Zhodnotenie FB

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnotenie FB  Úvodní stránka -> Trénink -> Zhodnotenie FB
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JogyNo

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 11:27 am    Předmět: Zhodnotenie FB Odpovědět s citátem

Zdravím,

chcel by som vás poprosiť o zhodnotenie (návrhy na úpravu a ich zdôvodnenie) FB tréningu, ktorý by som chcel ísť nasledujúcich 6 týždňov.
Cieľom je objem (najmä vršku) a napredovanie sily v hlavných cvikoch.

Vopred vďaka za pripomienky.

1. a 2. týždeň 10 opak. v sérii, 3. a 4. týždeň 7 opak., 5. a 6. týždeň 4 opak.
Pri tréningu v 2. týždní vždy pre daný počet opakovaní vždy prihodím kotúče na činku. Takže akýsi lineárny progres.
Uvedený počet sérií je pracovných, tzn. s váhou pre daný počet opakovaní v danom týždni.
Pre doplnkové cviky (upažovanie, pumpa rúk, lýtka, brucho) predpísaný počet opakovaní nie je fixný, aj keď sa o istý progres samozrejme snažiť budem.

Pondelok:
Mŕtvy ťah 4 s.
Bench press 4 s.
Zhyby nadhmat na široko 3 s. (v 1. a 2. týždni kladka, nespravím 10 striktných zhybov na široko )
Upažovanie 3 s.
Bic + Tric *
Lýtka + brucho 3 s.

Streda:
Drep 4 s.
Military press 4 s.
Zhyby podhmat na šírku ramien 4 s.
Upažovanie v predklone 3 s.
Francuzky tlak 3 s.
Lýtka + brucho 3 s.

Piatok:
Predný drep 4 s.
Príťahy v predklone 4 s.
Kliky na bradlách 4 s. (zmena z pôvodného incline bench pressu)
Zakopávanie 3 s.
Upažovanie v miernom predklone 3 s.
Bic + Tric *
Lýtka + brucho 3 s.

* mierna pumpa

Naposledy upravil JogyNo dne pá listopad 07, 2014 5:02 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Full body, je procvičit v jednom tréninku celé tělo
v pondělí chybí nohy, ve středu prsa, pátek je ok

v pondělí bych vyhodil zhyby ,záda máš zastoupená v MT a na místo něj bych dal cvik na nohy.

Ve středu máš už ramena zastoupená v military press tak bych vyhodil upažování v předklonu a dal bych chybějící cvik na prsa třeba rozpažování.
JogyNo

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:

v pondělí bych vyhodil zhyby ,záda máš zastoupená v MT a na místo něj bych dal cvik na nohy.

Ve středu máš už ramena zastoupená v military press tak bych vyhodil upažování v předklonu a dal bych chybějící cvik na prsa třeba rozpažování.

Vďaka za názor.

Osobne som myslel, že pri MT nohy zaberajú tiež a kedže som sa chcel zamerať na hlavné cviky, nechcel som tam dávať leg press alebo niečo podobné, ešte o tom porozmýšľam... Nohy mi rastú samé z drepov (ktoré cvičím rád) a drep považujem za jednu z priorít, preto som aj chcel ušetriť sily na stredu... Čo by si navrhoval ty?
Zhyby tam sú pre horný chrbát (medzilpatkové svaly, zadný delt a horná časť širokého chrbtového svalu) a taktiež pre biceps a pod. Viem, že to všetko aktivujem (reps. mal by som) aj pri MT, ale hrazdu považujem za základ, chcel som dať do tréningu obe varianty zhybov + príťahy v predklone, preto to je takto zoradené...

V stredu mám veľký tlakový cvik a to MP. Ďalší tlakový cvik na prsia by už bol záhul pre predné delty... Cvičiť rozpažky je nuda (+ riziko zranenia), v kladkách tiež nevidím extra prínos, ale možno ich tam dám...

Pozerám, že tam nemám bradlá, tie dám asi v piatok namiesto incline bench pressu...

Ešte raz dík za názor, cením si ho. Čo si myslíš o tom teraz, keď som takto popísal myšlienku za tým?
arkan

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JogyNo napsal:
arkan napsal:

Vďaka za názor.

Osobne som myslel, že pri MT nohy zaberajú tiež a kedže som sa chcel zamerať na hlavné cviky, nechcel som tam dávať leg press alebo niečo podobné, ešte o tom porozmýšľam... Nohy mi rastú samé z drepov (ktoré cvičím rád) a drep považujem za jednu z priorít, preto som aj chcel ušetriť sily na stredu... Čo by si navrhoval ty?
Zhyby tam sú pre horný chrbát (medzilpatkové svaly, zadný delt a horná časť širokého chrbtového svalu) a taktiež pre biceps a pod. Viem, že to všetko aktivujem (reps. mal by som) aj pri MT, ale hrazdu považujem za základ, chcel som dať do tréningu obe varianty zhybov + príťahy v predklone, preto to je takto zoradené...

V stredu mám veľký tlakový cvik a to MP. Ďalší tlakový cvik na prsia by už bol záhul pre predné delty... Cvičiť rozpažky je nuda (+ riziko zranenia), v kladkách tiež nevidím extra prínos, ale možno ich tam dám...

Pozerám, že tam nemám bradlá, tie dám asi v piatok namiesto incline bench pressu...

Ešte raz dík za názor, cením si ho. Čo si myslíš o tom teraz, keď som takto popísal myšlienku za tým?

U mrtvého tahu zabírají i nohy, ale podle mě je to hlavně cvik na záda, zabírají trapézy, vzpřimovače ,široký zádovy, já prakticky nic jinýho než MT na záda necvičím a zdá se mi že šířku mám ok.
sk

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja zarazuju shyby po MT hlavne kvuli protazeni zad po mrtvole...nevim jestli to pomaha nebo ne, ale urcite to neublizi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JogyNo

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
U mrtvého tahu zabírají i nohy, ale podle mě je to hlavně cvik na záda, zabírají trapézy, vzpřimovače ,široký zádovy, já prakticky nic jinýho než MT na záda necvičím a zdá se mi že šířku mám ok.

Hlavne na chrbát, to áno, ale tiež je pravda, že samotný MT by bol solidný FB tréning . Nechcem na zbytočné leg pressy alebo podobne míňať energiu. Myslím si, že v pondelok nohám postačí aj to, čo dostanú z MT a ptm si pri drepoch v stredu aj piatok užijú dosť... Frekvencia 3x každú partiu ostane zachovaná, tak nevidím problém...

sk napsal:
ja zarazuju shyby po MT hlavne kvuli protazeni zad po mrtvole...nevim jestli to pomaha nebo ne, ale urcite to neublizi

A krásne uvolní chrbticu
Naťahovanie na hrazde bez dvíhania sa (resp. vyklepávanie na bradlách) som medzi sériami drepov a MT pri Korte robil za týmto účelom úplne inštinktívne...

Ako som písal, dal som to tam hlavne pre to, lebo hrazda je jeden z nadprirodzenejších a najprospešnejších pohybov (podľa mňa) a nechcel som ju vynechať.

Piatok dám bradlá so záťažou namiesto incline bench pressu. Mám ten cvik radšej, nejako som na neho zabudol pri zostavovaní...
arkan

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JogyNo napsal:
arkan napsal:

Hlavne na chrbát, to áno, ale tiež je pravda, že samotný MT by bol solidný FB tréning . Nechcem na zbytočné leg pressy alebo podobne míňať energiu. Myslím si, že v pondelok nohám postačí aj to, čo dostanú z MT a ptm si pri drepoch v stredu aj piatok užijú dosť... Frekvencia 3x každú partiu ostane zachovaná, tak nevidím problém...

..

Mě akorát příjde moc v jeden den po pořádných mrtvolách přítahy na hrazdě širokým úchopem ve čtyřech sériíích.
To bych nedal, alespon' ne poctivě
JogyNo

PříspěvekZaslal: pá listopad 07, 2014 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
Mě akorát příjde moc v jeden den po pořádných mrtvolách přítahy na hrazdě širokým úchopem ve čtyřech sériíích.
To bych nedal, alespon' ne poctivě

To je úplná pravda, stiahnem to na 2 - 3, skôr naťahovacie.
Dík!

Rychle na stránku:

Přejdi na: