Zhodnocení tréninku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení tréninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Zhodnocení tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
karlwanhov

PříspěvekZaslal: út prosinec 23, 2014 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

- na zacatku doporucuju aktivaci HSS, dokazes pak lepe zapojit bricho u zakladnich cviku, dalsi izolovane jsou zbytecne
- na konci treninku HIIT, nehlede na dietu/objem
- nemam rad tyhle parametry 3x6 atd nehlede na cvik, prijdou mi hodne omezujici
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mnou přijít klient s tím, že ukázal můj plán támhle borcům z fóra a ty s ním nesouhlasili, tak ho pošlu do hajzlu, ať si najde jiného trenéra

Air force one: Jediná užitečná věc, co si mohl udělat, bylo s tím plánem jít za jiným trenérem a zeptat se ho, jestli je v pořádku, popř. co by změnil (a odůvodnil proč by to tak změnil) a věděl bys na čem jsi. Já myslím, že za těch 10 minut času by většina ostatních trenérů nic nedala. Pro ně by to akorát bylo výhodný, že by tě případně přetáhli k sobě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Air_force_one

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Za mnou přijít klient s tím, že ukázal můj plán támhle borcům z fóra a ty s ním nesouhlasili, tak ho pošlu do hajzlu, ať si najde jiného trenéra

Air force one: Jediná užitečná věc, co si mohl udělat, bylo s tím plánem jít za jiným trenérem a zeptat se ho, jestli je v pořádku, popř. co by změnil (a odůvodnil proč by to tak změnil) a věděl bys na čem jsi. Já myslím, že za těch 10 minut času by většina ostatních trenérů nic nedala. Pro ně by to akorát bylo výhodný, že by tě případně přetáhli k sobě.

Nepotřebuji znát tvůj názor ohledně od koho mám trénink a komu ho ukazuji. Zajímají mě názory ohledně tréninku.
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Proč marnit 10 minut chůzí nebo na rotopedu? "Zahřátí" pohybový systém na zátěž nepřipraví, je to upřímně úplně k ničemu.

Já třeba zahřátí na začátku tréninku preferuju a s ním se mi cvičí mnohem líp. Chůze na pásu mi sice přijde jako nic moc a 10 minut mi přijde zbytečný, ale celkově mi to pomáhá hodně. Mně stačí bohatě cca 3-5minut celkově.
Když jsem chodil do posilky, tak mi na to přišlo výborný "veslo", protože se tam zapojí většina těla. Domá mám levnou pomůcku v podobě švihadla, což není úplně ideální, ale určitě to pomůže trochu rozpumpovat srdce z klidové tepovky +cca 40 na něco rozumnějšího, zahřát tělo, což je třeba ve sklepě, kde bývá nižší teplota taky celkem důležitý.
Samozřejmě, že to člověka nepřipraví na max. výkon u cviku, ale od toho jsou rozcvičovací série. Někdo za tu rozcvičku může považovat 50 swingů s lehkým KB, pár dřepů, kliků apod., což beru taky jako dobrej způsob...

Jinak cvičit břicho před cvikama, kde se zapojuje střed těla mi přijde jako nesmysl. Obvzlášť, pokud někdo napíše, že sérii jedeme nadoraz s maximální váhou. Pokud má někdo slabší střed těla, ještě si ho navíc před cvikem, kde se zapojuje, unaví, tak ho to v provedení může hodně limitovat nebo vést třeba i ke zranění.
Střed těla by se měl člověk naučit aktivovat během rozcvičovacích sérií, protože ty by měly vypadat naproste stejně jako pracovní, takže v tom bych problém neviděl.

Jinak mně v tréninku nejlíp sedí ideálně/maximalně 2 základní lifty + třeba nějaký rozcvičovací + doplňky. Samozřejmě u mě je to dáno tím, že preferuju spíš silový tréninky, ale u nich se dá taky v pohodě něco nabrat.

Tenhle trénink bych jel max. po dlouhé pauze se lehkýma váhama po dobu 2-3 týdnů.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
PMKB5

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějaká jednoduchá rutina na mobilitu, aktivaci a dynamický strečink je x-krát lepší - nejen, že se "zahřeješ", ale rozhejbeš, to oc máš rozhejbat, stabilizuješ, to co máš stabilizovat, a nabudíš se na následující trénink. 5, 10 minut max, a jde se na věc. Rotoped nebrat.
madball

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Daleko líp se mi rozhejbává, když už jsem zahřátej. To už mám ověřený hodněkrát. Za mě mobilita a dynamickej strečink až tehdy, mám-li tělo v provozní teplotě a těch 3-5 minut mi ze života zas tolik neubere, vzhledem k tomu, kolikrát je to pro mě lepší.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

Naposledy upravil madball dne st prosinec 24, 2014 1:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:

Jasně, zeptat se dalších lidí, co cvičí, je špatný, ale jít za konkurencí a probírat s ní ten plán je v pohodě...Fuck logic
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
DiamonD123 napsal:

Jasně, zeptat se dalších lidí, co cvičí, je špatný, ale jít za konkurencí a probírat s ní ten plán je v pohodě...Fuck logic

Fuck logic je probírat tréninkový plán přes internet, když o tom člověku víme hovno. Nevíme, kolik měří, kolik váží, jak vypadá, ani co dělá/ dělal za sport atd. atd.

Edit: A řekl bych, že není takovej problém si najít nějakého osvědčeného trenéra . . .
Hulkie

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

břicho na začátku tréningu, před SQ a DL = pomoooc
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
břicho na začátku tréningu, před SQ a DL = pomoooc

omlouvam se vsem
radil jsem z vlastni zkusenosti, netusil jsem, ze to delam blbe

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení tréninku Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: