|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jamberry
|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 9:27 pm Předmět: Jak spojit MMA a objem? |
|
|
Zdravím,
někdo možná postřehnul, že jsem psal log mma+objem, nicméně jelikož jsem se váhově od srpna absolutně vůbec neposunul, možná tak dolů, (což má za následek, že flákám jak MMA tak i posilku, kde jezdím jenom bench, shyby a občas dřep) chtěl bych Vás poprosit o pomoc/radu/tréninkový plán jak spojit MMA a posilovnu, kdy prioritou bude nabrat váhu.
Posilku bych viděl na full body, jedu to už hodně dlouho, různé variace. Split jsem zkoušel jednou a přišlo mi to takové nezáživné. Posilovnu mám k dispozici 24/7.
Trénink co jsem jel naposledy zde (https://forum.ronnie.cz/jamberry-objem-mma-t34761.html)
Tréninky MMA jsou PO, ST, PÁ, NE.
Uvítám i tipy na co si dát pozor atd...
Děkuji moc za všechny rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
arkan

|
Zaslal: pá listopad 14, 2014 5:53 pm Předmět: |
|
|
Jelikož máš hodně tréninků týdně, jestli jsem to správně pochopil tak 3x posilovna a 4x MMA. Tak to může být i chronická únava, psychická i fyzická, každej trénink je stres, a pokud mu nedáš dostatek regeneračních aktivit včetně spánku, tak ti nepomůže ani sebelíp sestavený jídelníček, tak bych to viděl já. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: pá listopad 14, 2014 7:43 pm Předmět: |
|
|
Musíš co nejvíce flákat takovou tu hloupou MMA fyzičku ve stylu sto kliků, sto lehsedů  Taky bych klidně o jeden tréning týdně ubral.
Výsledek: 3 technické tréningy MMA + 3 silové fullbody
|
|
| nahoru |
|
 |
Jamberry
|
Zaslal: so listopad 15, 2014 6:12 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady.
Uvažuju, že to vyzkouším zatím takto:
PO:MMA
UT:Posilovna
ST:Volno
ČT:Posilovna
PA:MMA
SO:Posilovna
NE:Volno
Uvidím jestli se to někam pohne.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so prosinec 13, 2014 8:12 pm Předmět: |
|
|
Silový trénink a MMA jsou plně kompatibilní, objemový trénink a MMA moc ne. Doporučení:
- věnuj 6, 8 nebo 12 týdnů na napakování (funkčních!) svalů, pro MMA např. ideálně pomocí powerliftů + shybů
- MMA tréninky dávej jen velmi lehké, lehčí standup/grappling, na techniku, na pohodu, anebo dočasně vynech
- + strava a dostatek regenerace _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
dan007
|
Zaslal: čt leden 15, 2015 10:03 pm Předmět: |
|
|
já si taky myslím, že objemovka a mma moc nejdou dohromady. ani tréninkem ani logicky :) ale chápu, že chce někdo přibrat, pokud nejede kategorie, případně je v nejvyšší (nebo má rezervu). ale vždycky je to otázka kompromisu. chceš přibrat, ale ztratit rychlost, houževnatost a techniku a budou tě skládat lehčí borci? tohle moc nechápu. jinak vrcholoví sportovci, mají vždycky nějaké cykly. v atletice (vrhači) se např. v zimě hodně buší a pak se ubírá a jede technika a při závodní sezóně podle potřeby a možností. tohle se dá použít i pro tebe. pokud závodíš. pokud ne, udělej si prostě objemové období. ten trénink ale co si psal, tak to z tebe bude posilkář, kterej si jde občas zazápasit, že to je cool :) ale tohle je jenom můj skromný osobní názor. podle mě když chceš přibrat, tak prostě víc jez (a vydatněji), změň posilování (ne tolik kruháků do mrtě např.) a tolik to nehonit, teda ubrat vytrvalostní trénink (drill), případně intenzitu nebo délku tréninků. a hlavně to chce trpělivost, jinak opravdu zahodíš skill. podle mě nejlepší posilování je jednoznačně až po technickém tréninku, které není tak na úkor dovedností, ale chce to pak mnohem víc času na přibrání...
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po leden 26, 2015 8:35 pm Předmět: |
|
|
Počkat zase bych to nepřeháněl. Přibrat neznamená automaticky ztratit rychlost, až vůbec ne houževnatost a techniku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|