|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BlackDragon
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 2:04 am Předmět: BEAR trenink |
|
|
Začnu s Bear treninkem, abych změnil ten "nudný" split, který jezdím pár let a u kterého je klasika 4x8 dny 3+1.
Samozřejmě jsem pročetl zdejší článek a chtěl bych to trochu prodiskutovat :)
http://kulturistika.ronnie.cz/c-3904-bear-routine-aneb-maximalni-trenink-pro-maximalni-hypertrofii.html
Dam příklad na tabulce prvního dne, kde otázkami řeknu asi tak vše co jsem z článku moc nepobral.
bench-press 2 x 5 x 80 %, 10 - 15 x 5 x 70 %
přítahy v předklonu 2 x 5 x 80 %, 10 - 15 x 5 x 70 %
doplňkový cvik na střední část deltových svalů 3 - 5 sérií
doplňkový cvik na biceps 3 - 5 sérií
doplňkový cvik na triceps 3 - 5 sérií
1. Hlavní otázka doplnkové cviky - např si dam klasicky na bicák jednoručky 4x8 s 60s pauzou .. to by šlo ? nebo to chce třeba intenzivnější 3x15x80% ?
2. dopnkovy cvik musí vždy být ten "doplnkový" nebo když mam ještě sílu můžu zařadit hezky tlaky na ramena apod. ?
3. poslední otázka mrkněte na ten plán. Na ramena jsem postřehl pouze dva doplnkové cviky a tod vše. U člověka s problémem ramen mi to přijde trochu Málo. :D ale asi si to prostě jen upravim podle svého a přidam militarypress. Mam rá pocit, že treninkem rozvíjím všechny hlavy svalu. Tady u Bear koukam že nikdo zadní ramena nezná :D
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 8:32 am Předmět: |
|
|
dat 3x15 s 80%????
to podle me nejde
rozhodne bych neprepaloval intenzitu a nedaval dalsi tezke cviky
osobne mam dojem, ze pokud do treningu das dost, tak na doplnky ani sila zbyt nemuze (dobre, mozna prvni dva tydny)
ja jel variantu na tri dny plus sobota jenom na doplnky a byl jsem spokojeny _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:00 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | dat 3x15 s 80%????
to podle me nejde
rozhodne bych neprepaloval intenzitu a nedaval dalsi tezke cviky
osobne mam dojem, ze pokud do treningu das dost, tak na doplnky ani sila zbyt nemuze (dobre, mozna prvni dva tydny)
ja jel variantu na tri dny plus sobota jenom na doplnky a byl jsem spokojeny |
Jestli někdo dokáže dát 3x15 s 80%, tak to není jeho 80%
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:11 pm Předmět: Re: BEAR trenink |
|
|
Autor tréninku zadní delty zná. A jelikož měl z přítahů zadní delty v době bear tréninku skoro větší, než ty přední, izolované cviky na ně nezařazoval. Nicméně je to individuální. Musím tě ale upozornit, že zařadit do tohoto tréninku military press, což je cvik, který primárně zatěžuje přední delt, je nesmysl. A zadní delty military pressem rozhodně neprocvičíš. :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:19 pm Předmět: Re: BEAR trenink |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: |
Autor tréninku zadní delty zná. A jelikož měl z přítahů zadní delty v době bear tréninku skoro větší, než ty přední, izolované cviky na ně nezařazoval. Nicméně je to individuální. Musím tě ale upozornit, že zařadit do tohoto tréninku military press, což je cvik, který primárně zatěžuje přední delt, je nesmysl. A zadní delty military pressem rozhodně neprocvičíš. :) |
CIZO, sice je to trochu mimo téma (sorry), ale jak moc se zatíží zadní delty při mrtvým tahu? Asi to nebude žádná sláva, že? Jde mi o to, jestli je zařazovat v korte a jestli jo, tak jak často.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 1:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 1:13 pm Předmět: |
|
|
Možná po jedničkách s minutovými nástupy, určitě ne v jedné sérii. Metrák jsem maxko měl na nadhoz a představa patnácti opakování v jedné sérii s 80kg  možná 2-3, víc asi ne.
A ten zadní delt. Co se zdraví ramen a správného postoje týče, mají podle mě daleko větší vliv depresory lopatek. Třeba i u pakování ramen.. Taky taháš lopatky i s rameny dolů, všechno je ale to práce spodních trapézů a latů, ne zadních deltů.
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 1:21 pm Předmět: |
|
|
Ja si třeba myslim že při takovem objemu zakladnich cviku jako u beara není strach o nedostatečné procvičení zadnich delt na místě. 15 serii shybu ale třeba i bench pressu ty zadní delty procvičí víc než dost. To je asi jako si myslet že po 10 seriich mrtvoly musim jeste procvičit trapéz.
Ps: nejvíc jsem cítil zadní delty když jsem zařazoval na benchi dlouhé stopky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne listopad 30, 2014 3:22 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Možná po jedničkách s minutovými nástupy, určitě ne v jedné sérii. Metrák jsem maxko měl na nadhoz a představa patnácti opakování v jedné sérii s 80kg možná 2-3, víc asi ne.
.... |
no vidis, a ja pri maxku 90 zvladal 10 se 70 bez problemu ( a ano, neni to 15 opakovani, ale jsme si jisty, ze bych 15 urval, proze 15 se 60 bylo zrhuba sejne jako 10x70) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|