Zkusím přečíst zítra, teď už jsem KO na nějaký přemýšlení. :)
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Ještě Béčko a test slabosti, ale pak opravdu zápis až za dýl, pokud mě to teda nějak víc nechytne. :)
bulhaři + švihadlo
dl 5/ 70 - 80 - 90 - 100 - 110 - 120
8x3x123
3/ 130 - 140 - 150 - 160
Do 8x3 nadhmat, 130 střídavej a najednou to bylo lehčí o hezkých pár kilo. Takže největším limitem je klasicky úchop, ale o tom vím, potom vršek zad, na kterým je potřeba zapracovat i kvůli benchpressu, kvůli tomu jsou v A shyby.
170 lákalo, ale hamstring našeptával, že bude lepší ještě něco potrénovat.
military stopule 5/ 30 - 40 - 50
8x3x57
3/ 60 - 65
Lustře, za military se stydět nemusíš, jsou tady i horší.
bic + tric
S technikou dneska max. spokojenost.
Potréninkovka bude čočka s uzeným a chlebem.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Na lačno, pouze 3 kousky cukroví a 1 pomeranč.
Když jsou svátky hojnosti spánku a jídla, tak to jde přece jenom o něco líp. :)
O spodních zádech jsem po mrtvole ani nevěděl, takže o to větší spokojenost, tricáky po francouzech klasicky rozsekaný.
bulhaři + švihadlo
dosed 5/ 70 - 80 - 90 - 100 - 110 - 120
8x3x125
3/ 135 - 145 - 155 - 165
Ještě jednou aktuálně ze dneška pro Magiona 3x165, už to bylo celkem těžký a na 170 jsem tentokrát nemyslel. :)
Možná příště, pak už začnou zas trenály basketu, takže to začnu víc "osekávat".
Já to myslel tak, že vhodnější varianta pro sprinty jsou box squaty. Sprinty jsou více kyčelně dominantní, je v nich zapotřebí hlavně síla hýždí, ohybaču kyčlí a hamstringů. Kdežto výskok je spíše dominantní přes kvadráky. A ano říkáš to dobře s tím výskokem z podřepu, ale box squaty více rozbíjí právě ty hamy a zadek. Něco jinýho je squat na paralel a něco jinýho je box squat na paralel. Ono to ze hry vyřadí značně ty kvadráky, ikdyž je to ze stejně pozice.
Tak jsem to přečetl a určitě tam nejvíc souhlasím s tím, že je lepší větší rozsah z pohledu menšího rizika zranění kvůli použitým váhám plus použít řetězy nebo bandy.
Nejvíc mě tam zaujal ale Ben Johnson. Trošku jsem pátral, co se dá najít o jeho tréninku a našel jsem tohle: http://www.fitflex.com/ben-johnson-training.html
Moc pěkný výkony. Např.:
citace:
By 1985 Johnson had worked up to a 350-pound bench press and could do bench squats (bench set below parallel) of 2 x 6 x 500 pounds.
Nineteen eighty-six found Ben bench pressing 3 x 3 x 365 and bench squatting 2 x 6 x 550. By 1987 his continued progress was evident: 2-3 x 2 x 385 in the bench press and 2 x 6 x 600 in the bench squat.
...bench press 6 reps x 350 pounds during the same week in which he set the record.
1988: In Italy during the summer of that year, Johnson performed 2 x 10 x 352 pounds in the bench press; later that summer he achieved 2 x 10 x 330 in the incline press.
Ben continued to lift in Seoul, Korea, where one particular workout drew a great deal of interest. He performed two sets of the bench press, 4 x 225 and 4 x 315, and then loaded the bar to what he thought was 365, intending to do two easy reps. He had not converted the Olympic kilo plates correctly, however, and the actual weight was 407 pounds.
Ben weighed only 173 pounds.
Akorát by mě zajímalo, jak vypadala technika těch cviků. Jediný, co jsem našel byly ty bench squaty, cca 2:40:
Hloubka nic moc teda.
Jo a deadlifty v tréninku moc neměl. :)
dosed 5x70
5x80
5x90
5x100
5x110
5x120
3x127
3x127
3x127
3x127
3x127
3x127
3x127
3x127
3x140
3x150
3x160
3x170
První opakování poslední série mě překvapilo, jak je těžký, naštěstí další 2 byly těžký stejně. Trojku se 175kg budu zkoušet až budou pracovní série kolem 150kg. Nechci se odpálit hned na začátku.
Vždycky mě zajímalo, proč to lidi píšou každou sérii zvlášť na řádek. Vždyť se člověk nadře víc při zápisu, než při tréninku. Ale aspoň to vypadá, že jsem se neflákal.
Váha po cviku 88,4, plus 2,1kg za 8 dní, že by trénink fungoval nebo to bude něčím jiným?
Naposledy upravil madball dne út prosinec 30, 2014 9:51 am, celkově upraveno 2 krát
Ked sme uz pri tych dosadoch ktorym mimochodom fakt nerozumiem jake baliky tam davas, parametricky to vyzera ze by si mal byt aj znacne disponovany sprinter. Neskusal si niekedy? Dobry clanok o johnsonovi btw, tie treningove metody stoja za precitanie..Aj ked taka hracka prirody by pravdepodobne excelovala takmer v kazdom sporte aj s treningom z muscle and fitness heh
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Tak Ben Johnson patří stále mezi nejsilnější sprintery co kdy byli. Deadlifty jsou snad jasné proč nejsou k vidění. Ultra-naročné na CNSku. To k několika sprinterským tréninkům týdně moc nejde. Takže jen mimo sezónu, a v sezóně hlavně rumuny a olympijské lifty.
Ked sme uz pri tych dosadoch ktorym mimochodom fakt nerozumiem jake baliky tam davas, parametricky to vyzera ze by si mal byt aj znacne disponovany sprinter. Neskusal si niekedy? Dobry clanok o johnsonovi btw, tie treningove metody stoja za precitanie..Aj ked taka hracka prirody by pravdepodobne excelovala takmer v kazdom sporte aj s treningom z muscle and fitness heh
Tak díky rychlosti dávám na basketu jediný koše, kvůli střelbě ze vzdálenosti to není, na to tam máme jiný kluky.
Kdysi, po jednom zápase, se ptal kámoše trenér atletiky, jestli bych nechtěl trénovat sprtinty, ale já to odmítl, stejně tak se mě ptal i v posilce kluk, předpokladám, že powerlifter, jestli bych nechtěl dělat lift, kvůli těm dosedům, ale taky jsem řekl, že ne. Asi škoda no, nejspíš bych byl kvůli lepším tréninkovým metodám v té době jinde. Ale teď už vím, jak trénovat i sám. Nejtěžší je to zbytečně nepřepálit... Rád bych tam dostal na začátek zase alepsoň tu dvojku, ale nic nebudu psát, protože se znám.
Tak Ben by určitě exceloval i v jiných sportech, o tom žádná. Řešit doping nemá smysl, byl by jinde i bez něj.
Já pořád říkám, že kulturisitka, vzpírání, powerlifting, strongman jsou okrajový sporty a není v nich taková konkurence, protože spousta talentů dělá sporty jiný. Když pak čtu, jak se někdo ohání tím, že nikoho v posilce neviděl zvedat takovou váhu, tak se tomu jen směju.
Guru dával na konkurenčnám fóru teď video koulaře a jeho výkony v posilce:
citace:
Kdo sleduje atletiku tak možná slyšel o mladém talentovaném Novozélanďanovi Jacko Gillovi ... Jacko letos v 19 letech hodil 20,70m
Nejnovějtší tréninkové video tady
Sice většinou technika atletů na cvicích je poměrně špatná (a to mají profi trenéry, když se tady jima furt někdo ohání... ), ale síla je tam vždy neskutečná.
Třeba Harry Aikines-Aryeetey má neskutečnou postavu (prvni na dalším videu):
magion napsal:
Tak Ben Johnson patří stále mezi nejsilnější sprintery co kdy byli. Deadlifty jsou snad jasné proč nejsou k vidění. Ultra-naročné na CNSku. To k několika sprinterským tréninkům týdně moc nejde. Takže jen mimo sezónu, a v sezóně hlavně rumuny a olympijské lifty.
Francis mu kvůli technice zakázal i cleany/powercleany nebo co dělal.
Btw., fakt dementní styl zápisu, úplně jsem zapomněl na shyby.
jacko gill či jak s volá je reálny superhrdina, vždy radosť sledovať jeho kúsky
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
U dosedů cíl splněn o něco dřív, ale tam to bylo celkem jasný. Další cíl zatím nic, jen aby to bylo lehčí, protože to bylo těžký. (asi stejně jako minule 170).
To znamená, že mrtvola by tam měla být už taky, protože ta bývá +- stejná, ale ještě měsíc počkám, až zesílí úchop, záda a střed těla.
BP nadoraz a bude problém těch 3x120 stihnout.
Váha 89,0 po tréninku, zasraný FB, prej je to trénink na houno a nemá se po něm přibírat.
Tohle je začátek novýho cyklu, protože jsem to už klasicky začal přepalovat, nedodržovat rozpis, tak jsem to musel rozepsat znovu a podseknout, jen jsem dneska vyjel s váhama výš, protože byl den volna a to se nestává moc často.
Protein, malta i kreatin jsou prodaný.
To je FB? to bych teoreticky mohl rict o kazdem treninku v ramci splitu :D
Kdyz vidim ty dosedy, tak jsem si vzpomnel, jak sis jednou v BG posedel na lavicce asi s 2 metraky za krkem, ale uz se ti pak nejak nechtelo nahoru jen nevim, jak to tenkrat dopadlo. Shodil jsi cinku za sebe nebo jsi rval o pomoc a nekdo te vyprostil? :D
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Ty jseš splitař, ty FB nepoznáš, ani když o něj zakopneš.
Pro mě jsou základem FB tlak + tah na vršek + nohy.
Nohy tam mám vždycky (když budu počítat rozhejbávací bulhary ) + ob tréninky dosedy nebo dl, kde se nohy taky zapojí a zároveň se to dá brát jako i záda u dl. V druhým tréninku jsou shyby. Pak se střídá bench s military, což je ten tlak na vrch. Plus občas nějaký ptákoviny jako ruce, břicho.
Ty si prej nepamatuješ svoje tréninky, ale jak jsem si poseděl v BG, to ano. Jsem to chtěl schválně najít, protože si myslím, že to ani dvoukilo nebylo, ale 59 stránek se mi opravdu projíždět nechce. 200 bývalo vždycky tak po půl roce tréninku a potom jsem z něj na nějakou dobu vždycky vypadl, pokud si to pamatuju dobře.
Poprosil jsem 2 kluky poblíž, aby mi pomohli nahoru :)
edit: Btw., trochu se zlepšuje koleno, tak nevím, jestli je to dosedama, že se zpevňují vazy a svaly okolo kolene nebo zabírá koňský žrádlo. :)
Naposledy upravil madball dne ne leden 18, 2015 6:49 pm, celkově upraveno 3 krát
kua ja uz jsem to taky nasel a daymoon me predbehl :D
takze jen 4x180kg a 5. op fail...hmm nic moc
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru