|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bosi
|
Zaslal: čt leden 08, 2015 3:53 pm Předmět: |
|
|
Po dlouhem premysleni a planovani (dobre, ne zase tak dlouhem) a kratke konzultaci s Peterem ustinovem jsem si sestavil trenink na nasladujicich 8 tydnu. Chtel jsem ho udelat velice jednoduchy a hlavne tak, abych ho mohl cvicit v domacich podminkach a mel ho take rychle za sebou. Mame doma s manzelkou novorozene a ja jsem z toho jako otec zacatecnik celkem vyrizen. Uprimne jsem necekal, ze to bude tak narocne.
Cviky v treninku:
pull ups
- 4 serie, narust o 1 opakovani kazdy trenink
push ups
- narust o 5 opakovani kazdy tyden (behem tydne ruzne kombinace serii a opakovani)
24kg KB swing
- narust o 5 opakovani kazdy tyden (serie v tydnu 4x,5x,6x)
pistols
- narust o jednu serii ladderu (dale jen L) v tydnu + narust o jedno kolo kazdy tyden
- casem to mozna budu muset poupravit na "Tri kroky kupredu a jeden zpatky"
clean+millitary press
- narust o jednu serii ladderu (dale jen L) v tydnu + narust o jedno kolo kazdy tyden
- casem to mozna budu muset poupravit na "Tri kroky kupredu a jeden zpatky"
V idealnich podminkach se pokusim pred treninkem cvicit mobilitu podle ZK a skakat na svihadle. Chapu, ze je mobilita dulezitejsi, ale neni to zase takova zabava ... Alespon se budu podle moznosti behem dne snazit sedet ve drepu.
Ut 6.1
Backyard
pull ups 7,6,5,4 + 24g KB swing 4x25
2x20 push ups - melo to byt 25, ale ocivdine je ta predchozi superserie narocnejsi nez jsem si myslel
clean and millitary press 1xL 1,2,3 + pistols 1xL 1,2,3
Bavi me to!
Naposledy upravil Bosi dne čt leden 08, 2015 4:01 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bosi
|
Zaslal: čt leden 08, 2015 3:57 pm Předmět: |
|
|
St 7.1.
Jacob's Ladder
6kol
mezi kolami podle schematu (ale na krasne hladke kolate ose :) pull ups 7,6,5,5
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: čt leden 08, 2015 4:00 pm Předmět: |
|
|
Ct 8.1
Backyard
pull ups 7,6,6,5 + 24g KB swing 5x25
4x15 push ups (na uzko) - 15 opakovani bylo moc ...
clean and millitary press 2xL 1,2,3 + pistols 2xL 1,2,3
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: út leden 13, 2015 2:50 pm Předmět: |
|
|
Ne 11.1 .
Backyard
pull ups 7,7,6,5 + 24g KB swing 6x25
push ups 3x20
clean and millitary press 3xL 1,2,3 + pistols 3xL 1,2,3
24kg KB goblet squat 2x10 (Edit: Oprava chyby prepisu, 32kg KB doma nemam ...)
Naposledy upravil Bosi dne út leden 20, 2015 2:45 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st leden 14, 2015 12:51 pm Předmět: |
|
|
St 14.1 .
Backyard
pull ups 8,7,6,5 + 24g KB swing 4x30
push ups 2x25
clean and millitary press 3xL 1,2,3,4 + pistols 3xL 1,2,3,4
- obvykla chyba, malo jsem to podseknul ...
Naposledy upravil Bosi dne po leden 19, 2015 12:48 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st leden 14, 2015 2:03 pm Předmět: |
|
|
Osobně bych vynechal kliky, u swingu ubral na opakováních, a přidal třeba na sériích. Goblet Squat bych si nechal na čistě pohyb/mobilitu, 30x je opět zbytečné. Ale závisí, co chceš :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: po leden 19, 2015 12:48 am Předmět: |
|
|
So 17.1 .
Backyard
pull ups 8,7,6,6 + 24g KB swing 5x30
push ups (na uzko) 4x15
clean and millitary press 1xL 1,2,3,4 + pistols 1xL 1,2,3,4
Naposledy upravil Bosi dne út leden 20, 2015 2:56 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: po leden 19, 2015 1:26 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Osobně bych vynechal kliky, u swingu ubral na opakováních, a přidal třeba na sériích. Goblet Squat bych si nechal na čistě pohyb/mobilitu, 30x je opět zbytečné. Ale závisí, co chceš :-) |
Ahoj, diky za poznamky.
Kliky tam mam, protoze mi prijde, ze jich udelat 30-35 je dost malo a nechtel jsem vylozit vsechny karty na stul, takze planuji dat kliky na jedne ruce v dalsim cyklu.
Popravde nevim, jak se "trenuje" swing, ale chtel jsem se dopracovat ke 100 opakovani v kuse, tak jak se mi to povedlo s 16kg KB. Jsem si vedom toho, ze 16kg nebo 24kg KB jsou detsky vahy ...
Goblet squat jsem cvicil jen jednou, na vyzkouseni a na doraz, takze nevim, jestli si nemluvil o pistols. Startovni bod byl "sotva jeden", takze to jsem chtel zlepsit. nevic je to vzhledem k nizkemu poctu opakovani cvik na silu...
Kdyz se trochu rozepis (asi mrknu i na vas web), tak se rad neco priucim do dalsiho cyklu. Ale musim brat v uvahu moje podminky (viz strana 1).
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po leden 19, 2015 10:09 am Předmět: |
|
|
Zdar a sílu,
málo kliků - jo a ne. Důležité je, co je cílem - pokud "svalová vytrvalost", ok, pokud síla a svaly, pak ne. Pro 99% lidí cokoliv nad cca. 15 kliků nemá moc smysl, lepší je pracovat na těžších variantách, např. právě progresích vedoucích ke kliku na jedné ruce. Ani 100 standard kliků tě ke kliku na jedné ruce neposune ani o píď - přesně naopak, úplně jiný typ síly. Ostatně i kliky na jedné ruce bych momentálně uzávorkoval, protože cvičíš jednoruč press.
ad Swing - nejde o váhu, ale o výbušnost. I s 16 kg se dá udělat hodně, hodně práce. Najel bych na nějaký ověřený program, megasérie v kuse se jedou jen jednou za čas, ale standardně se moc netrénujou. 10x10 s max výbušností je základ, pak bych postupně přidával psíše na vázem než opakováních.
Goblet Squats - googli, co to je, je to něco jiného než dřepy na jedné noze (Pistols), a opět, v kettlebell liftingu má jinou roli (udržení pohybu dřepu, ne nutně dřep jako silový cvik). _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: út leden 20, 2015 12:47 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Zdar a sílu,
málo kliků - jo a ne. Důležité je, co je cílem - pokud "svalová vytrvalost", ok, pokud síla a svaly, pak ne. Pro 99% lidí cokoliv nad cca. 15 kliků nemá moc smysl, lepší je pracovat na těžších variantách, např. právě progresích vedoucích ke kliku na jedné ruce. Ani 100 standard kliků tě ke kliku na jedné ruce neposune ani o píď - přesně naopak, úplně jiný typ síly. Ostatně i kliky na jedné ruce bych momentálně uzávorkoval, protože cvičíš jednoruč press.
ad Swing - nejde o váhu, ale o výbušnost. I s 16 kg se dá udělat hodně, hodně práce. Najel bych na nějaký ověřený program, megasérie v kuse se jedou jen jednou za čas, ale standardně se moc netrénujou. 10x10 s max výbušností je základ, pak bych postupně přidával psíše na vázem než opakováních.
Goblet Squats - googli, co to je, je to něco jiného než dřepy na jedné noze (Pistols), a opět, v kettlebell liftingu má jinou roli (udržení pohybu dřepu, ne nutně dřep jako silový cvik). |
Kliky - chapu, beru v uvahu
Swing - KB mam ted jen jeden, tu 24kg. Dalsi vahy budou investice a jeste netusim jak se s tim poperu, protoze to jde po 4kg a nevim jestli si budu moci dovolit skok na 32kg (rozhodne by se mi to libilo, protoze to uz konecne neni hracka). kazdopadme zlepsit vytrvalost rozhodne chci, byla to vzdy a stale je moje slaba stranka a libi se mi myslenka, ze kdyz si pujdu jednou za cas zabehat nebo projet na kole, tak u toho neumru.
Goblet squat - vim co to je. Pred tim jsem nepochopil tvou poznamku, protoze je v treninku standartne nemam, mam tam jen pistols. Kdyz to ctu znovu, tak to chapu jako dalsi doporuceni :).
A diky
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út leden 20, 2015 10:10 am Předmět: |
|
|
- výše píšeš "32kg KB goblet squat 2x10", tak proto můj komentář
- trénink je o rovnováze, ale s prioritami - pracovat zároveň na vytrvalosti maratonce, síle powerliftera, svalové vytrvalosti Girevoj sport sportovce a výbušné síle vzpěrače nelze. Respektive lze, ale pak honíš moc zajíců naráz, a nechytneš ani jednoho :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: út leden 20, 2015 3:05 pm Předmět: |
|
|
Ut 20.1 .
Backyard
pull ups 8,7,7,6 + 24g KB swing 6x30
push ups 3x12 - striktnejsi technika, tentokrat s dotekem hrudniku podlahy
clean and millitary press 1xL 1,2,3,4 + pistols 1xL 1,2,3,4
Diky zasahu PMKB5 premyslim o zmene, ale nechce se mi vytvorit dalsi paskvyl, takze radci jeste chvili vydrzim s mensimi upravami a mezitim nastuduji co dal ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 3:18 pm Předmět: |
|
|
Pa 23.1.
Backyard
pull ups 8,8,7,6 ; push ups 4x8
+ 24g KB swing 8x15 - mezi seriemi vyse uvedenych cviku
clean and millitary press 1xL 1,2,3 + pistols 1xL 1,2,3
Swingy s maximanim dorazem na techniku a dychani (s trochu stesti dle instrukci z DVD Enter the Kettlebell). Kliky na rovine obouruc s technikou z DVD Naked Warrior, hlavne zpevneni celeho tela.
Klik jednoruc je delako asi jako Alfa Centauri. Nedam ho snad ani pri 45 stupnovym nakloneni ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: pá leden 30, 2015 2:29 am Předmět: |
|
|
Ut 27.1.
Backyard
pull ups 9,8,7,6 ; push ups 4x8
+ 24g KB swing 8x15 - mezi seriemi vyse uvedenych cviku
clean and millitary press 1xL 1,2, "!" + pistols 1xL 1,2,3
Po sobotnim celodennim stehovani a vecernim armwrestlingu s Eddym me bolelo prave predlokti. Odlozil jsem trenink o jeden den, v utery jsem normalne v treninku hodil 2 cleany a zjistil ze mam predlokti v prdeli ... Staci primacknout tesne nad zapestim a citim tuhost a bolest, stejne tak pri krajeni steaku. Dam si minimalne tyden odpocinek, mozna si zabehnu kolem jezera ci procvicim mobilitu a neco na nohy. pak zahodim 24kg KB oknem a vratim se k 16kg a zapracuji na technice.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:56 am Předmět: |
|
|
Ne 1.2.
Living room+backyard
mobilita podle Kulicha + preclik, drep proti dverim/stene, goblet squat s pacenim
pull ups 8,7,6,5 ; push ups 4x8
+ 24g KB swing 8x10 - mezi seriemi vyse uvedenych cviku
pistols 1xL 1,2,3
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|