|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barthel

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 3:58 pm Předmět: Bolest v oblasti šíje |
|
|
Zdravím pánové,
v rychlosti ke mě - cvičím aktivně od 16 let (teď je mi 21), ale než jsem odešel v 19 letech z intru tak jsem to nebral moc vážně se stravou a trenoval jsem pro svůj vnitřní pocit.
Po intru jsem tak rok a půl cvičil podle mých vlastních plánů, které jsem viděl na netu, ale z 90% to bylo to samé - klasickej split akorát jsem měnil intenzitu a cviky, ale nějaké fullbody 3x týdně jsem "neznal".
A abych se dostal k problému s bolestí v oblasti šíje a krční páteře.. Od října jedu s kamarádem (úspěšný zavodník v silovém trojboji) Korte. V minulosti jsem moc mrtvolu necvičil tak mi radil s technikou a začínal jsem na malé váze okolo 60-70 kg. Po 14 dnech jsem dle jeho slov měl techniku ok abych mohl začít s kortem tak abych nezatěžoval spodní záda a nekroutil se u toho.
Jenže od té doby co jsem začal tahat pro mě velké váhy BP 5x5 100 kg, SQ 5x5 100 kg a DL 5x5 135 kg tak se mi špatně spalo. Budil jsem se se zatuhlím krkem a teď je to až tak, že ráno hned po probuzení nemyslím na nic jinýho než jen na ten bolavej krk a tu tupou bolest v oblasti šíje.
Špatně se to popisuje, ale když udělám záklon tak mam pocit jako kdyby se mi drtil obratel a něco mě tam tlačilo.
Před půl rokem jsem byl čirou náhodou na rentgenu zad a krku a nic se tam nenašlo.
Teď půjdu za 3 týdny po třetí na masáž, ale to je tak na 2 dny a bolest se dostaví zase. Fakt už nevím co mám dělat. Přemýšlel jsem, že si pořídím Foam Roller a budu se snažit to zregenerovat sám. Už nevím co pro to udělat.
Budu rád za každé rady,tipy,triky a osobní zkušenosti. Sorry za hrubky, ale píšu to v práci a pořád tady pobíhá šéf tak píšu rychle
edit:
Zapoměl jsem dodat, že kromě tahání železa chodím normálně do práce, ale dělám v Bance kde celý den sedím 9 hodin u PC.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Poman

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 4:26 pm Předmět: Re: Bolest v oblasti šíje |
|
|
| Barthel napsal: | Zdravím pánové,
v rychlosti ke mě - cvičím aktivně od 16 let (teď je mi 21), ale než jsem odešel v 19 letech z intru tak jsem to nebral moc vážně se stravou a trenoval jsem pro svůj vnitřní pocit.
Po intru jsem tak rok a půl cvičil podle mých vlastních plánů, které jsem viděl na netu, ale z 90% to bylo to samé - klasickej split akorát jsem měnil intenzitu a cviky, ale nějaké fullbody 3x týdně jsem "neznal".
A abych se dostal k problému s bolestí v oblasti šíje a krční páteře.. Od října jedu s kamarádem (úspěšný zavodník v silovém trojboji) Korte. V minulosti jsem moc mrtvolu necvičil tak mi radil s technikou a začínal jsem na malé váze okolo 60-70 kg. Po 14 dnech jsem dle jeho slov měl techniku ok abych mohl začít s kortem tak abych nezatěžoval spodní záda a nekroutil se u toho.
Jenže od té doby co jsem začal tahat pro mě velké váhy BP 5x5 100 kg, SQ 5x5 100 kg a DL 5x5 135 kg tak se mi špatně spalo. Budil jsem se se zatuhlím krkem a teď je to až tak, že ráno hned po probuzení nemyslím na nic jinýho než jen na ten bolavej krk a tu tupou bolest v oblasti šíje.
Špatně se to popisuje, ale když udělám záklon tak mam pocit jako kdyby se mi drtil obratel a něco mě tam tlačilo.
Před půl rokem jsem byl čirou náhodou na rentgenu zad a krku a nic se tam nenašlo.
Teď půjdu za 3 týdny po třetí na masáž, ale to je tak na 2 dny a bolest se dostaví zase. Fakt už nevím co mám dělat. Přemýšlel jsem, že si pořídím Foam Roller a budu se snažit to zregenerovat sám. Už nevím co pro to udělat.
Budu rád za každé rady,tipy,triky a osobní zkušenosti. Sorry za hrubky, ale píšu to v práci a pořád tady pobíhá šéf tak píšu rychle
edit:
Zapoměl jsem dodat, že kromě tahání železa chodím normálně do práce, ale dělám v Bance kde celý den sedím 9 hodin u PC. |
Main web-sekce medicina-clanek o fyzioterapii precist a podle toho jednat. Masaz jsou vyhozeny penize. A roller na krk urcite ne.
Podle popisu muze byt problem ve vice vecech po netu nejde rici. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st listopad 12, 2014 9:14 pm Předmět: |
|
|
Právě, že je tu víc možností, ale z práce se moc nedostanu abych mohl chodit třeba na rehabilitace nebo tak. Nedávno jsem byl u fyzioterapeuta a říkal něco v tom smyslu, že jsem dost zatuhlej a taky, že to vypadá na slabej střed těla a od toho se odvíjí držení těla atp.
Je pravda, že břicho a core jsem poslední dobou hodně zanedbával.  Myslíš, že by to na to mohlo mít vliv ?
Jinak děkuju za reakci. Jinak jsem koukal na nějaké cviky na držení těla z Pilates, ale nemám s tím žádnou zkušenost
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 12:39 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Šíje jak šíje, ale proč benchuješ stejné váhy jako dřepuješ? |
Hrával jsem dřív americkej fotbal a s nohama jsem byl vždycky tak nějak spokojenej. Navíc jsem neměl rád dřepy , ale za poslední 2 měsíce jsem si je zamiloval a začínal na malých váhách - kvůli technice a aby si našel to "svoje".
|
|
| nahoru |
|
 |
bebo
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 2:27 pm Předmět: |
|
|
Osobně mám také problém s krkem pokaždé, když si ho neprotahuji. Začít si protahovat krk do všech stran plus zařadit i protažení koz. Také pomáhá tlačit bradu směrem dozadu jako kdyby jsi chtěl celý krk přilepit na stěnu nebo matraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|