Nový začátek

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nový začátek  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nový začátek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Miro96

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 6:41 pm    Předmět: Nový začátek Odpovědět s citátem

Ahoj,
Rozhodl jsem se i já, že začnu konečně pořádně makat, a proto bych vás rád poprosil o nějakou tu radu.
Musim říct, že úplný začátečník už nejsem (ikdyž tak postavou vypadám ). Cvičil jsem asi půl roku a nějaká změna vidět šla. Koupil jsem samozřejmě hned ze začátku protein a myslel, že za mě odvede všechnu práci. Od doby, co jsem cvičil uběhl skoro rok, za tu dobu jsem si stihl zlomit ruku, takže je o dost slabší než ta druhá a nyní bych to chtěl brát opravdu vážně. Jsem bohužel ještě student, takže moje možnosti jsou velmi omezené, ale přece si myslím, že se to nějak zvládnout dá.
Je mi 18 let, mám asi 185cm a vážím okolo 65kg, proto potřebuji značně nabrat. Jak jsem psal, jsem pořád student a jídlo (většinou oběd) se řídil podle toho, na co měli doma chuť, atak jsem se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a všechno jídlo si kupovat sám. Na měsíc mám +- 3000,- Kč a vytvořil jsem si tento jídelníček:
Snídaně (05:00): -burizony rýžové/vločky (80g)+mléko
svačina+oběd (jím průběžně celé dopoledne o přestávky ve škole): rýže/těstoviny (200g)+kuřeci/vepřové/hovězí (100g)+banán
2.svačina (16:00): těstoviny/rýže (100g)+zelenina
večeře (19:00): rýže/těstoviny (200g)+kuřeci/vepřové/hovězí (100g)
2. večeře (před spaním): Tvaroh (250g)

To je můj jídelníček, který se snažím každý den dodržet, ne vždy to ale vyjde, většinou se to do mě všechno nevejde, ale snažím se.

Co se týče tréninku. Mám v plánu chodit minimálně 3x, někdy 4x (podle sil):
TRENINK A

1. Břicho (spodek, zdvihy nohou) 3x max
2. Břicho (vršek, zkracovačky) 3x max
3. HSS (stabilizační systém) vzpor na rukách 3x 30 vteřin
4. Dřepy 4x 6
5. Bench press (prsa) 4x 6
6. Mrtvý tah (nebo Shyby na široko) 4x 6 7. Millitary press (ramena) 3x 6
8. Kliky na bradlech (triceps) 3x 6
9. Bicepsové zdvihy s činkou 3x 6

TRÉNINK B

1. Leg press 4x 8
2. Přítahy jednoruč. v předklonu (záda) 4x 8
3. Tlaky jednoruč. hlavou nahoru (prsa) 4x 8 ..
4. Rozpažování jednoruč. (ramena) 3x 8 ..
5. Biceps jednoruč. v sedě (biceps) 3x 8 ..
6. Francouzské tlaky (triceps) 3x 8 ..
7. Výpony na lýtka 5x 15

TRÉNINK C

1. Břicho (spodek, zdvihy nohou) 3x max
2. Břicho (vršek, zkracovačky) 3x max
3. HSS (stabilizační systém) vzpor na rukách 3x 30 vteřin
4. Výpady (stehna) 3x 12 ..
5. Rozpažování s jednoruč. (prsa) 3x 12
6. Spodní kladka v sedě (záda) 3x 12 7. Obrácený Peck-Deck (zadní strana ramena) 3x 12
8. Scottova lavice (biceps) 3x 12
9. Tricepsové stahování kladky 3x 12

Od vás bych nyní rád nějakou kritiku. Co je potřeba dopilovat v jídelníčku, co je třeba zařadit do tréninku apod. Doufám, že se najdou nějaké užitečné rady a předem díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blikk

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, na to kolik vážíš a jak potřebuješ nabrat, se mi zdá že s tim cvičenim navíc ten jídelák je dost nedostatečný. Hlavně tam absolutně nemáš tuky, vůbec. Kromě nějakých v mase tam nemáš vůbec žádný zdroje tuků, tvaroh určitě dáváš 0% že... zkus přes den třeba "uzobávat" oříšky, ráno přidat do vloček ar.máslo apod.
Miro96

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tvaroh kupuju tučnej nebo polotučnej. ořechy zařadit můžu, doma jich máme mraky. co s tím tréninkem? je potřeba něco doladit?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tréninku: Sáhnul bych po nějakém osvědčeném programu. Asi největší výtku bych měl k tomu tréninku břicha na max před vším ostatním (upálit břicho před dřepama a pozvedama není ten nejlepší nápad).

A taky existujou lepší způsoby jak trénovat stabilizátory jádra než ve vzporu ;-)
Miro96

PříspěvekZaslal: út listopad 25, 2014 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohu mít ještě dotaz na ty tuky? četl jsem o nich a dost a popravdě se v nich moc nevyznám. Mohl by mi někdo ve stručnosti říct co zkrátka jíst denně, abych jich měl dostatek?

Rychle na stránku:

Přejdi na: