Pomoc s technikou mrtvého tahu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pomoc s technikou mrtvého tahu  Úvodní stránka -> Trénink -> Pomoc s technikou mrtvého tahu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tomandlik

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 12:03 pm    Předmět: Pomoc s technikou mrtvého tahu Odpovědět s citátem

Zdravím,
rád bych vás požádal o pomoc s technikou mrtvoly.
Minulý týden jsem zkoušel maximálku a zároveň i natočil svojí "techniku". Moc se mi to teda nelíbilo
Video zde: http://youtu.be/_-ez7xJVp7U
Potom jsem dal pár trojek a dvojek se 190kg (belt jsem nikdy na nic nepoužíval) + 6x170: http://youtu.be/BGLpSr5nljY

Shlédl jsem pár videí o mrtvole (jako už nesčetněkrát předtím) a dneska jsem na konci tréninku zad zkusil pár lehkých sérií se snahou, abych nezačínal lift zvednutím zadku + vyvaroval se kulacení zad.
60kg: http://youtu.be/dmQgK-S46ME - tady to snad ušlo
100kg I.: http://youtu.be/LmB9ybCZ1FI - ?
100kg II.: - tady se mi celkem líbí to první opakování, je to teda ultra pomalý, ale záda nekulatím (doufám :D)
100kg III.: - poslední pokus (těch sérii bylo 6), sparing mi něco poradil, takže zkouška, možná to šlo, posuďte sami
Btw. pěkně jsem si rozedřel holeně, jak jsem se snažil tahat to co nejvíc "zezadu".

Čím by to mohlo být, že ty záda tak kulatím? Jak to zlepšit? Budu vděčný ta jakékoliv rady, tipy, postřehy, cokoliv :).
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Big Muscle

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě už máš špatnou počáteční pozici - snažil bych se už na začátku vypnout hrudník a stáhnout ramena dozadu. a taky asi nebudeš mít moc zpevněnej střed těla. Ale je to jenom můj laický pohled
xnewstedx

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je tady mnohem víc lidí fundovanějších na deadlift, nicméně to video je docela dobrý a imho by ti mohlo pomoct, zvlášť ta druhá část
raw

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

beres to jak nakupni tasky... ramena dozadu, vic vypnout hrudnik jak uz psal nademnou jeden, zacit z noh a pokracovat zaroven se zadama a jit nahoru soumerne
Tomandlik

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Raw: Teoreticky tohle všechno vím, ale pak k tomu stejně přijdu a zvednu to, jak ty pises, nakupni tašky :D.
Je fakt, ze mám dost uzkej postoj nohou, možná i užší jak šířka ramen, cca 15-20cm.
Dneska zkusim mít širší postoj nohou (snad to aktivuje víc hammstringy) + ten ultra sirokej grip, abych nekulatil záda... No a uvidíme.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomandlik napsal:
Raw: Teoreticky tohle všechno vím, ale pak k tomu stejně přijdu a zvednu to, jak ty pises, nakupni tašky :D.
Je fakt, ze mám dost uzkej postoj nohou, možná i užší jak šířka ramen, cca 15-20cm.
Dneska zkusim mít širší postoj nohou (snad to aktivuje víc hammstringy) + ten ultra sirokej grip, abych nekulatil záda... No a uvidíme.

Tak někomu řekni, ať stojí vedle tebe když to budeš zvedat a pořád ti říká, co děláš špatně a jak máš být. Když jsem to učil kámošku, tak jsem to taky takhle dělal a celkem to funguje, ale samozřejmě je lehčí, když se to člověk učí z ničeho než když se to přeučuje
raw

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale stejne, mrtvola je jedinecny cvik - kazdy ma jinou stavbu tela a pro Tebe muze byt klidne idealni technika ta kterou ted delas, tak jako napriklad od Konstantinovse - ten zveda jak by jel atlasy, pritom je to pro neho to nejlepsi a jak sam napsal, kdyz se snazil jezdit ,,spravnou,, technikou tak mel dlouhodobe bolesti a problemy

kazdy by mel v zacatcich ucit se tu tzv ,,spravou,, techniku, ale postupem casu ziskavat zkusenosti, poznavat sve telo a prehodnotit to k take technice, ktera je vhodna pro neho

zkus zlepsit techniku na 100%, ale pokud ti to i po dlouhe dobe bude delat problemy, budes citit bolesti apod, tak se pomalicku vracej zpet k tomu jak zvedas tedkom
Tomandlik

PříspěvekZaslal: so listopad 29, 2014 10:52 pm    Předmět: Today Odpovědět s citátem

Tak jsem to dneska zase zkoušel, hodně široký grip a širší postoj chodidel (o trochu víc než šířka ramen dejme tomu).
3x60kg: - snad docela dobrý
5x100kg: - tady mi zase nejdřív jde prdel nahoru... ale snad to je lepší, záda už se tolik nekulatěj?
2x100kg: ?
3x120kg: co myslíte?
last set, 4x60kg: http://youtu.be/Xpk9Yl0h8hk - psychický vypětí 105%, forma invalidní

Asi to chce čas, ne?
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě cpeš teď prdel zbytečně nízko, což vede k tomu, že se ti ramena dostávají za osu, což nikdy u těžšíh vah nebude fungovat. Ideální startovní pozice bude taková, kde budou ramena lehce před osou, dráha pohybu bude co možná nejvíc vertikalní. Já doporučuju, aby ramena byly lehce před osou, lopatky (dejme tomu, že podpaží) nad osou a prdel dávat spíš dozadu než dolů. Hloubka taková, aby se daly nohy dostatečně zapojit při rozjezdu, ale zbytečně to nepřehánět, což teď děláš.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tomandlik

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, vyzkouším to... A hlavu nahoru, nebo dolů? Tohle by mi určitě mohlo pomoct, kdyz zkusím ještě do toho ten širší gril a širší postoj :D.
Zatím moc díky všem za rady :).
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlava tak, aby bylo přirozený zakřivení páteře. Čím víc bude vzpřímenější trup, tím bude hlava víc hore.
Člověk si může mrtvolu dovolit víc dřepovat, pokud má mnohem silnější nohy než záda, jinak nikdy nezvedne tolik, jako když má prdel výš.
Širší postoj může pomoct naučit líp použít zadek, ale mně osobně třeba širší postoje u mrtvoly už vadí.
Širší úchop zase může pomoct s kulacením horních zad, ale na druhou stranu bude zase velmi pravděpodobně ubírat kila na čince kvůli delšímu rozsahu pohybu.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tomandlik

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze kdyz mám prdel nízko (i kdyz ja ji stejně na začátku zvednu nahoru, takze je to víceméně pohyb navíc), tak to spíš drepuju, než tahám?
Jasný, normálně bych takhle širokej uchop nepoužíval, teď se proste chci naučit aspon těch 100-140kg potahnout nějakou přijatelnou technikou a snad to bude vypadat i líp na těch vahách, dejme tomu, 180+. Az najdu ten spravnej pohybovej vzorec, tak zase ten uchop a postoj mužů upravit.
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dalo by se říct, že ano, že to pak spíš dřepuješ. Ale vlastně ne, protože máš slabý nohy nebo je pořádně nezapojíš, a proto ti ta prdel ulítne do výhodnější (silnější) pozice.
To má smysl třeba u přemístění, kde je potřeba činku dostat na ramena, teda výš, tak se pohyb rozjede víc přes nohy a v nejsilnější pozici se čince dá největší rychlost a ona se tak může dostat výš. U mrtvoly nepotřebuješ dostat činku tak vysoko a vetšinou je problém odlepení od země, takže se začíná z nejsilnější pozice, a proto ti ulítává prdel trochu nahoru, když ji cpeš do slabší pozice. Pokud si myslíš, že potřebuješ posílit rozjezd ze země, tak může být jedna z možností se víc věnovat nohám, respektive dřepům, dosedům apod.
Ale to ti zas nepomůže s kulacením zad, protože tam už to zas jednoznačně nezvládají vzpřimovače, možná střed těla nebo celkově záda. Prostě už je to moc těžká váha a v tréninku bych jednoduše doporučil lehčí se zaměřením na techniku, nehnat se za váhama, ono se to časem trochu srovná.
Jestli tě to uklidní, zas taková tragédie to nebyla, byla to prostě maximálka, tam technika není ideální (což není omluva) a ty se nemají jezdit pořád.

edit: ale jak psal raw, každej si techniku časem přizpůsobí sobě jako třeba Konstatinovs, kterej má vršek zad zakulacenej celkem brutálně a vyhovuje mu to.
Tomandlik

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, díky moc, určitě mi tohle pomůže a budu se snažit na té technice stále pracovat :).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pomoc s technikou mrtvého tahu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: