš něco k mobilitě, protahování, atd? Už se na něj těším :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Alternativy statického strečinku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: