|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CharlesWood
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 12:07 pm Předmět: Pro Powerliftery! |
|
|
ty vole jel někdo z Vás ten original KORTE 8x5 ?
Vysvětlil by mi někdo prosim proč u benče je 6 opakovani a serie od 6-8?
Day I.
SQUAT 8x 6
BENCH 8x5
DEADLIFT 8x5
Day II.
SQUAT 8x5
BENCH 8x 6
DEADLIFT 8x5
Day III.
SQUAT 8x5
BENCH 8x5
DEADLIFT 8x 6
Co to ject takhle? dát 6 opakování u každýho cviku 1x týdně jako u Freimenovy modifikace...stim že se pojede 8 serii bez žádnejch doplnku, jelo by se to 4 tydny:
1 tyden: 8serii
2 tyden 7serii
3tyden 6serii
4tyden 5serii
a nebo masakr porad 8 serii po dobu 4 tydnu ale to by asi nikdo nedal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kulíšek

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 1:10 pm Předmět: |
|
|
Uplně nic nevypovídající tabulka...
Není tam psaná intenzita, hustota, nic... z toho se dá leda tak věštit, jak ze skleněné koule... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 1:22 pm Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | Uplně nic nevypovídající tabulka...
Není tam psaná intenzita, hustota, nic... z toho se dá leda tak věštit, jak ze skleněné koule... | intenzita jako u korte 58-64%
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 1:50 pm Předmět: |
|
|
Original KORTE jsem kdysi jel.
Je třeba si uvědomit, že je to objemový trénink pro liftery, který je v podstatě 1.fází osmitýdenního programu. Další 4 týdny se peakuje (ladí) váhy k soutěži nebo novým max.
Jede se Po-Stř-Pá, všechny 3 disciplíny
Bench se jede v 6 opakováních proto, protože je to jediný cvik na upper body a mnohem líp u něj uregeneruješ kumulaci zatížení, není to tak komplexní cvik jako dřepy a mrtvola a nábor zatížených svalových skupin je menší
Mrtvola i dřepy jsou cviky, které výrazně oba zatíží lower body a core a nástup kumulace únavy je proto oproti benchi mnohem rychlejší.
Osobně jsem jel 8 sérií v tréninku od každého cviku v Po a v Pátek, 5 sérií ve středu. Podle mně je taky možný si v každém tréninku týdne určit prioritní cvik, od něj odjet maximum sérií a od ostatních dvou sérií 5-6.
Cca po 2 týdnech jsem byl nucen snižovat počet sérií, zejména u mrtvoly.
Pravda je ta, že jsem nedodržel předepsaná procenta a končil jsem v posledním týdnu někde okolo 75% z max.
Po zkušenosti tvrdím, že procenta je potřeba dodržet, protože já sám jsem skončil v totálním přetrénování.
Ale dle mého soudu záleží, z jakým maxim to člověk počítá pracovní váhy.
Cvičenec, kterej má maxka na dřep a mrtvolu někde okolo 100kg, nárůst váhy o 2% mezi týdny téměř nepozná a asi není problém přidávat o něco víc a končit třeba na těch 75-80%
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 2:33 pm Předmět: cvbc |
|
|
| spekounP napsal: | Original KORTE jsem kdysi jel.
Je třeba si uvědomit, že je to objemový trénink pro liftery, který je v podstatě 1.fází osmitýdenního programu. Další 4 týdny se peakuje (ladí) váhy k soutěži nebo novým max.
Jede se Po-Stř-Pá, všechny 3 disciplíny
Bench se jede v 6 opakováních proto, protože je to jediný cvik na upper body a mnohem líp u něj uregeneruješ kumulaci zatížení, není to tak komplexní cvik jako dřepy a mrtvola a nábor zatížených svalových skupin je menší
Mrtvola i dřepy jsou cviky, které výrazně oba zatíží lower body a core a nástup kumulace únavy je proto oproti benchi mnohem rychlejší.
Osobně jsem jel 8 sérií v tréninku od každého cviku v Po a v Pátek, 5 sérií ve středu. Podle mně je taky možný si v každém tréninku týdne určit prioritní cvik, od něj odjet maximum sérií a od ostatních dvou sérií 5-6.
Cca po 2 týdnech jsem byl nucen snižovat počet sérií, zejména u mrtvoly.
Pravda je ta, že jsem nedodržel předepsaná procenta a končil jsem v posledním týdnu někde okolo 75% z max.
Po zkušenosti tvrdím, že procenta je potřeba dodržet, protože já sám jsem skončil v totálním přetrénování.
Ale dle mého soudu záleží, z jakým maxim to člověk počítá pracovní váhy.
Cvičenec, kterej má maxka na dřep a mrtvolu někde okolo 100kg, nárůst váhy o 2% mezi týdny téměř nepozná a asi není problém přidávat o něco víc a končit třeba na těch 75-80% |
a doplnky si nezarazoval ne? ja jsem jel korte 2x podle freimenovy verze i s doplnkama ted chci pridat serii ale uz bez doplnku chci zkusit tech 8serii a 6opakovani u kazdeho cviku jenom 1x tydne...co to udela, serie bych snizoval az to ucitim ze to ptroste nejde, vahy podseknu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 5:41 pm Předmět: |
|
|
| CharlesWood napsal: | | kulíšek napsal: | Uplně nic nevypovídající tabulka...
Není tam psaná intenzita, hustota, nic... z toho se dá leda tak věštit, jak ze skleněné koule... | intenzita jako u korte 58-64% |
Nevím, jaká je tam pauza (jsem asi jedinej tady na foru, kdo neni expert na Korteho rutinu), ale osm sestek v 64%1MO mi teda nijak brutalni neprijde... _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 6:05 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | CharlesWood napsal: | | kulíšek napsal: | Uplně nic nevypovídající tabulka...
Není tam psaná intenzita, hustota, nic... z toho se dá leda tak věštit, jak ze skleněné koule... | intenzita jako u korte 58-64% |
Nevím, jaká je tam pauza (jsem asi jedinej tady na foru, kdo neni expert na Korteho rutinu), ale osm sestek v 64%1MO mi teda nijak brutalni neprijde... |
spise mi jde o to to uregenerovat, bolesti se nebojim no nic dotedka jsem jel korte klasicky 5x5/6x6 tak ted pojedu 8x5/8x6 a je to uvidime co to udela...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 6:07 pm Předmět: |
|
|
Protože ty maxka jsou pro výkony z dresu a objemová fáze se jede bez nich, takže v reálu je ta intenzita větší...
64% z RAW maxka opravdu žádná brutalita není a to má bejt poslední týden. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|