|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: so listopad 01, 2014 8:36 pm Předmět: |
|
|
Jono, vlasy nějak řídnou, kouty už tam jsou slušný, kolo vzadu snad nebude.
Jo a děkuju vlastně za kompliment. :)
Proužky jsou minimální, spíš se na ně člověk musí zaměřit aby nějaký viděl a zatnout nohu, sádla je tam hodně všude, ale něco spadlo, bohužel i se svalama. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: so listopad 01, 2014 8:42 pm Předmět: |
|
|
Magion: Jak píšu, nohy jsem teď prakticky 2 měsíce vůbec necvičil, jen kolo do práce a 2-3 týdně basket. Prakticky jsem teď odcvičil jen 4 tréninky dosedů a hodně mi na nich spadla síla.
Přenos do dřepů u mě není žádnej, protože skrz kolena nejsem schopnej nějaký hluboký dřepy cvičit, aniž by po čase nezačali bolet, což se mi zas podařilo na jaře (prostě už mají něco za sebou). Celkově si myslím, že přenos bude minimální, ale do basketu mi pomáhají hodně. Tam to v dynamice a výbušnosti citím solidně, když nějak víc zeslábnu. Hloubka je cca paralel.
edit: jo, a naopak u dosedů si myslím, že se celkově posterior chain zapojuje víc, než u dřepů. Prakticky si myslím, že je to spíš super doplněk k mrtvolám a přirovnal bych je víc k nim v podobnosti zapojení lower body. Po basketu mívám spíš zase rozbity kvadricepsy a mám je podle mě hodně slabý vůči zadní části... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so listopad 01, 2014 8:50 pm Předmět: |
|
|
chod doriti madballe ty bikinár, to máš čo za nohy a vôbec, forma jak lusk, drž sa pizze, zjavne ti to robí len dobre _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: so listopad 01, 2014 9:15 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | edit: jo, a naopak u dosedů si myslím, že se celkově posterior chain zapojuje víc, než u dřepů. Prakticky si myslím, že je to spíš super doplněk k mrtvolám a přirovnal bych je víc k nim v podobnosti zapojení lower body. Po basketu mívám spíš zase rozbity kvadricepsy a mám je podle mě hodně slabý vůči zadní části... |
Zapojuje hlavně to určitě, s tím souhlasím, ale dole v dřepu, je to čistě jen práce naplno strečlých gluteálů. A jinak zabírají dole ve strečlé poloze, a jinak nahoře před lockoutem. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 7:53 pm Předmět: |
|
|
Turakam: pokud ta řiť bude pěkná...  Ale je na hovno, snažit se cvičit pro sílu a vypadat jako bikinář a kdejakej bikinář zvedá víc.
K nohám jen dodám to, že nesdílím názor s lidma tady na fóru, kteří se tady někomu smějou, že si myslí, že bude mít silný nohy z fotbalu. Tihle lidi podle mě žádnej sport v životě nedělali a nevědí o čem mluví. Spousta lidí, kteří přejdou z takových sportů později na železo jsou schopni se hodně rychle silově u lower body cviků zlepšit, protože mají silově nohy velmi dobře vytrénovaný, respektive objem svalů versus síla je v dobrým poměru neboli výkonnost CNS je na slušné úrovni, ale o tom se tady s nikým nehodlám dohadovat...
A radši bych bral nohy Lionela Messiho než Jaye Cutlera na otázku, kterou tady kdysi položil někomu Deadlift.
magion: asi určitě zabírá dole zadek ve strečlé poloze jinak než v sedu na paralelu, každopádně pokud chci dělat hluboký dřepy, tak musím dělat samozřejmě oly variantu a mám rozhodně víc rozsekaný kvadricepsy, alespoň naposledy to tak bylo, když jsem je zkoušel střídat z dosedama. Když po dlouhé době začínám cvičit dosedy, tak mám nejvíc rozsekanej zadek a horní část hamstringů. A třeba i bulharů, ikdyž cvič spíš "hip dominant" variantu, tak mi nestíhají spíš kvadricepsy než zadek. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
S tím co si napsal nahoře naprosto souhlasím. To stejný se dá aplikovat i na vršek těla, třeba takový gymnasti nemají problém dát z fleku 2-3xBW deadlift bez předchozího kontaktu s ním, a to nijak zvlášt netrénují posterior chain. Jen plyometricky, ale mají neuvěřitelně nabušený core a vůbec vršek a hlavně což si myslím že je nejdůležitější, dokažou ovládnout dokonalou celotělovou tenzi a zapojit tak co nejvíce svalových vláken do onoho pohybu.
A stím co si psal níž, to mám stejně oly dřepy mě rozbijou nohy narozdíl od pwl dřepu. Ale stejně jako u toho zadku ta rozbitost vychází z té naplno strečlé polohy. Kdesi jsem viděl rozbor pwl a oly dřepu na EMG. Tak dřepy na paralel vykazují stejné zapojení kvadricepsu jako u ass to grass. Jediný rozdíl byl většího zapojení zadku u ass to grass. Ono to de i poznat, že vzpěrači maj ty zadky prostě větší oproti powerlifterům. A určitě to není snatchama a cleanama :))
Tudíž porovnávat účinnost cviku dle rozbitosti na druhej den je děsně vrtkavé.
Floor pressy ti taky nerozbijou tricák jak scullcrushery na lavce, kde zase dochází k plnému stretchu, ale nikdo nebude popírat že z hlediska budování síly tricepsu je floor press o dost lepší varianta. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 8:40 pm Předmět: |
|
|
Takže z toho, co jsi napsal je podle tebe na sílu lepší neprovádět cviky v plným rozsahu, protože větší streč líp zvětšuje objem, ale musíš použít nižší zátěž, takže budeš mít menší sílu?
oly dřep = nižší váha = větší zadek = menší síla v horní fázi cviku (vs pwl dřep)
floor press = vyšší váha = menší sval = větší síla v horní fázi pohybu (vs fr. tlak)
Já vím, hodně to zjednodušuju, ale tak nějak si to v podstatě napsal. Ono taky porovnávat izolovanej cvik vs. komplexní není zrovna dobrej příklad. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 8:52 pm Předmět: |
|
|
Hehe nic z toho co si vypsal jsem tím nechtěl říct.
Jen, že svalovka není měřítkem zapojení daného svalu při cviku. Ale vychází z toho napnutí svalu do maxima a následného poškození vláken. Stejně jako u rumunského tahu, rozpažek atd.
S objemem to také nemusí mít nic společného. Jelikož větší váhy na komplexním cviku budou dominovat menším váhám kde dochází ke streči. Větší stres na tělo, hormony atd atd. Berme to budování komplexně.
Nesnažil jsem se porovnávat izolované vs komplexní. To byl jeden z příkladů. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 8:56 pm Předmět: |
|
|
Uz davnejsie som si vsimol ze niektori borci co chodia polovicny rozsah pohybu su hrozne silni, aj ked neplati to uplne univerzalne. Trebarz aj tu z fora chalan, kazdy sa mu smial za techniku, teraz cvici na paku, venca..
Tym som len chcel povedat ze z uplneho rozsahu pohybu sa obcas robi strasna mantra. Niekedy to moze byt prinosne prestriedat. To len taky lahky off topic z mojej strany :)) _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 9:05 pm Předmět: |
|
|
Tak svalovku bych určitě bral jako jeden z faktorů zapojení svalů. Ať už je důvod jakejkoliv (laktát, nadměrnej streč nebo prostě jen poškození svalů kvůli zátěži). Spíš bych ji jen nebral jako měřítko kvality tréninku a to díky možným důvodům, který jsem napsal před chvílí.
Ty jsi totiž sáhl na můj oblíbenej cvik.  Osobně považuju fr. tlak na lavce za nejlepší cvik na triceps a opravdu nedokážu říct, jestli mi víc mohol na benchu on nebo floor press. Každopádně jsem ho teď asi po roce cvičil v BG s pidi váhou a tricáky jsem měl taky rozsekaný, jak už dlouho ne a svalovku minimálně 4 dny.
A asi budu muset domu pořídit nějakou EZku.
seeya: v tomhle logu není žádneh offtopic, protože tohle není žádnej log.  Mně tady nevadí snad nic, pokud ovšem nezačne někdo někoho urážet a podobný nesmysly, což doufám nehrozí. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: ne listopad 02, 2014 11:47 pm Předmět: |
|
|
Ty brďo, když budu žrát 8 rohlíků na snídani, tak budu mít takovýhle kostky na břiše?
K těm částečnejm rozsahům. Dneska jsem viděl v posilce benchovat týpka. Dával tam přes kilo hodně opáček v hodně seriích. Určitě měl sílu ale ten rozsah 10 cm mi přišel fakt k smíchu. Já nerozuzimim co je na co lepší ale (veřim, že i s částečným rozsahem se dá budovat síla, svaly...) opravdu nemam rád, když se mi někdo chlubí jak dá 10x100 kg na bench a potom tam vidim deseticentimetrový chcípáky.
Ve výsledku je ten člověk samozřejmě mnohem silnější jak já ale když se chci s někym porovnávat, tak to musím dělat striktně, podle toho se řídím já...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po listopad 03, 2014 12:15 am Předmět: |
|
|
K částečnejm rozsahům můžu říct dvě slova: Paul Anderson. Tolik k tématu :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po listopad 03, 2014 5:55 pm Předmět: |
|
|
Ale jo, já s váma v podstatě souhlasím. Člověk určitě nevybuduje takovou sílu v horním rozsahu pohybu, když bude vykonávat celej rozsah pohybu a naopak zase nevybuduje sílu v dolní pozici pohybu, když bude provádět jen horní část pohybu. Stejně tak díky tomu může i pěkně narůst.
Jedinou a celkem velkou nevýhodu částečnýho rozsahu vidím v tom, že pokud se bude provádět poměrně dlouho, tak to povede ke zkrácení svalů, pokud se to nebude nějak kompenzovat.
To byl spíš takovej chabší pokus o vtip, protože se mi Magion navezl do ft. tlaků. :)
Cmeni: Já se teď právě snažil dietit, takže těch rohlíků na snídani bylo jen 5, ale už asi končím a počkám až bude teplo na kolo kvůli aerobce. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne prosinec 21, 2014 8:13 pm Předmět: |
|
|
Asi 10. trénink bulharské metody, na kterou mě navnadil Péťa, protože je jednoduchá a žádný sraní okolo. Zatím asi nejlehčí trénink po nemoci a zápis spíš jen kvůli decarabasovi, takže doufám, že to půjde opravdu lehce a rychle.
Šlo to celkem dobře, takže i takovej test, jak jsem na tom špatně.
Cíl je dostat se silově na výkony z jara (bp: 3*120, dosed 3*180, military 3*70, mrtvola cca 3*180, všechno stopky), při váze pod 90kg, ideálně nepřibrat nic (zdravím Rosťu), nejlépe do 2-3 měsíců. Proto i ta bulharská metoda. Hodně sérií s malým počtem opakování je dobrý jak na techniku, tak na rychlost a hůř se u toho přibírá.
Váha po cviku cca 86,3kg.
Startovní maxka jsem střelil na bp:110, dosed: 150, deadlift: 150, military: 70. Cviko bude jen 3x týdně, na víc není čas.
dosed
5/ 70 - 80 - 90 - 100 - 110 - o pauzách švihadlo
8x3x120 (normálně by byl konec, ale byla celkem energie, takže pokračování, minule v úterý to bylo celkem dost těžký po basketu tahle váha)
3/ 130 - 140 - 150 - 160 (170 lákalo, ale nechtěl jsem zbytečně riskovat miss)
bp stopule
10/ 20
5/ 50 - 60 - 70 - 80 - o pauzách švihadlo
8x3x88 + 8x3xbw paralel shyby (normálně by byl opět konec)
3/ 91 - 98 - 103 (poslední sérka už celkem dost těžká) + shyby 3/ +3 - +7 ---> 5/ +15
sedlehy
2x20 + 50 DU
20 + 119 DU (ramena to už nedávaly, rád bych časem aspoň těch blbých 150 unbroken)
Domá se mi válí neotevřenej Instant Whey Pro 4,4kg Chocolate s exp. 11.04.16, Smartlabs maltodextrin 5kg, exp.: 11.15 a Smartlabs Creatine 500g, exp.: 09.15. Přemyšlím, že bych to i střelil za nějakou rozumnou cenu, kdyby měl někdo z Brna zájem. Nějak se mi už nechce prolejvat koktejlama, respektive mi to tady leží už od jara.
Od jara trochu zlobí kolena, když jsem chtěl zas začít cvičit hluboký dřepy. Jak jsem uhýbal horšímu kolenu, tak to samozřejmě začlo víc odnášet to lepší (tady zase zdravím Kubu :) ), takže jedinej doplněk bude Alavis Triple Blend. Na nějaký hluboký dřepy seru, ikdyž se mi líbí a budou max. dosedy + bulhaři.
Další zápis v nedohlednu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|