Navážil jsem 97,3 kg. Soutěž jsem pojal tréninkově, rekreačně, nechtěl jsem se unavit. Cílem bylo se nominovat a nezkazit si přípravu na jaro.
Dřep
1. pokus - 280 kg - 3:0 platné
- další pokusy jsem nešel, šetřil jsem záda
Benčpres
1. pokus - 215 kg - 3:0 platné
2. pokus - 225 kg - 3:0 platné
- třetí jsem nešel
Tah
1. pokus - 240 kg - 3:0 platné
2. pokus - 250 kg - 3:0 platné
3. pokus - 255 kg - vypadlo mi to z ruky
Tahy mě naštvaly, na tréninku jsem pokořil 265 kg, ale jak jsem přibral na váze, tak se mi dres tak zařízl, že jsem se k tomu vůbec nesrovnal. Benče pohoda, v Klatovech zkusím víc. Ve dřepu jsem šel pouze jeden pokus, takže nemám co hodnotit. V trojboji jsem zapsal 755 kg , což v kategorii do 105 kg stačilo na druhé místo. V absolutce jsem bral čtvrtou příčku. V rámci možností cítím spokojenost. Další závody mám za 14 dní v Klatovech, kde bych rád zabenčoval 230 kg
Uplynulou sobotu jsem se zúčastnil dalších závodů. Po oblasti jsem myslel na velké číslo. Však jsem dal lehce 225 kg, takže jsem ve vzduchu cítil minimálně 230 kg. Bohužel během těch dvou týdnů jsem se moc do tělocvičny nedostal, takže mě malinko opustil tonus. Navážil jsem na mě neuvěřitelných 98,9 kg, takže kategorie do 93 kg mi začíná být nějak vzdálená. I když jsme nebyli pořádající oddíl, zajistili jsme technicky kompletní online výsledkový servis, živé vysílání ze soutěže a pochopitelně také záznam, který bude k dispozici. Je to teď nový trend posledních let a ČSST si to vyžaduje na všech závodech. To však znamenalo, že jsem se opět nemohl soustředit pouze na svůj výkon.
1. pokus
215 kg - 3:0 platný
Technicky nejlépe zvládnutý základ, co jsem kdy dal. V ruce lehké, dráha perfektně trefená, i moderátor kulil oči a pochválil mě veřejně hned po pokusu. Super pocit a šance zapsat v dalších pokusech vysněných 230 kg. Měl jsem jednoho vážného soupeře. Ten navážil o dvě deka méně a měl stejný základ, takže jsem se rozhodl jít druhý pokus pouze 225 kg.
2. pokus
225 kg - miss
Už když jsem chytl činku do ruky, tak jsem cítil cukání v pravačce. To se mi stalo osudným, protože jsem úplně vyjel z dráhy a narazil do stojanů. Psychicky mě to rozhodilo a ruka bolí ještě dneska. Soupeř také nedal, takže jsem se pro další pokus rozhodl taktizovat a nechat váhu pro třetí pokus stejnou.
3. pokus
225 kg - 1:2 neplatný
Pokus jsem zvládl, ale bílé světlo mi dal pouze hlavní, postranní nikoli. Nepodíval jsem se na barvu praporku, to uvidím až z videa, ale vzhledem k tomu, že měl bílé světlo hlavní, tak bych to viděl na lehce zvednutý zadek. To si totiž mají hlídat právě postranní rozhodčí. Byla to škoda, protože soupeř 225 kg taky nedal.
Můj výkon mě mrzí, protože síla byla, ale druhý pokus, u kterého jsem se skoro zranil, mě psychicky rozhodil. V kategorii do 105 kg jsem tedy skončil o dvě deka druhý, takže jsem si zopakoval umístění, které jsem získal před dvěma týdny v Praze na oblasti v silovém trojboji.
Jinak závody měly spád a vše šlo dobře. Z hlediska organizace to byla povedená soutěž. My jsme to technicky také zvládli. Já bych teď potřeboval načerpat trochu sil. Budu mít nabitý program, ale v lednu bych se rád zúčastnil republikového šampionátu v benčpresu RAW. Dávám společně s Ondřejem Houžvičkou Českému svazu silového trojboji několik podmětů, co a jak zlepšit. Některé věci budeme realizovat my osobně, členská základna se v uplynulém roce rozrostla, chceme tento trend zachovat.
Budu do logu dávat historické fotografie, případně své fotky a komentář, jak na závody zpětně vzpomínám.
FOTO
Silák Sedlčan (rok 1996 - 1998)
První sedlčanská éra benčpresu. Koukněte na lavičku, na které se tenkrát závodilo. Na závody se chodilo koukat přes 500 - 1000 lidí. Byly tam totiž i jiné atrakce než jen benčpres. Na fotce je i Petr Vaniš.
Pojedu se podívat do Frýdlantu na MČR v benčpresu RAW, nějaká forma v tlaku je.
Jinak moje osoba bude přítomna zase téměř na všech závodech ČSST. V sobotu mě uvidíte v Praze na MČR juniorů a dorostenců v klasickém (RAW) silovém trojboji, tak na mě klidně klepněte.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru