Rada ohledně hubnutí/tréninku/suplementace ...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rada ohledně hubnutí/tréninku/suplementace ...  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Rada ohledně hubnutí/tréninku/suplementace ...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dandyvican

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 6:54 pm    Předmět: Rada ohledně hubnutí/tréninku/suplementace ... Odpovědět s citátem

Zdravím,

prvně se omlouvám, že vůbec nevím do jaké skupiny to zařadit, neboť je to více věcí najednou.

Potřeboval bych poradit - Je mi 18let, měřím 179cm, a vážím 95kg.

Jde mi o to, že v podstatě mám celkem Milana a potřeboval bych shodit cca 10-15kg. Takže bych potřeboval poradit ohledně hubnutí a tréninku, jelikož bych chtěl shodit ten tuk, ale stále uchovat svojí svalovou hmotu nebo eště více nabrat svalovou hmotu. Přemýšlel jsem, že bych jel nějaké objemové/silové cvičení 4x týdně - po, st, pátek a sobota o středě a sobotě po tréninku si dát kardio/HIIT. Potřeboval bych poradit jestli teda jet objem/sílu nebo klasiky na rýsování.

Další otázka se týká stravování chtěl bych si nasadit celkem vysokou laťku a chtěl bych zhubnout cca těch 10-15kg do půl roku . Ale nevím jestli jíst těch půl roku dietovou stravou.. takže méně sacharidů více bílkovin ?

Do třetice suplementace - jaké suplementy zařadit pokud vím, tak Gainery asi kvůli vysokému obsahu cukru pro hubnutí není dobré tak jestli, zařadit nějaký protein, bcaa na udržení nějaký vitamíny ?

Předem děkuji za posouzení, rady, názory, kritiku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

půl roku 15 kg dáš v pohodě, pokud nepůjdeš hodně na krev...

Tréning nijak neměň, jeď co jedeš standardně. Zařaď kardio po tréningu, ale hned to nepřepal, ať máš nějaký prostor pro stupňování intenzity kardia. Obecně bych dal asi kardio po každým tréningu - kratší a pak ho časově prodloužil, ale to musíš vyzkoušet... Neměl by ses moc unavit, abys to nepřepálil...

Se stravou to je stejný, začni s normální stravou - vyhoď balast, jez normální zdravou stravu, na noc vynech sacharidy, obecně si kontroluj sacharidy na nějaké rozumné úrovni (každý na sacahridy reaguje jinak, někdo potřebuje 500g aby žil, někdo nabírá při 300g). Po nějaké době můžeš najet na dietu, asi vlny... CKD je peklo :D

Gainer nedávej, dávej proteiny, s bcaa nemám zkušenosti, ale vitamíny určitě.
dandyvican

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:

Tréning nijak neměň, jeď co jedeš standardně. Zařaď kardio po tréningu, ale hned to nepřepal, ať máš nějaký prostor pro stupňování intenzity kardia. Obecně bych dal asi kardio po každým tréningu - kratší a pak ho časově prodloužil, ale to musíš vyzkoušet... Neměl by ses moc unavit, abys to nepřepálil...

Se stravou to je stejný, začni s normální stravou - vyhoď balast, jez normální zdravou stravu, na noc vynech sacharidy, obecně si kontroluj sacharidy na nějaké rozumné úrovni (každý na sacahridy reaguje jinak, někdo potřebuje 500g aby žil, někdo nabírá při 300g). Po nějaké době můžeš najet na dietu, asi vlny... CKD je peklo :D

Dobrá takže, jedu normálně fullbody 4x týdně - 1.den vše 8x3, 2.den vše 4x6 70-80%, 3.den 3x9 65-70%, 4. den 3x12 cca 60-65 %

Takže kardio mám nechat po každém tréninku si dát kardio kolik cca 40minut běhání na rotopedu a časem zvyšovat třeba na 60min ? :)

Co sem propočetl tak mi vychází v tr.day 190g bílkovin, 380 sacharů, 66,5 tuků .
netr.day 142,5 bílkovin, 475 sacharů, 66,5 tuků

Sacharidy mám na 4g/kg , bílkoviny 2g/kg , tuky 0,7g/kg nebylo by přece jen lepší shodit ty sacharidy cca na 2,5g/kg a zvýšit bílkoviny na 2,5g/kg ?

Eště prosím tě pěkně kdy bych měl najet na ty vlny atd... :) dejme tomu po měsíci ? na jak dlouho ?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne listopad 23, 2014 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dandyvican napsal:
Wojtkingson napsal:

Dobrá takže, jedu normálně fullbody 4x týdně - 1.den vše 8x3, 2.den vše 4x6 70-80%, 3.den 3x9 65-70%, 4. den 3x12 cca 60-65 %

Takže kardio mám nechat po každém tréninku si dát kardio kolik cca 40minut běhání na rotopedu a časem zvyšovat třeba na 60min ? :)

Co sem propočetl tak mi vychází v tr.day 190g bílkovin, 380 sacharů, 66,5 tuků .
netr.day 142,5 bílkovin, 475 sacharů, 66,5 tuků

Sacharidy mám na 4g/kg , bílkoviny 2g/kg , tuky 0,7g/kg nebylo by přece jen lepší shodit ty sacharidy cca na 2,5g/kg a zvýšit bílkoviny na 2,5g/kg ?

Eště prosím tě pěkně kdy bych měl najet na ty vlny atd... :) dejme tomu po měsíci ? na jak dlouho ?

Jestli nemáš co dělat s penězma, klidně ty bílkoviny ještě zvyš Ne, už i 1,5 g/kg stačí v pohodě, nemusíš to tak hrotit.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rada ohledně hubnutí/tréninku/suplementace ...
Rychle na stránku:

Přejdi na: