|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
AlexStrask
|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 7:35 pm Předmět: Shozeni bricha pri objemovce |
|
|
Ahoj,
Dnes jsem se zde registroval pri snaze zodpovedet co nejlepe otazku ktera mi delsi dobu vrta v hlave a nevim jak ji vyresit co nejefektivneji a pokud mozno vyvarovat se u ni co nejvice chyb. Predem dekuji vsem kteri prijdou s kvalitni radou.
Je mi 28 let, merim 179 cm, vazim 89 kg. Po zhruba rocni pauze jsem se vratil k pravidelnemu cviceni (4x tydne), a cvicim cca 8 mesicu. Jedu objemovy trenink, snazim se o vetsi nabrani hmoty i o posun ve vahach. Vse se vicemene dari, jde to pomalu (naturalne) ale posun je znat. Hlidam si prijem bilkovin 180g/den i prijem sacharidu 400-450g/den (pouzivam i doplnky/suplementy). Pred 14ti dny jsem k doplnkum pridal kreatin mnohohydrat a plnici fazi jiz mam za sebou a ted jedu prvni tyden v udrzovaci, takze jeste 2 tydny s kreatinem. Stravu mam zamerenou na zakladni ziviny, takze ruzne druhy masa,ryze,testoviny,brambory,tunak,spagety,zitne pecivo,syry,jogurty,tvaroh,muslli,banany...zelenina,ovoce atd. Jim v intrevalech 2-3 hodiny, cili 3-4 vetsi jidla,mezitim kvalitni svaciny,nebo gainery. Rano uzivam Cecko 500mg tabletu + B-komplex. Omega 3 a 6 dodavam telu hlavne z orechu, ktere pridavam rano ke snidani.
Vec se ma tak, ze pomalicku se dostavuji vysledky, nicmene s s pribivajicimi kilogramy se mi zacina i nepekne zalivat bricho. Nejsem zadnej narcis co potrebuje svoje brisaky ukazovat na bazene, je mi jasne,ze pri nabirani hmoty clovek se svalovinou nabira i tuky, kor u objemovky a tak jsem to ani do urcite miry neresil. Nicmene uz mi to zacina trochu vadit kdyz vrch tela a ruce mam v celku ke sve spokojenosti a kazi mi to vetsi pupek. Rad bych stav podkozniho tuku (hlavne teda bricha) trochu zredukoval (je mi jasne,ze se hubne komplexne, ne jen jedna partie). Mam ale strach nasadit nejakou dietu a shodit tak i pracne nabyte svaly. Ano vim jak shodit bricho ale vim,ze bych tim spadnul cely a to bych velice nerad. Chtel bych se zde poradit jak co nejefektivneji redukovat tuky a pritom zachovat stavajici svalovou hmotu. Navodu je mnoho a zadnym si nejsem tolik jisty, ze bych mu veril.
Predem mnohokrat dekuji za odpoved.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
evan
|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 7:49 pm Předmět: |
|
|
existuje X možností... jediný co, tak prostě tloustneš, jasně že větší (tlustší ruce) budou hezčí než hubené šlachovité párátka.
Takové základní možnosti jsou změna stravy nebo přidání pohybu. Já jsem pro změnu stravy a to buď ubrat na sacharidech - neboj o svaly nepřijdeš, možná tak o vodu a nějakej tuk = opticky budeš menší, ego dole a dost pravděpodobný strach z katabolizmu a následné sacharidové svačinky
Nebo nahrazení části sacharidů za tuky. Nebo s tím související cyklování sacharidů ve správný čas...
Těch možností je strašně moc, jen hledat, vybrat, zkoušet a hlavně poznat svoje tělo - bez toho to nejde a ani ti vlastně nikdo pořádně poradit nemůže, protože každý zkušený kdo zná své tělo, ví moc dobře co kdy v které fázi (objem, dieta) udělat aby dosáhl svého. Aha?
Hlavně taky není kalorie jako kalorie, není sacharid jako sacharid a bílkovina vlastně taky tak...
Tělo je jak továrna, kde má vše svoji roli a svoji úlohu. A stejně jako u aut, některé jezdí na benzín, naftu, hybridy atd... stejně tak jsou různé metabolické typy lidí. Sacharidové, tukové, smíšené. Někdo nefunguje pod 500g S/den, někdo je nepotřebuje vůbec a někdo to jede půl na půl. Každý jsme jiný a pro nikoho neexistuje stejná tabulka viz BMI, bazální metabolismus a podobný hovadiny.
Naposledy upravil evan dne út prosinec 16, 2014 7:54 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 7:50 pm Předmět: |
|
|
Kolik tak chceš shodit? Ono to, co píšeš nejde moc dohromady - chceš zhubnout a přitom jsi před týdnem najel na kreatin, dáváš gainer atd. Jinak princip je jednoduchý, chceš hubnout sniž kalorie nebo zvyš fyzickou aktivitu. Když u toho budeš cvičit a budeš přijímat rozumný množství bílkovin, tak ti svaly nezmizí. Abych byl konkrétní, já bych třeba vyhodil z jídelníčku ten gainer, pečivo, musli taky nic moc do hubnutí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 7:57 pm Předmět: Re: Shozeni bricha pri objemovce |
|
|
| AlexStrask napsal: | Ahoj,
Dnes jsem se zde registroval pri snaze zodpovedet co nejlepe otazku ktera mi delsi dobu vrta v hlave a nevim jak ji vyresit co nejefektivneji a pokud mozno vyvarovat se u ni co nejvice chyb. Predem dekuji vsem kteri prijdou s kvalitni radou.
Je mi 28 let, merim 179 cm, vazim 89 kg. Po zhruba rocni pauze jsem se vratil k pravidelnemu cviceni (4x tydne), a cvicim cca 8 mesicu. Jedu objemovy trenink, snazim se o vetsi nabrani hmoty i o posun ve vahach. Vse se vicemene dari, jde to pomalu (naturalne) ale posun je znat. Hlidam si prijem bilkovin 180g/den i prijem sacharidu 400-450g/den (pouzivam i doplnky/suplementy). Pred 14ti dny jsem k doplnkum pridal kreatin mnohohydrat a plnici fazi jiz mam za sebou a ted jedu prvni tyden v udrzovaci, takze jeste 2 tydny s kreatinem. Stravu mam zamerenou na zakladni ziviny, takze ruzne druhy masa,ryze,testoviny,brambory,tunak,spagety,zitne pecivo,syry,jogurty,tvaroh,muslli,banany...zelenina,ovoce atd. Jim v intrevalech 2-3 hodiny, cili 3-4 vetsi jidla,mezitim kvalitni svaciny,nebo gainery. Rano uzivam Cecko 500mg tabletu + B-komplex. Omega 3 a 6 dodavam telu hlavne z orechu, ktere pridavam rano ke snidani.
Vec se ma tak, ze pomalicku se dostavuji vysledky, nicmene s s pribivajicimi kilogramy se mi zacina i nepekne zalivat bricho. Nejsem zadnej narcis co potrebuje svoje brisaky ukazovat na bazene, je mi jasne,ze pri nabirani hmoty clovek se svalovinou nabira i tuky, kor u objemovky a tak jsem to ani do urcite miry neresil. Nicmene uz mi to zacina trochu vadit kdyz vrch tela a ruce mam v celku ke sve spokojenosti a kazi mi to vetsi pupek. Rad bych stav podkozniho tuku (hlavne teda bricha) trochu zredukoval (je mi jasne,ze se hubne komplexne, ne jen jedna partie). Mam ale strach nasadit nejakou dietu a shodit tak i pracne nabyte svaly. Ano vim jak shodit bricho ale vim,ze bych tim spadnul cely a to bych velice nerad. Chtel bych se zde poradit jak co nejefektivneji redukovat tuky a pritom zachovat stavajici svalovou hmotu. Navodu je mnoho a zadnym si nejsem tolik jisty, ze bych mu veril.
Predem mnohokrat dekuji za odpoved. |
1) Není jasné, že při nabírání svaloviny nabírá i tuk. Jde to vyvážit. Problém je v tom, že dost lidí se o to ani nepokusí. Další jsou v objemu už několik let. Takže zvedají dost, ale vypadají jak tlusté hovno a objemovka je pro ně jen výmluva aby mohli žrát
2) Máš hodně návodů, protože funguje hodně věcí. Můžeš zkusit rychlou cestu. Tj. CKD a nebo sacharidové vlny. Funguje to. Můžeš zkusit podseknout příjem a zvýšit objem kardio cvičení. Také to pomůže. Můžeš zkusit změnu jídelníčku a jet třeba nízkosacharidový. Také to u někoho funguje.
|
|
| nahoru |
|
 |
AlexStrask
|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 9:33 pm Předmět: |
|
|
MIP : Samozrejme,ze nechci zacit hubnout na kreatinu. Za dva tydny mam s kreatinem stopku, to uz nebudu narusovat cyklus. Pote vyradim i gainer, necham ho jen po cviceni. Nektere potraviny jsem uz ted vymenil za jine s mensim obsahem tuku. Nicmene jde mi spise o nejake kardio, rad bych vedel kdy nejlepe zarazovat (spise ze zkusenosti nez z nejakeho navodu). Po treninku si myslim, ze by to nebylo vhodne, spise ve dny volna, ale jak casto atd... Mam doma rotoped, myslim,ze by se to dalo vyuzit, jem bych rad znal nazor nekoho z vlastni zkusenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
| AlexStrask napsal: | | MIP : Samozrejme,ze nechci zacit hubnout na kreatinu. Za dva tydny mam s kreatinem stopku, to uz nebudu narusovat cyklus. Pote vyradim i gainer, necham ho jen po cviceni. Nektere potraviny jsem uz ted vymenil za jine s mensim obsahem tuku. Nicmene jde mi spise o nejake kardio, rad bych vedel kdy nejlepe zarazovat (spise ze zkusenosti nez z nejakeho navodu). Po treninku si myslim, ze by to nebylo vhodne, spise ve dny volna, ale jak casto atd... Mam doma rotoped, myslim,ze by se to dalo vyuzit, jem bych rad znal nazor nekoho z vlastni zkusenosti. |
No, tímhle zrovna moc nezhubneš...a kdy dávat kardio, to je úplně jedno, prostě si 2x-3x týdně zaběhej nebo zajezdi na rotopedu.
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 10:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Venduli

|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 10:28 pm Předmět: |
|
|
Ahoj nejvic souhlasim s Evanem. Urcite bych nedala sacharidovy vlny, nebo rapidne navysila kardio a nebo hodne snizila sacharidy. Co je dulezity si stravu pocitat,jestli vis, ze jis denne 400g sacharidu, sniz to o 50g sacharidu a zarad 2x tydne kolo na lacno 30min. Pokud se nic nebude dit, tak zase zvysis kardio na 3x tydne a cert vem aby to nepomohlo ;-) kazdopadne bych dojela tu objemovku a pak vysadila kreatin a gainer a uvidis ze to pujde samo dolu, myslim si, ze jen drzis vice vody, chlapum to jde do bricha a nam zenskym do noh a zadku
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: út prosinec 16, 2014 11:36 pm Předmět: |
|
|
Kreatin natahuje vodu do svalů, ne do pupku. Jestli jde jen o snižování váhy jako čísla na váze, tak vysazení kreatinu samozřejmě pomůže, ale s hubnutím to nemá nic společnýho.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st prosinec 17, 2014 8:56 am Předmět: |
|
|
| Venduli napsal: | Ahoj nejvic souhlasim s Evanem. Urcite bych nedala sacharidovy vlny, nebo rapidne navysila kardio a nebo hodne snizila sacharidy. Co je dulezity si stravu pocitat,jestli vis, ze jis denne 400g sacharidu, sniz to o 50g sacharidu a zarad 2x tydne kolo na lacno 30min. Pokud se nic nebude dit, tak zase zvysis kardio na 3x tydne a cert vem aby to nepomohlo ;-) kazdopadne bych dojela tu objemovku a pak vysadila kreatin a gainer a uvidis ze to pujde samo dolu, myslim si, ze jen drzis vice vody, chlapum to jde do bricha a nam zenskym do noh a zadku |
Rozhodující je úprava stravy. Kardio má výrazný vliv na hubnutí při o dost větších dávkách než je hodina týdně.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st prosinec 17, 2014 9:04 am Předmět: |
|
|
tak jako 5g/kg sacharidu ... se nediv
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 17, 2014 3:27 pm Předmět: |
|
|
Kreatin bez sacharidů netahá výrazněji vodu - nebál bych se toho a vysazoval jen před focením nebo soutěží, jinak v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
AlexStrask
|
Zaslal: st prosinec 17, 2014 5:48 pm Předmět: |
|
|
Mablung : Jak casto bys doporucil kardio k vyraznejsi zmene? Staci kazdy necvicici den? Tech mam v tydnu 3-4 po hodine na rotopedu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st prosinec 17, 2014 9:54 pm Předmět: |
|
|
| AlexStrask napsal: | | Mablung : Jak casto bys doporucil kardio k vyraznejsi zmene? Staci kazdy necvicici den? Tech mam v tydnu 3-4 po hodine na rotopedu? |
Tam není ostrý předěl pomáhá/nepomáhá a také záleží na lidech a typu námahy (třeba u HIITu se bude hubnout lépe). Nemám to změřené, ale co odhaduji dle své zkušenosti, jedna až dvě hodinky moc nepomůžou. 3-5 hodiny už mají určitý efekt, ale přežereš to bez problémů. 6-10 se už přežírá těžko a postavu už si tím udrží většina lidí bez problémů, bez větších nároků na stravu. Jinými slovy, 3-5 hodin pro tebe, který si je schopen pohlídat stravu a na tom rotopedu nepojede ve stálém tempu, ale bude ho měnit.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt prosinec 18, 2014 8:38 am Předmět: |
|
|
Ja by som skor zmenil sposob stravovania.
V treningovy den by som isiel povedzme +30% nad uroven BMR (BMR podla stupna tvojej beznej dennej aktivity +30% a zaroven, pod treningom nerozumiem biceps+triceps) a v netreningovy den by som zase kalorie ubral napr. -10% pod BMR. Zaroven v netreningovy den by kalorie boli hlavne z bielkovin a tukov, sachre by som dal na minimum.
Samozrejme, vyzaduje to urcite aspon hrube pocitanie, ale podla tvojho prveho prispevku mam pocit, ze s tymto by si nemal velky problem...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|