Cvičení s jednoručkama - cviky

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičení s jednoručkama - cviky  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Cvičení s jednoručkama - cviky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
galileo90

PříspěvekZaslal: st prosinec 24, 2014 11:49 pm    Předmět: Cvičení s jednoručkama - cviky Odpovědět s citátem

Čau, věc se má takto: mám obyvák a 2 jednoruční činky (10kg). Nebráním se pořízení něčeho dalšího, zvažoval sem kettlebell nebo těžší činky, ale to asi časem.
Cíl mám takový, abych nabral svaly tak, aby to bylo trochu vidět - nechci být kulturista, ale ani se na to vysrat.
Co byste mi poradili za cviky, aby se mi ruce trup vyvíjely jak mají a ne, abych nabral jen některé svaly a ty další stagnovaly?

Věk: 24 let
Výška: Zhruba 175 cm
Váha: kolem 80kg

S činkama doma cvičím asi 3 týdny
Dělám ve stoje přitahování činek k tělu - na střídačku. Když jsem začínal, udělal jsem to kolem 15-20, teď dám 35-40x, na bicepsech je to vidět.
Pak "benchpress" ale s těma dvěma jednoručkama.

Stravuji se spíš nezdravě, než zdravě. Nechodím do fast-foodů, ale piju sladký nápoje a jím, co mi přijde pod nos.

Občas si jdu zaběhat, ale do toho se musím dlouho nutit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, neber si to vůbec špatně, ale...s tímhle přístupem změny nedosáhneš Doporučuju přečíst si všechny články na ronnie o výživě a tréninku pro začátečníky.
kubaz

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle neni moc pristup cloveka, ktery by po svem telu chtel nejaky pozitivni dopad cviceni na sve telo, ve strave musis mit dostatek bilkovin sacharidu i tuku, snazit se vyhybat jednoduchym cukrum z tech napoju a jinych mene zdravych veci, muzes zacit nejaky domaci trenink s cinkama, at se to telo rozhybe a dal uvidis jestli by nebylo lepsi navstivit posilovnu, nebo dokoupit vice nacini, kettbel bych bral jako velmi zajimavou moznost treninku na doma, nicmene chtelo by to hrazdu, nejakou lavicku, cinku se zakladnim zavazim

Zkus se nad tim zamyslet pouzit trosku zdraveho rozumu, ono clovek je chytre stvoreni a kdyz si das dokupy jedna plus jedna, moznosti je dost
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 1:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mavanim s 10 kg cinkami rozhodne nedosiahnes ani priemerne vysportovanu postavu a silu. Ja osobne by som siel do posilovne, alebo si aspon zriadil posilovnu niekde v garazi s power rackom (alebo nieco na ten sposob) a aspon 300 kg zeleza.

A prehnane namakanu formu bez steroidov nedosiahnes tak ci tak (mnohokrat ani s nimi )
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nebyl bych tak kruty
at se napred nauci cviky s tema 10kg jednoruckama, a pak zkusi treba zelezne koule a hrazdu
ale s tim pristupem co mas a zatezi co mas to nebude mit prakticky zadne vysledky
ygg

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:
Mavanim s 10 kg cinkami rozhodne nedosiahnes ani priemerne vysportovanu postavu a silu. Ja osobne by som siel do posilovne, alebo si aspon zriadil posilovnu niekde v garazi s power rackom (alebo nieco na ten sposob) a aspon 300 kg zeleza.

Tohle je zcela zbytečné, byť netvrdím že to samozřejmě taky nejsou cesty. Ale v jeho případě by se dalo celkem dlouho a dobře vystačit s těma jednoručkama, a ..... zejména ..... cviky s vlastní vahou. Pravda je, že to chce celkem sebekontrolu a vůli se na to doma nevysrat a cvičit pořádně a často, stejně jako je pravda, že bez nějakého trochu rozumného přístupu k životosprávě to stejně žádná hitparáda ve výsledku nebude.

Třeba mu křivdím, ale tady nebudou limitem ani tak okolnosti a podmínky, jako přístup ...

Na druhou stranu, o život nejde ....

EDIT ... a když to tak znovu čtu, tak mám poměrně silný pocit, že si tu z nás jen někdo dělá prdel. Ale kdo ví ....
PMKB5

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10 kg jsou čičinky, ne činky :-) jediný rozumný cvik, který mě s nimi napadá pro tvůj cíl, je tak dřep na jedné noze.

Možnosti:

- pořiď hrazdu, a najeď na nějaký program s vlastní váhou (typu kliky na jedné ruce, dřepy na jedné noze, shyby, přednosy, kliky ve stojce)

- pořiď těžší jednoručku (nakládací), a cvič Military Press, Clean, Push Press, Snatch, dřep na jedné noze, deadlift na jedné noze, nízké opakování lehsedu s nataženýma nohama

- nauč se cvičit s kettlebell, anebo velkou činkou, a najeď na nějaký jednoduchý program
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
10 kg jsou čičinky, ne činky :-) jediný rozumný cvik, který mě s nimi napadá pro tvůj cíl, je tak dřep na jedné noze.

