Nerostou svaly, přitom snaha je

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nerostou svaly, přitom snaha je  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nerostou svaly, přitom snaha je
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sentello

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 7:47 pm    Předmět: Nerostou svaly, přitom snaha je Odpovědět s citátem

Ahoj, i když nejsem začátečník, svůj problém budu směřovat sem, protože dělám nějakou začátečnickou chybu a nedaří se mě nabrat svalovou hmotu.
Cvičím cca. 3 roky poslední rok aktivně - 5x do týdne aspoň těch 40-50min
Snažím se jíst kvalitní jídlo, rybí maso, kuřecí, hovězí, k tomu i spoustu zeleniny a vše se poctivě vážím a zaznamenávám do aplikace MyFitnessPal,s tím že strop mám nastavený na 1600 kalorie a ty se snažím dodržet.
Z doplňků stravy sypu jednou za dva měsíce pixlu kreatinu, jinak denně 90g 80% proteinů, vitamín C, ob měsíc tribulus a teď i Hell nox gel. Gainery už půl roku nesypu protože mě po to nehorázně rostly hýždě...
Skoro bych zapomněl, vážím 65kg, výška je 165cm
Co dělám špatně?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

malo jis
nejis=neroste to
kdyby jsi jedl hodne a cvicil blbe nebo jedl blbe jidlo-tak to bude v tucich,takhle jis malo
a druha vec je trening
mozna spatnej
PMKB5

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viz co píše Peter výše.

Napiš svůj typický týdenní trénink - cviky, s čím, váhy, sety, opakování atd.
Tom3

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1600cal? to je tak podvyziva ne? Vzdyt ja musim tlacit aspon 3200+ aby se to nejak hlo
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
1600cal? to je tak podvyziva ne? Vzdyt ja musim tlacit aspon 3200+ aby se to nejak hlo
Nemáš celkom pravdu, je to individuálne. Napr. podľa kalorickej kalkulačky, dosadíš vek, pohlavie, váhu a vyráta ti to optimum kalórií.
http://blog.skfitkari.sk/vyziva/kaloricka-kalkulacka-na-stiahnutie/
Tom3

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle te tve tabulky je pro me na nabirani 3300cal
Kdyz dosadim 65kg a 165cm (nevim vek) tak stejne pro nabirani to vychazi 2-2,5tis...
V cem nemam pravdu, ze 1600 je bud blbost nebo malo?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1600 kcal je tak pro 50 kg holku....
Sentello

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za odpovědi, zítra v práci budu mít čas tak vše sepíšu spolu s nějakým jídelníčkem.
Je mi 26 let (muž) a kalorie jsem vždy počítal v aplikaci MyFitnessPal, také jsem se řídil i touto kalkulačkou freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm a před cca. dvěma měsíci jsem z těch dvou hodnot udělal aritmetický průměr, protože jsem chtěl shodit rychle tuky. Vážil jsem 67kg a teď 65kg a tuků rozhodně ubylo. Konečně jsem dle tabulky BMI v normě
Ano vím, že nelze nabírat a zároveň hubnout, kamarád (můj mentor) byl přesvědčen o opaku.
Sečteno a podtrženo, odtučnění jsem udělal poprvé v životě, takže by to nemělo vadit.
Celý rok jsem pořád na skoro stejné hmotnosti -+ 4kg a svalů moc nepřibilo.
omlouvám se za případné gram. nedostatky, píšu z telefonu
I.N.G.

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nevím, jestli si neděláš prtel. Nejdřív píšeš, že nemůžeš nabrat a přitom jíš 1600 kcal za dne... Jak můžeš s příjmem 1600 kcal čekat, že nabereš, když je to zhruba 100 kcal nad tvůj bazál?

Pak najednou píšeš, že vlastně hubneš, páč jsi měl 67 kg, teď máš 65 a shodil jsi viditelně hodně tuků. Problém vidíš v tom, že jsi ve stejné době nenabral moc svalů... (Jak to víš? Byl jsi na inbody, takže máš přehled o vývoji tukové a svalové tkáně?)
Nechci být hrubý, ale nebouchnul ses v poslední době silně do hlavy?

Prostě přestaň spekulovat o blbostech a začni kvalitně jíst kolem 2100 kcal denně. Po měsíci to vyhodnoť a případně uprav nahoru/dolů.
Sentello

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se,upsal jsem se na telefonu, 1600 kcal jsem měl po celý rok a teď poslední dva měsíce 1400-1500, s tím že jsem omezil pečivo a vepřové maso na nula
Takže je to podle Vás v podvýživě? Ok budu jíst víc rýže, rýžových nudlí a brambor k tomu jídlu. Vody vypiji denně 2 až 2.5 litru. Alkohol (pivo, víno, vodku případně whisky jen jednou týdně a to opravdu málo)
Co doplňky, není těch 90g 80% proteinu moc? Co gainery, je dobře že jsem je úplně vynechal?

Jídelníček, nebo spíš to co jsem jedl lze nalézt v mém MyFitnessPal deníčku http://www.myfitnesspal.com/food/diary/Sentello?date=2014-12-29
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sorry, ze to pisu na plnou hubu, ale: SES POS*RAL?
k snidani pul deci mleka, 25g vlocek a k tomu multivitaminovou taletu a rikas tomu jidlo???
k obedu 100G rizek a 90g masa???
frajere, tohle jsou hodnoty bodyfitnesky pred soutezi a ne pro chlapa, co chce aspon trochu svalu!!!

beru, ze to chces nabrat ciste a mas treba i strach ze zalivani tuku, ale vlocek muze byt 4x tolik a mleka klidne 10x!

tohle je cesta na psychinu, ne do posilky, se divim, ze s timhle prijmem muzes vuec chodit po byte, ne neco zvednout!
PMKB5

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Umírám hlady, jen to čtu. Kalorie se nepočítají, kalorie se konzumují. Všechny.
Tom3

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G.

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty přece vůbec nepotřebuješ 90 g 80% proteinu, když chceš přibrat. Chápu, že se to hodí v dietě, kdy omezuješ kalorický příjem, ale když chceš nabrat je přece lepší se prostě najíst a ten protein si dát jen po tréninku s maltodextrinem jako potréninkový nápoj.

Ten tvůj snack z odkazu, co jsi sem dal, ti dá zhruba 400 kcal a prý 90 g proteinu. Za prvé pochybuju, že 90 gramů 80% proteinu ti dá 90g bílkovin, to jaksi nevychází... A navíc zbytečně velká dávka proteinu najednou. Když si místo takového proťáku dáš kvalitní svačinu, tak přijmeš o o 100-200 kcal víc a jako bonus vlákninu, vitamíny a tuky, které tělo taky potřebuje.
Navíc ta strava je celkem děs,většinou oběd, večeře a "snack", snídaně často chybí a když tam je, tak dost tragédie. Takže moje rada zní:

1. Začni pořádně snídat.
2. Jez 4x denně normální jídla.
3. V den tréninku přidej po tréninku protein s maltou, ale ne 90g, ale jen cca 30-45g proteinu + 20g malty, na tvoje kila to bohatě stačí.

Většinu kalorií do sebe nacpi přes den,večeře už jen lehčí. Nemusíš se bát, těch cca 2100 kcal, které by ti měly zaručit růst do sebe nacpeš úplně v pohodě. Váhu mám skoro stejnou jako ty. Dneska jsem měl na snídani 3 krajíce žitného chleba, kousek kvalitní šunky, kousek kvalitního sýra, okurku, hrudku másla, čaj s medem a hodilo to 680 kcal a 23 g bílkovin. Srovnej to se svýma snídaňama a možná pochopíš, v čem je u tebe problém.
Sentello

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2014 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, je to pravda bojím se abych nenabral tuky, v mém případě je to hned a proto jsem dal na radu člověka který cvičí 5 let, každopádně to vypadá že jsme se oba dva přepočítali.

Nastavím si od zítra v aplikaci 2500kalorií s tím, že budu chtít nabrat 0.25kg týdně. Uvidím po měsíci.
Složení stravy bych viděl takto
sacharidy: 40%, tuky 20% a bílkoviny 40%

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nerostou svaly, přitom snaha je Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: