Bolest ramene

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest ramene  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest ramene
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rybicka

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2014 8:44 pm    Předmět: Bolest ramene Odpovědět s citátem

Ahoj. Trápí mě chronické záněty pravého ramene (nejspíše proto, že tam mám podle magnetické rezonance užší prostor) a chtěl bych se prosím zeptat, jaké cviky zvolit, aby právě rameno nebylo tak zatěžováno? Chci dál cvičit fullbody, ale nevím na co si dávat pozor. Bench bych asi vyřadil, případně ho jel s úchopem na šíři ramen, budu dávat pozor, aby při provedení benche, francouzsckého tlaku nebo tlaků s jednoručkama na rovné lavici bylo rameno tzv. zamknuté. Nevím, na co dávat pozor a zda vůbec cvičit kliky na bradlech, shyby. Jak poznám, že to dělám správně? Rameno tlačit jakoby dozadu?
Budu prostě rád za všechny rady, jak a co cvičit s problémy ramene a pokud má někdo z vlastní zkušenosti nějaký tréninkový plán, budu za něj rád. Děkuju.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Honza3

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2014 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, kazdy muze v takovych pripadech trosku neco jineho, budes muset vyzkouset sam co ti vyhovuje. Obecne cviky, kde zabira hodne rameno, bych asi jel na vyssi opakovani a s nizsi vahou. Ale kde nezabira rameno ze

Doktori k tomu rikaji co ? Fyzioterapeut by treba nepomohl ?

Se zanety pomaha supplementace Cissusem a rybim olejem (nejmene 2g EPA+DHA denne). Pokud mas na to penize, tak jeste Animal Flex. Muzes zkusit zda pomuze (nejmene mesic).

Btw nezapominas na strecink ?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út listopad 04, 2014 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak vypadá rozvoj zadních delt oproti předním?
drlift_

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 7:10 am    Předmět: Re: Bolest ramene Odpovědět s citátem

Rybicka napsal:
Ahoj. Trápí mě chronické záněty pravého ramene (nejspíše proto, že tam mám podle magnetické rezonance užší prostor) a chtěl bych se prosím zeptat, jaké cviky zvolit, aby právě rameno nebylo tak zatěžováno? Chci dál cvičit fullbody, ale nevím na co si dávat pozor. Bench bych asi vyřadil, případně ho jel s úchopem na šíři ramen, budu dávat pozor, aby při provedení benche, francouzsckého tlaku nebo tlaků s jednoručkama na rovné lavici bylo rameno tzv. zamknuté. Nevím, na co dávat pozor a zda vůbec cvičit kliky na bradlech, shyby. Jak poznám, že to dělám správně? Rameno tlačit jakoby dozadu?
Budu prostě rád za všechny rady, jak a co cvičit s problémy ramene a pokud má někdo z vlastní zkušenosti nějaký tréninkový plán, budu za něj rád. Děkuju.

Bench bych trochu zuzil, bradla mi pri podobnych chronickych problemech nevadily. Zada byly vzdycky taky v pohode. Velky problem mi ale delaly drepy.

Pokud uz te rameno boli, vhodne cviky se hledaji pomerne lehce metodou pokus-bolest :)
Riku

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem něco podobnýho, pomohly mi obstřiky, animal flex, lněný olej a thajská mast.. vůbec mi nepomohli fyzioterapeuti a rehabilitace. Měl jsem asi rok v kuse záněty i přes rehabilitace, pak jsem šel 2x na obstřik a do měsíce jsem měl klid a už půl roku nevím o ničem
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Měl jsem něco podobnýho, pomohly mi obstřiky, animal flex, lněný olej a thajská mast.. vůbec mi nepomohli fyzioterapeuti a rehabilitace. Měl jsem asi rok v kuse záněty i přes rehabilitace, pak jsem šel 2x na obstřik a do měsíce jsem měl klid a už půl roku nevím o ničem

Obstřik neřeší příčinu, jen ti oddálí další bolesti. Navíc ti to zamaskuje reálný problém a snižuje to autoreparaci tkání v místě daného obstříku. Takže akutně si vyhrál, z chronického hlediska sis zadělal na další (a možná větší) problémy.
Riku

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím no, půl roku mě to fakt nebolelo ani jednou. Dle ortopeda jsem tam měl zánět jak prase a ten obstřik pomohl tomu aby se to zahojilo, když jsem mu říkal jak dlouho jsem chodil po fyzioterapeutech tak jen kroutil hlavou, že mě dávno neposlali někam jinam, že prý ty jejich rehabilitace tohle nemohli vyléčit. Já jsem tomu teda moc taky nevěřil a nechtěl jsem obstřiky, ale když nic nepomáhalo tak tohle byla poslední možnost, naštěstí mi to pomohlo.. tak doufám, že mi za rok to rameno neupadne :D

Mi neříkej, že mi půl roku oddaluje bolest ;)

Příčinu znám díky těm rehabilitacím a vím jak cvičit abych si to nepřivodil znovu, bohužel rehabilitace nebyly schopný mě toho problému zbavit
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak možná budeš jeden z mála, co po obstřiku mít problémy nebudou, ale jak říkám, jakékoliv kortikoidy ti zhoršují pak vlastní autoreparační schopnosti v daném místě aplikace. Nemám žádná relevantní data, abych ti řekl, že pokud jsi byl na obstřiku jednou za život, tak se ti zvýší možnost navrácení problému o X procent, pokud jsi byl na obstřiku 2x, tak se ti zvyšuje šance na vrácení problémů o dalších X procent atd... Takže tu nechci plácat něco nepodloženého, nicméně studie ohledně aplikace lokálních kortikoidů mluví jasně a v praxi se tak i děje - problémy to většinou neřeší, naopak časem zhoršuje. Ale budu ti fandit a držet palce. :-)
Riku

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Až tady bude za pár let přispívat jednoruký Riku, tak budeme vědět čím to bylo

tím jsem nechtěl autora nabádat k tomu aby se hned šel nechat opíchat.. aby bylo jasno :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: