|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kubaz

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 5:53 pm Předmět: |
|
|
Presne tak, ty nohy tam musi byt I kdybys mel za pul roku chcipnout, zivot bez treninku nohou stejne nema smysl _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 6:04 pm Předmět: |
|
|
Barzule,
zkusil bych na ty nohy pozved z beden, velmi velmi zlehka . _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 8:05 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | venuj dve tri navstevy posilky studiu...
ano, vsechno co popisujes znaji vsichni, co drepuji
zkus venovat predku stehen tolik co tvemu tricpsu, zadnimu stehnu co co bicepsu a lytkam to co ramenum
prsum venuj jenom pulku serii co zadum |
Ok pokusím se to upravit. Moc díky za rady.
| karlwanhov napsal: | | a proc to tak chces sestavit sam? ztoho cos postnul je evidentni, ze otom moc nevis |
Nepotřebuju si to sestavit sám, ale jsem student a peníze na trenera nazbyt opravdu nemám. 99% treninku které najdu s tím co doma mám neudělám (a nejbližší fitko mám 1hodinu cesty - to mám 3hodiny i se cvičením a tolik času nemám). Ano určitě bych nějaky trenink našel ale zatim se mi nepodařilo.
| kubaz napsal: | | Presne tak, ty nohy tam musi byt I kdybys mel za pul roku chcipnout, zivot bez treninku nohou stejne nema smysl |
Mě nohy baví, dělám je rád ale stejně je pro mě pořád zdraví a možnost chodit > trenink nohou
| ZeleznaKoule napsal: | Barzule,
zkusil bych na ty nohy pozved z beden, velmi velmi zlehka. |
Mrknu nato a vyzkouším :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 9:02 pm Předmět: |
|
|
Panebože...prosím radit když vim o čem mluvim.
| citace: | | ano, vsechno co popisujes znaji vsichni, co drepuji | tohle mě teda po 13 hodinách v ordinaci fakt zvedlo ze židle
Barzul: Máš teda diagnostikovanou spinální svalovou atrofii? Nebo nějaký jiný neuromuskulární onemocnění (resp. myslí si že je to neuromuskulární ale jen nemužu rozlišit jaký přesně?
Jestli ano, a hádám že podle věku 3 typ (juvenilní forma, taky se tomu nadává Morbus Kugelberg-Welander) a podle popisu se začátkem na dolních končetinách, tak je ten trénink prakticky nevhodnej celej...
Tohle je vážný PROGREDUJÍCÍ neromuskulární onemocnění, bez kvalitní a specificky cílený pohybový do činnosti se kromě nohou může pěkně zhroutit a trup a celý ramenní pletence.
Neviděl jsem tě, nevim v jakym je pohybové aparát stavu a ani jaké byla a je progrese, ale celej spodek těla by určitě uvítal nějakou z cvičebních metodik vhodnou pro neuromuskulární onemocnění - a ne analytické posilování to rozhodně není. Stejně tak zbytek těla bude mít větší užitek z toho, když se tyto principy zapojej do cvičení.
Většina lidí s tímhle typem onemocnění, se kterýma jsem pracoval byla v horších stádiích (nebo horší verze těchto onemocnění) všichni nechodící na vozíku, někteří už v výrazným zasažením horních končetin a páteře,u většiny lidí dochází k postupnému zhoršování se a rozlejzání potíží do dalších svalových skupin.
Rada na závěr: Nehledat rady na netu. Osobní konzultace s někym kdo se vyzná v této problematice. Podle jeho názoru upravit to jak sportuješ. Nejlépe nějaký fyzioterapeut, který pracuje převážně s tímhle typem potíží. To není bohužel uplně snadná záležitost. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 10:51 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Panebože...prosím radit když vim o čem mluvim.
| citace: | | ano, vsechno co popisujes znaji vsichni, co drepuji | tohle mě teda po 13 hodinách v ordinaci fakt zvedlo ze židle
Barzul: Máš teda diagnostikovanou spinální svalovou atrofii? Nebo nějaký jiný neuromuskulární onemocnění (resp. myslí si že je to neuromuskulární ale jen nemužu rozlišit jaký přesně?
Jestli ano, a hádám že podle věku 3 typ (juvenilní forma, taky se tomu nadává Morbus Kugelberg-Welander) a podle popisu se začátkem na dolních končetinách, tak je ten trénink prakticky nevhodnej celej...
Tohle je vážný PROGREDUJÍCÍ neromuskulární onemocnění, bez kvalitní a specificky cílený pohybový do činnosti se kromě nohou může pěkně zhroutit a trup a celý ramenní pletence.
Neviděl jsem tě, nevim v jakym je pohybové aparát stavu a ani jaké byla a je progrese, ale celej spodek těla by určitě uvítal nějakou z cvičebních metodik vhodnou pro neuromuskulární onemocnění - a ne analytické posilování to rozhodně není. Stejně tak zbytek těla bude mít větší užitek z toho, když se tyto principy zapojej do cvičení.
Většina lidí s tímhle typem onemocnění, se kterýma jsem pracoval byla v horších stádiích (nebo horší verze těchto onemocnění) všichni nechodící na vozíku, někteří už v výrazným zasažením horních končetin a páteře,u většiny lidí dochází k postupnému zhoršování se a rozlejzání potíží do dalších svalových skupin.
Rada na závěr: Nehledat rady na netu. Osobní konzultace s někym kdo se vyzná v této problematice. Podle jeho názoru upravit to jak sportuješ. Nejlépe nějaký fyzioterapeut, který pracuje převážně s tímhle typem potíží. To není bohužel uplně snadná záležitost. |
Teda až jsem dostal strach co můžu mít ... ne nemyslí si že mám neuromuskulární onemocnění, ta spinální svalová atrofie byla věc kterou se snažil prosadit jeden doktor a myslel si opravdu že to mám, nicméně se to nepotvrdilo. Ani nic s tímhle spojené. Několikrát mi odebírali tkáň z nohou (ze setehen) co si pamatuju ale na nic konkrétního nepřišli. Po pár měsících to zmizelo, normálně jsem chodil - u mě byl konkrétně problém že jsem nemohl s těma nohama téměř hýbat ale cit jsem v nich normálně měl. Doktoři mi jak jsem psal důrazně nedoporučili ty nohy zatěžovat - včetně toho fotbalu. Nemám s nimi žádny problém pouze když na ně při posilování dám velkou zátěž tak dojde k tomu, že mám problémy s jejich pohyblivostí - a není to "přetrénováním". Zítra mám jít na prohlídku k novému doktorovy tak se s nim o tom pobavím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 11:23 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Já mám problém, ne s bolesti nebo tak ale nedokažu nohy kontrolovat, ohybat například kolena ... chodím jako robot.. |
A tohle je furt?
Hlavně aby byla stanovena pořádná diagnoza. Pokud je momentálně vše neurologického a metobolického OK a jsou přítomny jen funkční změny (vyvolané dříve nějakým problémem), tak se s tím dá pracovat dobře a po " troše" péče by nohy mohly fungovat.
Pokud tam ale nějaká takovéhle problémy stále jsou, tak je třeba hodně opatrně a hlavně dobře s nima pracovat.
Nějaký důvod proč přidala do uvahu SMA tam byl, tohle si jen tak ze srandy nikdo nevymyslí. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 5:23 pm Předmět: |
|
|
Nuže po dnešní návětěvě nového doktora -> asi hodinu a půl jsem u něj byl, povídal si semnou co jsem všechno ten rok dělal, moc jsem si toho nepamatoval ale něco jo :-D podíval se mi na výsledky testů. Z toho všeho ho nakonec něco napadlo. Doktora co mi chtěl diagnostikovat spinalní svalovou atrofii nazval nevzdělaným dementem. Řekl mi, že se s něčím takovým setkal. Svaly to prej nejsou, podle něj ani náhodou. Jeho diagnoza byla přechozená chřipka (jednodušeně řečeno doktorsky to neumím :) ) Říkal mi nějaké detaily že mi to sedlo na nohy, ale moc jsem tomu nerozuměl, protože bylo každe druhe slovo latinsky. Každopádně mě rovnou poslal na nějakou kapačku a říkal, že to je vše co je potřeba. Příští týden mám vyzkoušet nohy zatížit a že uvidim. Takže aktuálně měním strukturu treninku na 3+1 a jdu zkusit něco najít :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 5:42 pm Předmět: |
|
|
| Barzul napsal: | | Nuže po dnešní návětěvě nového doktora -> asi hodinu a půl jsem u něj byl, povídal si semnou co jsem všechno ten rok dělal, moc jsem si toho nepamatoval ale něco jo :-D podíval se mi na výsledky testů. Z toho všeho ho nakonec něco napadlo. Doktora co mi chtěl diagnostikovat spinalní svalovou atrofii nazval nevzdělaným dementem. Řekl mi, že se s něčím takovým setkal. Svaly to prej nejsou, podle něj ani náhodou. Jeho diagnoza byla přechozená chřipka (jednodušeně řečeno doktorsky to neumím :) ) Říkal mi nějaké detaily že mi to sedlo na nohy, ale moc jsem tomu nerozuměl, protože bylo každe druhe slovo latinsky. Každopádně mě rovnou poslal na nějakou kapačku a říkal, že to je vše co je potřeba. Příští týden mám vyzkoušet nohy zatížit a že uvidim. Takže aktuálně měním strukturu treninku na 3+1 a jdu zkusit něco najít :-D |
No tohle bude taky určitě skvělej doktor, když ti to neumí ani srozumitelně vysvětlit, abys věděl, co přesně ti je
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 6:05 pm Předmět: |
|
|
Takze skoro z umrti nakonec prechozena a chripka, taky zajimava story _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 6:27 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Barzul napsal: | | Nuže po dnešní návětěvě nového doktora -> asi hodinu a půl jsem u něj byl, povídal si semnou co jsem všechno ten rok dělal, moc jsem si toho nepamatoval ale něco jo :-D podíval se mi na výsledky testů. Z toho všeho ho nakonec něco napadlo. Doktora co mi chtěl diagnostikovat spinalní svalovou atrofii nazval nevzdělaným dementem. Řekl mi, že se s něčím takovým setkal. Svaly to prej nejsou, podle něj ani náhodou. Jeho diagnoza byla přechozená chřipka (jednodušeně řečeno doktorsky to neumím :) ) Říkal mi nějaké detaily že mi to sedlo na nohy, ale moc jsem tomu nerozuměl, protože bylo každe druhe slovo latinsky. Každopádně mě rovnou poslal na nějakou kapačku a říkal, že to je vše co je potřeba. Příští týden mám vyzkoušet nohy zatížit a že uvidim. Takže aktuálně měním strukturu treninku na 3+1 a jdu zkusit něco najít :-D |
No tohle bude taky určitě skvělej doktor, když ti to neumí ani srozumitelně vysvětlit, abys věděl, co přesně ti je |
On to vysvětlil dostatečně česky ale já se ptal na detaily tak šel dopodrobna a tam už to bylo horší :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 9:20 pm Předmět: |
|
|
• den 1: nohy + břicho
Klasický dřep 4x8
Čelní dřep 4x8
Výpady 4x8
Good morning 4x8
Výpony 5x8
Břicho - P90x
168 opakování + břicho
• den 2: hrudník + triceps + ramena
Bench rovná lavice - 4x8
Pullover 4x8
Bench šikmá lavice - 4x8
Kliky na bradlech 4x8
Military press 4x8
Předpažování 3x8
Upažování 3x8
208 opakování
• den 3: záda + biceps + lýtka
Shyby nadhmat -široký úchop 4x8
Přítahy činky k hrudníku 4x8
Shyby podhmat - uzky uchop 4x8
Bicepsový zdvih s velkou činkou 4x8
Kladivový bicepsový zvdih 4x8
Výpony 5x8
200 opakování
• den 4: volno
Tak jo, co něco takového?  Po tom posledním se docela bojím
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt listopad 20, 2014 9:38 pm Předmět: |
|
|
spocitej si opakovani pro jednotlive svalove partie, ne pro cele dny
ale neni to jenom o opakovanich
muzu udelat 5x15 shybu bez zateze nebo 5x3 shyby se 30kila na opasku, co z toho da zabrat vic?
nekdy se k tomu pouzivaji pocty z maxima
spatna neni prilepilova tabulka
http://powerlifting.ronnie.cz/c-3835-teorie-ruskeho-siloveho-treninku-prilepinova-tabulka.html
ty by jsi nemel chodit pres 80%, idealka je nekde kolem tech 70 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|