Nezavisly test proteinov

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nezavisly test proteinov  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nezavisly test proteinov
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Je zajímavé, že v poslední době jsem narazil na několik článků, které se zaobírali tím, že po tréninku je výhodné dát směs syrovátkového a kaseinového proteinu.

Máš to jako s řadou jiných věci, co jedna otázka, to tři odpovědi. Já se držím té své. Že někdo nějaké jiné, je přirozené.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
cz.petab

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Btw. vápník (calcium) je běžnou a přirozenou součástí proteinových suplementů, jen se na etiketě jeho obsah neuvádí, stejně jako se tam neuvádí obsah ostatních přirozeně se vyskytujících minerálů. Pro orientaci, když tady teď koukám na specifikaci jednoho syrovátkového proteinu, obsahuje cca 500 mg vápníku na 100 g.

Pro zajímavost, já mám teď doma jen Scitecy. 100% Whey Professional vápník neuvádí, jen sodík a draslík. Zato u 100% Casein Complex je napsáno, že má v jediné odměrce (30 g) celých 509 mg (64 % RDA) vápníku. O.O
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jj ono to na nějakých produktech určitě bude, ale je to z pohledu legislativy chyba.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Spazik

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Honza3 napsal:

Enn to vystihl - barviva, sladidla, dalsi prisady mohou mit ve velkych mnozstvich a dlouholetem uzivani spatny vliv, ale to je bohuzel stejne i v dnesnich potravinach, takze si clovek stejne moc nevybere, vsude je nejaky to Ecko, zbytky tezkych kovu, atp.

Ta histerie kolem éček se nesmí brát zas tak moc vážně, jasně někde něco je možná škodlivé, protoje dobře že se tím lidi zabývají, ale jinak mrkni třeba co je v obyč. kiwi
http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/kiwi-pod-drobnohledem-zeleny-zazrak-nebo-kupa-ecek.html

Vypadá to jako tabulka nutričních hodnot u nějakého US stimulačního suplementu a většina jiných základních potravin by měla podobnou tabulku složení.
Honza3

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik - good point, neni ecko jako ecko, to kazdopadne

Druha vec jsou Ecka (nebo obecne chemicke latky) prirodni vs syntetizovane. Syntetizovane vitaminy/mineraly napr. maji casto nizsi ucinnost a pokud si teda nejsou zcela rovny (vzdyt je to prece stejny chem. vzorec), casem se mozna dovime, ze muze mit nektere syntetizovane Ecko velmi spatny dopad atp

Spis jsem tim postem chtel rict, ze v potravinach (supplementech) je kvuli prumyslove revoluci a zemedelstvi spousta chemickych latek a prakticky cela periodicka tabulka prvku (dale pesticidy, atd) a i kdyz je to pro urady stale podlimitni mnozstvi, tak velke mnozstvi prvku nebo latek maji tendenci se v organismu kumulovat (napr tezke kovy). Je to bohuzel dan za rozvoj. Tim nechci rict, ze by tam nebylo nic bez lidske cinnosti, to ne. Hodne prvku clovek potrebuje ve stopovych mnozstvich a ve vetsich je to jiz nezdrave.

Pred casem jsem nekde videl test prave na pritomnost tezkych kovu v ruznych US proteinech, zajimave cteni, zkusim to nekde pohledat.

Edit :

http://www.leanitup.com/muscle-milk-or-metal-milk-whats-really-inside-the-bottle/

Napr. ON Hydro nebylo ani meritelne na pritomnost arsenu, olova, kadmia a rtuti. Kdezto nektere mely nadlimitni mnozstvi povolene za den.

Jsou tedy urcite velke rozdily v "kvalite" supplementu (potravin).

Kazdopadne se tim nesmime moc strasit, psychika je pul zdravi Mne osobne to zajima, protoze je chemie muj konicek, tak se v tom rad hrabu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nezavisly test proteinov Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: