|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: so leden 10, 2015 10:38 pm Předmět: |
|
|
S tím nemám problém, jen jsem to prostě špatně napsal. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: so leden 10, 2015 11:32 pm Předmět: |
|
|
A co zadychavani? Pri jakemkoliv alespon trochu inetenzivnim kardiu nejsem schopnej mluvit , nereknu plynule 2 kratka slova , at mam 120kg a nejsem na kardio zvyklej nebo 100kg a delam ho kazdy den. S cim to muze mit spojitost? Na EKG jsem byl pred asi 3 lety a v pohode a uzivani latek zvysujicich mnozstvi cervenych krvinek vylucuji, protoze tenhle problem mam uz asi odjakziva, pokud si vybavuji. Je mozne, ze bych mel odmalicka zvysene mnozstvi cervenych krvinek a proto jsem se tak zadychaval? Stejne tak treba pri trochu rychlejsi chuzi. Uz na zakladce si pomatuji, ze jsem nikdy neubehl 1500ku, po pul km jsem byl s dechem uplne v prdeli, ze jsem musel zastavit. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so leden 10, 2015 11:44 pm Předmět: |
|
|
V tvým případě bych se asi jako u prvního zastavil na tvým pojmem "alespoň trochu intenzivní kardio". Já bych u tebe spíš sázel na vysokou tepovku, že prostě šlapeš hodně intenzivně. Nejlepší by na to asi byl sporttester, alespoň trochu pro přehled.
Vyšší množství červených krvinek by ti v tomhle mělo naopak pomoct. Ve sportu se to prakticky používá jako doping. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: ne leden 11, 2015 1:07 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | kubaz napsal: | | madball napsal: | | Čím má člověk lepší fyzičku, tím si může dovolit fungovat při vyšší tepovce |
na tohle mam otazku, neni to i tak, ze cim ma clovek lepsi fyzicku, tim dokaze vykonat ve stejne dobe, stejny vykon pri mensi tepovce ?
napr. nekdo zabehne 1k pri pace 4min na prumerne tepovce xxx a jinej s lepsi fyzickou to zabehne pri 1k/4min pri tepovce xxx- treba 20 tep/min ? |
Ano, je to přesně tak, jak to napsal Pr!nc, takže ty jako trénovanej se tím během taky míň unavíš, spálíš i míň gylokogenu i energie celkově vzhledem k efektivitě pohybu, takže díky tomu můžeš vykonat víc práce a o tom přece trénink je. |
okey, to dava smysl, a dalo by se tedy rict, ze klidovou tepovkou, se v tom pripade da zjistit uroven me kondice ? ( to jsem si tak nejak logicky oduvodnil z toho, co napsal esko, ale tusim, ze odpoved na mou otazku bude ne ) _________________ Happiness comes from lifting weights overhead.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: ne leden 11, 2015 3:32 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne leden 11, 2015 8:18 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: ne leden 11, 2015 9:31 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | cipinek napsal: | odpověď na tvoji otázku je samozřejmě ano, ano v drtivé většině všech případů, samozřejmě se najdou šulinci, kteří to budou zpochybňovat, protože se někde dočetli, že nějaký černoušek, co běhá maratony ma klidovou tepovku 100 za minutu... |
rekl bych prave naopak
cim vyssi kondicka, tim nizsi tepovka
u nas mame vytrvalce s klidovou tepovkou 48 |
tys to vůbec nepochopil, ale samozřejmě, že čím nižší tepovka, tím vyšší kondice bože, proč mají někteří jedinci problém s pochopením ironie v psaném textu...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 11, 2015 9:33 am Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | madball napsal: | | kubaz napsal: | | madball napsal: | | Čím má člověk lepší fyzičku, tím si může dovolit fungovat při vyšší tepovce |
na tohle mam otazku, neni to i tak, ze cim ma clovek lepsi fyzicku, tim dokaze vykonat ve stejne dobe, stejny vykon pri mensi tepovce ?
napr. nekdo zabehne 1k pri pace 4min na prumerne tepovce xxx a jinej s lepsi fyzickou to zabehne pri 1k/4min pri tepovce xxx- treba 20 tep/min ? |
Ano, je to přesně tak, jak to napsal Pr!nc, takže ty jako trénovanej se tím během taky míň unavíš, spálíš i míň gylokogenu i energie celkově vzhledem k efektivitě pohybu, takže díky tomu můžeš vykonat víc práce a o tom přece trénink je. |
okey, to dava smysl, a dalo by se tedy rict, ze klidovou tepovkou, se v tom pripade da zjistit uroven me kondice ? ( to jsem si tak nejak logicky oduvodnil z toho, co napsal esko, ale tusim, ze odpoved na mou otazku bude ne ) |
Tohle jsem nenapsal moc dobře a Esko s Pr!ncem mě opravili, ale v podstatě jsem to myslel tak, jak to oni napsali.
Jak napsal Cipinek, tak tohle je jedna z možností, jak si kontrolovat aktuální stav kondice. (jenže u Cipinka člověk nikdy neví, co myslí vážně a co ne )
Jako průměrná klidová tepovka u netrénovanýho člověka se bere tep kolem 75/minutu, teď se to myslím snížilo pod 70/minutu. (prostě se doktorům zdá 75/minutu v klidu už hodně).
Výšku tepu ovlivňuje sympatikus a parasympatikus, takže někdo může mít přirozeně vyšší tep někdo nižší.
Já si třeba nejnižší klidovej tep naměřil kolem 40/minutu a v životě si nepamatuju, že by byl vyšší než nějakých 55/minutu (klidovej samozřejmě). Ale taky prakticky celej život tak nějak sportuju. Že by to bylo někdy níž, to si nepamatuju, ale taky to nevylučuju a za vytrvalce se určitě nepovažuju. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: ne leden 11, 2015 9:50 am Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: |
okey, to dava smysl, a dalo by se tedy rict, ze klidovou tepovkou, se v tom pripade da zjistit uroven me kondice ? ( to jsem si tak nejak logicky oduvodnil z toho, co napsal esko, ale tusim, ze odpoved na mou otazku bude ne ) |
Ano, oduvodnil sis to spravne Cim nizsi je tvoje klidova tepovka, tim vyssi je tvoje kondicka.
Dalsim vyznamnym faktorem pro mereni 'kondicky' je obnoveni tepove frekvence pro zatezi. Tzn. ze jakmile ukoncis jakoukoli aktivitu, tvoje tepova frekvence by se mela zacit temer okamzite snizovat.
Obecny pokles je 15-20 tepu za minutu. Nejdulezitejsi je prvni a druha minuta. Clovek, ktery ma pokles pomalejsi jak 12 tepu za minutu ma budto velice spatnou kondici a nebo problem se srdcem.
Nadruhou stranu, pokud je pokles tepovky rychlejsi znamena to, ze je tvoje kondice mnohem vyssi.
Obcas pouzivam tuto metodiku pri testovani klientu a zatim se to vzdycky osvedcilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
dan007
|
Zaslal: čt leden 15, 2015 8:37 pm Předmět: |
|
|
můj názor je, že se tady trošku směšují věci, respektive vytrhávají z kontextu. pokud jsem jedl před 4 hodinami je možné, že začnu shazovat i bez kardia, když to tak řeknu. to jestli přijdu nabouchanej energií (myšleno kaloriema) nebo jedu ráno na lačno je dost podstatnej rozdíl, mnohem podstatnější, než jestli cvičím 20 nebo 30 minut. navíc u tohodle je jasný, že záleží na intenzitě. za mě určitě běh. z více důvodů. jednak je to lepší kompenzace, zatíží se víc partií apd. kolo už může nabourat trénink, protože může jít intenzivněji do nohou. navíc díky tomu, že krev proudí do celého těla je to dobré na regeneraci. když jsem v mládí dělal atletiku, tak i těžcí atleti, myšleno vrhači, se chodili po posilce vyklusnout. sice to bylo jedno dvě kolečka, ale prostě se tělo vyklepalo, člověk se vydýchal a nedošlo k té akumulaci krve a kyseliny mléčné v konkrétní partii. což samozřejmě ale znamená, že to není ideální na hypertrofii. k tomu dýchání u drapera si myslím, že to bude buďto srdce nebo plíce nebo i teoreticky to může být žaludek. a nebo by to mohlo být i tím, že jí moc ovesných vloček :) edit: nebo zácpa? :D
Naposledy upravil dan007 dne čt leden 15, 2015 8:46 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt leden 15, 2015 8:42 pm Předmět: |
|
|
Vlocky uz nejim :)
A nebo je to treba fakt moji brutalni intenzitou :)))) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|