Spazik - good point, neni ecko jako ecko, to kazdopadne
Druha vec jsou Ecka (nebo obecne chemicke latky) prirodni vs syntetizovane. Syntetizovane vitaminy/mineraly napr. maji casto nizsi ucinnost a pokud si teda nejsou zcela rovny (vzdyt je to prece stejny chem. vzorec), casem se mozna dovime, ze muze mit nektere syntetizovane Ecko velmi spatny dopad atp
Spis jsem tim postem chtel rict, ze v potravinach (supplementech) je kvuli prumyslove revoluci a zemedelstvi spousta chemickych latek a prakticky cela periodicka tabulka prvku (dale pesticidy, atd) a i kdyz je to pro urady stale podlimitni mnozstvi, tak velke mnozstvi prvku nebo latek maji tendenci se v organismu kumulovat (napr tezke kovy). Je to bohuzel dan za rozvoj. Tim nechci rict, ze by tam nebylo nic bez lidske cinnosti, to ne. Hodne prvku clovek potrebuje ve stopovych mnozstvich a ve vetsich je to jiz nezdrave.
Pred casem jsem nekde videl test prave na pritomnost tezkych kovu v ruznych US
proteinech, zajimave cteni, zkusim to nekde pohledat.
Edit :
http://www.leanitup.com/muscle-milk-or-metal-milk-whats-really-inside-the-bottle/
Napr. ON Hydro nebylo ani meritelne na pritomnost arsenu, olova, kadmia a rtuti. Kdezto nektere mely nadlimitni mnozstvi povolene za den.
Jsou tedy urcite velke rozdily v "kvalite" supplementu (potravin).
Kazdopadne se tim nesmime moc strasit, psychika je pul zdravi

Mne osobne to zajima, protoze je chemie muj konicek, tak se v tom rad hrabu