Výpady s jednoručkami v rukách so zastavením dole niekoľko sekúnd, Výpady dopredu, dozadu, doboku aj so zastavovaním dole, Drepy s jednoručkami na prsiach , Výpony na lýtka na jednej nohe s jednoručkou v ruke, Suitcase deadlift, Drevorubač, Rozpažovanie a rôzne variácie na ramená, Príťahy jednoručiek v sede, v stoji v predklone, Kliky s priťahovaním jednoručky, Arnoldove tlaky, Kick back... Rozumne kombinovať s cvikmi s vlastnou váhou. Všetko sa dá, len treba chcieť a nemať veľké oči...
PMKB5

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dá se s nimi dělat milión cviků, ale s takovou "váhou" je to ztráta času.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:

Možnosti:

- pořiď hrazdu, a najeď na nějaký program s vlastní váhou (typu kliky na jedné ruce, dřepy na jedné noze, shyby, přednosy, kliky ve stojce)

- pořiď těžší jednoručku (nakládací), a cvič Military Press, Clean, Push Press, Snatch, dřep na jedné noze, deadlift na jedné noze, nízké opakování lehsedu s nataženýma nohama

- nauč se cvičit s kettlebell, anebo velkou činkou, a najeď na nějaký jednoduchý program

Kliky na jedné ruce pro začátečníka a kliky ve stojce? Ty vole, bude rád, když udělá pár normálních kliků, stejně tak mu doporučovat snatch a deadlift na jedné noze, to je úplně mimo....ať začne normálníma dřepama a klikama, případně nějaký přítahy na hrazdě a uvidí, jestli ho to nepřestane bavit.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, s takovým přístupem u toho dlouho nevydržíš :).
Mrkni se na cvičební program P90X, tam potřebuješ vybavení po skromnu (činky, expandery, třeba hrazda nejlépe a klikovací adaptéry).
Mablung

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 1:40 pm    Předmět: Re: Cvičení s jednoručkama - cviky Odpovědět s citátem

galileo90 napsal:
Čau, věc se má takto: mám obyvák a 2 jednoruční činky (10kg). Nebráním se pořízení něčeho dalšího, zvažoval sem kettlebell nebo těžší činky, ale to asi časem.
Cíl mám takový, abych nabral svaly tak, aby to bylo trochu vidět - nechci být kulturista, ale ani se na to vysrat.
Co byste mi poradili za cviky, aby se mi ruce trup vyvíjely jak mají a ne, abych nabral jen některé svaly a ty další stagnovaly?

Věk: 24 let
Výška: Zhruba 175 cm
Váha: kolem 80kg

S činkama doma cvičím asi 3 týdny
Dělám ve stoje přitahování činek k tělu - na střídačku. Když jsem začínal, udělal jsem to kolem 15-20, teď dám 35-40x, na bicepsech je to vidět.
Pak "benchpress" ale s těma dvěma jednoručkama.

Stravuji se spíš nezdravě, než zdravě. Nechodím do fast-foodů, ale piju sladký nápoje a jím, co mi přijde pod nos.

Občas si jdu zaběhat, ale do toho se musím dlouho nutit.

Odkud jsi?
Pokud z Prahy, mohl by jsi jít na pár lekcí k Železné kouli a naučit se s kettlebellem. Potom si pořiď TRX a hrazdu. Tyhle tři pomůcky ti stačí, aby jsi zesílil a zpevnil si tělo.
Nicméně, mám pro tebe špatnou zprávu. Hodně důležité je procento tuku v těle. A pro jeho redukci je nejdůležitější strava. Jsou lidé, kteří jsou schopni hubnout jen pohybem. Ale co tak čtu, to ty nebudeš. Takže bez ohlídání stravy u tebe žádná dobrá postava, podle mě, nebude.
DolceGusto

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 1:48 pm    Předmět: Re: Cvičení s jednoručkama - cviky Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Pokud z Prahy, mohl by jsi jít na pár lekcí k Železné kouli..

a nebo do KB5, kdyz uz tu Pavel zacel marnit svuj cas:) pripadne do Areny PK za kuliskem
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 3:22 pm    Předmět: Re: Cvičení s jednoručkama - cviky Odpovědět s citátem

[quote="DolceGusto"]
Mablung napsal:
nebo do KB5, kdyz uz tu Pavel zacel marnit svuj cas:)
Skôr si tu začal robiť reklamu a propagovať cvičenie s KB a kb5 :-) Ale to je vec uhla pohľadu. :-))
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 25, 2014 3:54 pm    Předmět: Re: Cvičení s jednoručkama - cviky Odpovědět s citátem

[quote="jožko.mrkvička"]
DolceGusto napsal:
Mablung napsal:
nebo do KB5, kdyz uz tu Pavel zacel marnit svuj cas:)
Skôr si tu začal robiť reklamu a propagovať cvičenie s KB a kb5 :-) Ale to je vec uhla pohľadu. :-))

nemyslim, KTB a hrazda jsou minimum
nekdo mozna namitne, ze TRX staci, ale to uz je do jine debaty

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cvičení s jednoručkama - cviky Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: