Kombinace suplementů

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kombinace suplementů  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kombinace suplementů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dandyvican

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 12:03 am    Předmět: Kombinace suplementů Odpovědět s citátem

Ahoj potřebuju nabrat nějaký kilo cca 8+ vím, že nejde o týden ani měsíc :))) Proto se chci zeptat na radu ohledně suplementace :) Prvně bych začal jako laik :)

PROTEIN : 100% Whey protein proffesional od Scitecu

NAKOPÁVAČ: Grenade 50 calibre
ps: Někdy se v posilovně citím, že nemám chuť ani zvednout tu činku

Dále asi něco jako Kloubní výživa, Minerály + Vitamíny, MCT olej

Je třeba eště přidávat něco jako BCAA, Sachariďák atd... ?

Díky za rady :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jidlo jidlo jidlo! Nabrat = vic jist, ne vic suplementovat. Napis jidelak.
Protein je celkem jedno jakej, staci syrovatkovej koncentrat
nakopavac nepotrebujes, kdybys nevedel co s penezma tak budes muset zkusit, jakej na tebe funguje
kloubni vyzivu staci treba kolagen, pokud nemas problemy, 10g denne
multivitamin klidne, mct olej uz je zase neco navic.. bcaa ne, gainer taky ne, max treba maltu do potrenink.
Bar_bo_ra

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně příjde zbytečné uplně vše, v tvém případě. Myslím, že do sebe ty živiny v pohodě dostaneš jídlem. Max. nějaký WPC pokud ti nevýjdou bílkoviny. Počkej se suplementama, až zjistíš kolik utratíš za jídlo, tak si ty zbytečnosti rád odpustíš. :-) Na nakopnutí, pokud nejsi zvyklý na kofein, stačí i to piccolo.
evan

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele říkám to lidem, kteří ode mě chtějí radu ohledně suplementů pořád dokola. Dokud nebudeš mít 100% jídelníček, tak ho nemáš čím doplňovat (doplňky výživy). Ano on mě začně oponovat vždyť já mám super jídelníček, jím denně vločky, vejce, kuře, tvaroh... Tak mu jednoduše řeknu ať ten kuřecí shit vymění za hovězí a lososa a potom třeba uvidíme... a on na to: A kde mám asi brát na hovězí a lososa prachy? Seš na palicu?
A já: Aha...
Chápeme se?
dandyvican

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
Jidlo jidlo jidlo! Nabrat = vic jist, ne vic suplementovat. Napis jidelak.
Protein je celkem jedno jakej, staci syrovatkovej koncentrat
nakopavac nepotrebujes, kdybys nevedel co s penezma tak budes muset zkusit, jakej na tebe funguje
kloubni vyzivu staci treba kolagen, pokud nemas problemy, 10g denne
multivitamin klidne, mct olej uz je zase neco navic.. bcaa ne, gainer taky ne, max treba maltu do potrenink.

Ono jde hodně o to, že se někdy nestačím ani pořádně najíst když nestíhám školu či jdu na trénink hned po škole...

Snídaně : 70g vloček, 250ml mléka, do toho hrst rozinek, a nakrajím banán, ale po těch vločkách se mi zdá, že mě to hrozně nadýmá a je mi těžko :/

nebo

3-4 míchaný vejce s porkem, cca půlku okurky a celou papriku

Svačina : 2x celozrná houska, cottage sýr, 90% šunka

Oběd : brambory, rýže, těstoviny + kuřecí, vepřové, ryba + miluju brokolici + listový špenát

Svačina : 2x bílý jogurt

Večeře : podobné obědu

hodinu po véče si dávám vaničku tvarohu a hrst ořechů kešu/vlašské

Ten jídelníček je hodně stereotypní proto se eště koukám jak co nahradit aby to nebylo furt stejné :) jak sem napsal někdy se nestačím ani třeba nasnídat nebo naobědvat proto mi ten protein přijde nepostradatelnej, ale po tréninku cítím, že ty klouby dostávaj celkem taky zabrat proto by bylo dobré i ten kolagen zařadit...

Určitě asi víš o čem mluvíš, ale mám takový ty přívaly toho, že se mi do tréninku nechce, že se mi nechce přidávat atd... myslel sem, že by ten grenade byl ideální.

Jinak díky za obraty:)
evan

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Achjo, škoda času... ani nemá cenu sem přispívat, akorát se tu pak naseru. Kup si protein, dej si ho místo oběda a neotravuj a hlavně se pak neptej jak přibrat.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z toho co jíš nikdy nepřibereš, musíš začít jíst pořádně, plnohodnotný jídla. A nevím, proč by ses nestihl najíst, tak vstanu dřív, ne? Kdo chce, cestu si najde. Nakopávač rozhodně nevyřeší to, že se ti nechce cvičit
dandyvican

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Z toho co jíš nikdy nepřibereš, musíš začít jíst pořádně, plnohodnotný jídla. A nevím, proč by ses nestihl najíst, tak vstanu dřív, ne? Kdo chce, cestu si najde. Nakopávač rozhodně nevyřeší to, že se ti nechce cvičit

Plnohodnotné jídla tím myslíš co ?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

evan napsal:
Hele říkám to lidem, kteří ode mě chtějí radu ohledně suplementů pořád dokola. Dokud nebudeš mít 100% jídelníček, tak ho nemáš čím doplňovat (doplňky výživy). Ano on mě začně oponovat vždyť já mám super jídelníček, jím denně vločky, vejce, kuře, tvaroh... Tak mu jednoduše řeknu ať ten kuřecí shit vymění za hovězí a lososa a potom třeba uvidíme... a on na to: A kde mám asi brát na hovězí a lososa prachy? Seš na palicu?
Chápeme se?

Jen technická: Počítal sis někdy, kolik stojí porce dobrého kusu hovězího či lososa v porovnávní s jednou dávkou kvalitního proteinu? Ano, losos a hovězí mají další benefity, jako např. vyšší obsah vitaminů, minerálních látek, dále např. esenciálních MK, kreatinu apod., ale dej si např. při studentském rozpočtu pravidelně kvalitní mořskou rybu, či hovězí... Budeš tedy pak raději strádat na bílkovinách (to je koneckonců nejdražší položka na nákupním lístku), nebo to holt někdy zvládneš na levnější zdrojích a doplníš to kvalitním proteinem? Nic není černé nebo bílé (ve stylu "máš na prd jídelníček? tak na doplňky zapomeň"; někdy je to naopak totiž dobré řešení, ale to už musí posoudit někdo znalý). Takže bych se k tomu rozhodně nestavil v první řadě hned tak arogantně (co je na kuřecím shit mimochodem?) a pozastavil se, než dotyčnému vlastně naznačíš, že je blb. :)

EDIT: Tím ale neříkám, že se jedná o dandyho případ.

Naposledy upravil eSko dne so prosinec 20, 2014 3:55 pm, celkově upraveno 1 krát
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

evan napsal:
Chápeme se?

Zdá se mi, evane, že jsi takový guru přes všechno. Zajímalo by mě, co jsi zač.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dandyvican napsal:
Maerlyn0 napsal:

Plnohodnotným jídlem myslím sacharidy + bílkoviny. Tzn. svačina typu 2x bílý jogurt, z toho zrovna nepřibereš. Já jsem taky student, takže chápu, že si nelze furt nakupovat a vyvařovat kdo ví co extra, ale vždycky se dají jíst aspoň ty rýžový chleby. Máš tam akorát dvě pořádný jídla, a kdo ví, jaký tam jsou porce (oběd a večeře).
dandyvican

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
dandyvican napsal:
Maerlyn0 napsal:

Plnohodnotným jídlem myslím sacharidy + bílkoviny. Tzn. svačina typu 2x bílý jogurt, z toho zrovna nepřibereš. Já jsem taky student, takže chápu, že si nelze furt nakupovat a vyvařovat kdo ví co extra, ale vždycky se dají jíst aspoň ty rýžový chleby. Máš tam akorát dvě pořádný jídla, a kdo ví, jaký tam jsou porce (oběd a večeře).

Děkuji za kritiku a trochu rozepsání problému, stačilo by mi přesně jak si napsal ty - v čem bych to měl vyhradit stačilo místo jogurtů prostě rýžové chlebíčky např. s tím cottagem :)

Nepsal sem, že jím jenom kuřecí.. na ten oběd to beru tak, že většinou jím 250g masa, 1pytlík rýže a 100-150g brokolice vše v syrovém stavu...

Takže už se dostáváme k jedný věci jsou tam "2 pořádný jídla" tudíž snídaně stojí za prd.

Svačiny teda doplním těmi rýžovými chlebíčky od Racia + ten cottage

Co tedy dát ke snídani a té druhé večeři ? Zase na druhou stranu chápu, že bych měl eště tak hodinu+ nechat žaludek pracovat než půjdu spát
evan

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2014 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nci nechci tu udávat svůj nick, ale na fórum jsem přispíval asi od roku 2007 do jedné určité doby... konec A guru nejsem, jen napíšu narovinu co si myslím a tu omáčku kolem abych náhodou někomu trošku něco neřekl, tak na to prdííím :-D
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne prosinec 21, 2014 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dandyvican napsal:
Maerlyn0 napsal:
dandyvican napsal:
Maerlyn0 napsal:

Děkuji za kritiku a trochu rozepsání problému, stačilo by mi přesně jak si napsal ty - v čem bych to měl vyhradit stačilo místo jogurtů prostě rýžové chlebíčky např. s tím cottagem :)

Nepsal sem, že jím jenom kuřecí.. na ten oběd to beru tak, že většinou jím 250g masa, 1pytlík rýže a 100-150g brokolice vše v syrovém stavu...

Takže už se dostáváme k jedný věci jsou tam "2 pořádný jídla" tudíž snídaně stojí za prd.

Svačiny teda doplním těmi rýžovými chlebíčky od Racia + ten cottage

Co tedy dát ke snídani a té druhé večeři ? Zase na druhou stranu chápu, že bych měl eště tak hodinu+ nechat žaludek pracovat než půjdu spát

Fajné...no k druhý večeři bych klidně nechal ten tvaroh a hrst ořechů, to mi příjde ok, akorát bych to nedával tak brzo po večeři, až tak dvě až tři hodiny po tom, jinak já osobně v tom to sníst a jít spát nevidím problém, já to tak dělal a že by se mi hůř spalo nebo tak, to ne...ke snídani bych dal prostě víc vloček, pokud je nemáš rád nebo ti dělají problém, tak bych asi šel cestou nějakejch instantních kaší, nebo třeba pohanky, to hodíš do horkýho mlíka a máš z toho kaši, když do toho dáš trochu medu a banán, tak se to jím imho docela dobře a dá se toho sníst dost...ale to už musíš zkoušet sám, co ti chutná, ono to je celkem jedno...hlavně ať se pořádně najíš. Jinak myslím, že pak ten jídelníček bude dost slušnej, jak jsi to napsal a s těma úpravama
jachym

PříspěvekZaslal: ne prosinec 21, 2014 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

evan napsal:
Chápeme se?

Tohle mi nedá nereagovat.
Hele jsem v podobné situaci v tom smyslu, že si finančně rozhodně vyskakovat nemůžu. Maso mám hrozně rád, ale prostě v tom množství v jakém bych ho musel jíst v rámci pokrytí potřeb na to nemam. A paradoxně ty suplementy jsou to, co nakonec vyjde nejlevněji.

Příklad:
Vezměme nějaký průměrný protein, třeba Whey Core 100. V akci běžně dostupný za cca 500/kg. Obsah bílkovin je zhruba 75-80%.
V průměrném kusu libového masa je cca 20% bílkovin, tzn. cca 4x míň. Abych se proto dostal na stejnou cenu za g bílkoviny, musím vydělit těch 500 čtyřma. A jsme na nějakých 125/kg.
Tak a ted mi prosím pošli odkaz na nějaký obchod, kde za cenu 125/kg koupím libové kvalitní hovězí nebo čerstvý filet z lososa..... při troše štěstí za toto koupíš někde v akci to kuřecí. A to nemluvím o tom, že já kupuju protein, který je dle mého názoru stejně kvalitní, jen nemá tu "image", hezký obal atd. a jsem na ještě mnohem lepší ceně, kde už se bavíme o nějakých 80/kg, na kterou se u masa nedostaneš nikdy (nebudu uvádět konkrétně, nechci dělat reklamu, ale asi víte o kterém výrobku mluvím).

Takže ano, samozřejmě že maso je chutnější a v něčem lepší, ale vytáčí mě, když někdo píše, hele jaktože máš na suplementy a u jídla šetříš... záleží totiž na tom o jaký suplement se jedná. Vyhazovat peníze za gainer, když si můžu dát za zlomek ceny vločky je samozřejmě blbost, ale třeba u toho proteinu zrovna je to velmi logické a to nemluvím o tom, že to pro mě má i jiné výhody. Maso líp chutná, protein je zase trvanlivý, snadněji se připraví atd. A ta cena pro někoho prostě roli hraje.

Závěr tedy je hlavně to, že bych se rozhodně tímto způsobem do nikoho nenavážel když o tom pendrek vim, nebo když jsem v jiné situaci.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kombinace suplementů Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: