Změna trenínku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Změna trenínku  Úvodní stránka -> Trénink -> Změna trenínku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Princ

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej nohy na začátek, začni zlehka, progresivně přetěžuj, jez steaky, do pokoje vyvěs plakát Toma Platze, to atrofii nakope prdel
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne tak, ty nohy tam musi byt I kdybys mel za pul roku chcipnout, zivot bez treninku nohou stejne nema smysl
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barzule,

zkusil bych na ty nohy pozved z beden, velmi velmi zlehka .
Barzul

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
venuj dve tri navstevy posilky studiu...
ano, vsechno co popisujes znaji vsichni, co drepuji
zkus venovat predku stehen tolik co tvemu tricpsu, zadnimu stehnu co co bicepsu a lytkam to co ramenum
prsum venuj jenom pulku serii co zadum

Ok pokusím se to upravit. Moc díky za rady.

karlwanhov napsal:
a proc to tak chces sestavit sam? ztoho cos postnul je evidentni, ze otom moc nevis

Nepotřebuju si to sestavit sám, ale jsem student a peníze na trenera nazbyt opravdu nemám. 99% treninku které najdu s tím co doma mám neudělám (a nejbližší fitko mám 1hodinu cesty - to mám 3hodiny i se cvičením a tolik času nemám). Ano určitě bych nějaky trenink našel ale zatim se mi nepodařilo.

kubaz napsal:
Presne tak, ty nohy tam musi byt I kdybys mel za pul roku chcipnout, zivot bez treninku nohou stejne nema smysl

Mě nohy baví, dělám je rád ale stejně je pro mě pořád zdraví a možnost chodit > trenink nohou

ZeleznaKoule napsal:
Barzule,

zkusil bych na ty nohy pozved z beden, velmi velmi zlehka.

Mrknu nato a vyzkouším :-)
Poman

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Panebože...prosím radit když vim o čem mluvim.

citace:
tohle mě teda po 13 hodinách v ordinaci fakt zvedlo ze židle

Barzul: Máš teda diagnostikovanou spinální svalovou atrofii? Nebo nějaký jiný neuromuskulární onemocnění (resp. myslí si že je to neuromuskulární ale jen nemužu rozlišit jaký přesně?

Jestli ano, a hádám že podle věku 3 typ (juvenilní forma, taky se tomu nadává Morbus Kugelberg-Welander) a podle popisu se začátkem na dolních končetinách, tak je ten trénink prakticky nevhodnej celej...

Tohle je vážný PROGREDUJÍCÍ neromuskulární onemocnění, bez kvalitní a specificky cílený pohybový do činnosti se kromě nohou může pěkně zhroutit a trup a celý ramenní pletence.

Neviděl jsem tě, nevim v jakym je pohybové aparát stavu a ani jaké byla a je progrese, ale celej spodek těla by určitě uvítal nějakou z cvičebních metodik vhodnou pro neuromuskulární onemocnění - a ne analytické posilování to rozhodně není. Stejně tak zbytek těla bude mít větší užitek z toho, když se tyto principy zapojej do cvičení.

Většina lidí s tímhle typem onemocnění, se kterýma jsem pracoval byla v horších stádiích (nebo horší verze těchto onemocnění) všichni nechodící na vozíku, někteří už v výrazným zasažením horních končetin a páteře,u většiny lidí dochází k postupnému zhoršování se a rozlejzání potíží do dalších svalových skupin.

Rada na závěr: Nehledat rady na netu. Osobní konzultace s někym kdo se vyzná v této problematice. Podle jeho názoru upravit to jak sportuješ. Nejlépe nějaký fyzioterapeut, který pracuje převážně s tímhle typem potíží. To není bohužel uplně snadná záležitost.
Princ

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele tady ti fyzioterapeuti a doktoři jsou srabové, normálně dřepy
Barzul

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 10:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:

citace:

Barzul: Máš teda diagnostikovanou spinální svalovou atrofii? Nebo nějaký jiný neuromuskulární onemocnění (resp. myslí si že je to neuromuskulární ale jen nemužu rozlišit jaký přesně?

Jestli ano, a hádám že podle věku 3 typ (juvenilní forma, taky se tomu nadává Morbus Kugelberg-Welander) a podle popisu se začátkem na dolních končetinách, tak je ten trénink prakticky nevhodnej celej...

Tohle je vážný PROGREDUJÍCÍ neromuskulární onemocnění, bez kvalitní a specificky cílený pohybový do činnosti se kromě nohou může pěkně zhroutit a trup a celý ramenní pletence.

Neviděl jsem tě, nevim v jakym je pohybové aparát stavu a ani jaké byla a je progrese, ale celej spodek těla by určitě uvítal nějakou z cvičebních metodik vhodnou pro neuromuskulární onemocnění - a ne analytické posilování to rozhodně není. Stejně tak zbytek těla bude mít větší užitek z toho, když se tyto principy zapojej do cvičení.

Většina lidí s tímhle typem onemocnění, se kterýma jsem pracoval byla v horších stádiích (nebo horší verze těchto onemocnění) všichni nechodící na vozíku, někteří už v výrazným zasažením horních končetin a páteře,u většiny lidí dochází k postupnému zhoršování se a rozlejzání potíží do dalších svalových skupin.

Rada na závěr: Nehledat rady na netu. Osobní konzultace s někym kdo se vyzná v této problematice. Podle jeho názoru upravit to jak sportuješ. Nejlépe nějaký fyzioterapeut, který pracuje převážně s tímhle typem potíží. To není bohužel uplně snadná záležitost.

Teda až jsem dostal strach co můžu mít ... ne nemyslí si že mám neuromuskulární onemocnění, ta spinální svalová atrofie byla věc kterou se snažil prosadit jeden doktor a myslel si opravdu že to mám, nicméně se to nepotvrdilo. Ani nic s tímhle spojené. Několikrát mi odebírali tkáň z nohou (ze setehen) co si pamatuju ale na nic konkrétního nepřišli. Po pár měsících to zmizelo, normálně jsem chodil - u mě byl konkrétně problém že jsem nemohl s těma nohama téměř hýbat ale cit jsem v nich normálně měl. Doktoři mi jak jsem psal důrazně nedoporučili ty nohy zatěžovat - včetně toho fotbalu. Nemám s nimi žádny problém pouze když na ně při posilování dám velkou zátěž tak dojde k tomu, že mám problémy s jejich pohyblivostí - a není to "přetrénováním". Zítra mám jít na prohlídku k novému doktorovy tak se s nim o tom pobavím.
Poman

PříspěvekZaslal: st listopad 19, 2014 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Já mám problém, ne s bolesti nebo tak ale nedokažu nohy kontrolovat, ohybat například kolena ... chodím jako robot..

A tohle je furt?

Hlavně aby byla stanovena pořádná diagnoza. Pokud je momentálně vše neurologického a metobolického OK a jsou přítomny jen funkční změny (vyvolané dříve nějakým problémem), tak se s tím dá pracovat dobře a po " troše" péče by nohy mohly fungovat.
Pokud tam ale nějaká takovéhle problémy stále jsou, tak je třeba hodně opatrně a hlavně dobře s nima pracovat.

Nějaký důvod proč přidala do uvahu SMA tam byl, tohle si jen tak ze srandy nikdo nevymyslí.
Barzul

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nuže po dnešní návětěvě nového doktora -> asi hodinu a půl jsem u něj byl, povídal si semnou co jsem všechno ten rok dělal, moc jsem si toho nepamatoval ale něco jo :-D podíval se mi na výsledky testů. Z toho všeho ho nakonec něco napadlo. Doktora co mi chtěl diagnostikovat spinalní svalovou atrofii nazval nevzdělaným dementem. Řekl mi, že se s něčím takovým setkal. Svaly to prej nejsou, podle něj ani náhodou. Jeho diagnoza byla přechozená chřipka (jednodušeně řečeno doktorsky to neumím :) ) Říkal mi nějaké detaily že mi to sedlo na nohy, ale moc jsem tomu nerozuměl, protože bylo každe druhe slovo latinsky. Každopádně mě rovnou poslal na nějakou kapačku a říkal, že to je vše co je potřeba. Příští týden mám vyzkoušet nohy zatížit a že uvidim. Takže aktuálně měním strukturu treninku na 3+1 a jdu zkusit něco najít :-D
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barzul napsal:
Nuže po dnešní návětěvě nového doktora -> asi hodinu a půl jsem u něj byl, povídal si semnou co jsem všechno ten rok dělal, moc jsem si toho nepamatoval ale něco jo :-D podíval se mi na výsledky testů. Z toho všeho ho nakonec něco napadlo. Doktora co mi chtěl diagnostikovat spinalní svalovou atrofii nazval nevzdělaným dementem. Řekl mi, že se s něčím takovým setkal. Svaly to prej nejsou, podle něj ani náhodou. Jeho diagnoza byla přechozená chřipka (jednodušeně řečeno doktorsky to neumím :) ) Říkal mi nějaké detaily že mi to sedlo na nohy, ale moc jsem tomu nerozuměl, protože bylo každe druhe slovo latinsky. Každopádně mě rovnou poslal na nějakou kapačku a říkal, že to je vše co je potřeba. Příští týden mám vyzkoušet nohy zatížit a že uvidim. Takže aktuálně měním strukturu treninku na 3+1 a jdu zkusit něco najít :-D

No tohle bude taky určitě skvělej doktor, když ti to neumí ani srozumitelně vysvětlit, abys věděl, co přesně ti je
kubaz

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze skoro z umrti nakonec prechozena a chripka, taky zajimava story
Barzul

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Barzul napsal:

No tohle bude taky určitě skvělej doktor, když ti to neumí ani srozumitelně vysvětlit, abys věděl, co přesně ti je

On to vysvětlil dostatečně česky ale já se ptal na detaily tak šel dopodrobna a tam už to bylo horší :-)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:

citace:

Melo to bejt se smajlikem
ve svetle pozdejsich informaci to nezni tak cerne
Barzul

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

• den 1: nohy + břicho
Klasický dřep 4x8
Čelní dřep 4x8
Výpady 4x8
Good morning 4x8
Výpony 5x8
Břicho - P90x

168 opakování + břicho

• den 2: hrudník + triceps + ramena
Bench rovná lavice - 4x8
Pullover 4x8
Bench šikmá lavice - 4x8
Kliky na bradlech 4x8
Military press 4x8
Předpažování 3x8
Upažování 3x8

208 opakování

• den 3: záda + biceps + lýtka
Shyby nadhmat -široký úchop 4x8
Přítahy činky k hrudníku 4x8
Shyby podhmat - uzky uchop 4x8
Bicepsový zdvih s velkou činkou 4x8
Kladivový bicepsový zvdih 4x8
Výpony 5x8

200 opakování

• den 4: volno

Tak jo, co něco takového? Po tom posledním se docela bojím
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt listopad 20, 2014 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spocitej si opakovani pro jednotlive svalove partie, ne pro cele dny
ale neni to jenom o opakovanich
muzu udelat 5x15 shybu bez zateze nebo 5x3 shyby se 30kila na opasku, co z toho da zabrat vic?
nekdy se k tomu pouzivaji pocty z maxima
spatna neni prilepilova tabulka
http://powerlifting.ronnie.cz/c-3835-teorie-ruskeho-siloveho-treninku-prilepinova-tabulka.html
ty by jsi nemel chodit pres 80%, idealka je nekde kolem tech 70

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Změna trenínku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: