Křečové žíly

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Křečové žíly  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Křečové žíly
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: pá leden 30, 2015 8:59 pm    Předmět: Křečové žíly Odpovědět s citátem

Marně hledám odpovědi jinde, tak se zeptám tady. Jak moc škodí posilování křečovým žílám? Mám s nima problém od puberty. Máme to v rodině po generace. Já osobně je nemám nijak hrozné - na jedné noze zatím nevystupují na povrch, ale je vidět, že to nejsou kalsické zdravé žíly. Absolvovala jsem i operaci s druhou nohou, protože jednu žílu jsem měla fakt přes celou nohu. Ten zbytek jsou drobnosti. Spíše cítím v nohách takové cukání, i když ležím. Ještě loni jsem chodila do posilky, kde jsem fakt dělala těžké poctivé dřepy (na multipressu) a nohy mě nějak zvláště nebolely ani nic necukalo. Pak jsem šla na tu operaci a 2 měsíce neposilovala, protože se to po operaci nesmí. No a té době se mi začla zhoršovat noha, na které jsem problémy neměla a přišlo i to cukání. A teď se k posilování pomalu vracím - nejdříve jsem teda cvičila na rotopedu a zvětšovala zátěž, teď už týden posiluju jen doma s vlastní váhou a 5kg činkama. A teď mám obavy, jestli mám pokračovat dál. Jestli mám cvičit v kompresních punčochách, nebo jak to mám udělat.
Mě to cvičení totiž hrozně baví. Říká se, že lidi s křečovkama nemají zvedat břemena, ale na druhou stranu neznám sportovce, kteří by měli křečové žíly.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Broken

PříspěvekZaslal: pá únor 06, 2015 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

varixům cvičení nevadí, naopak zapojení svalové pumpy je žádoucí, aby krev nestála v žilním řečišti. Problém může nastat u větších vah, kde se zvyšuje nitrobřišní tlak a ten se přesouvá směrem dolů, něco podobného jako když je žena těhotná a rostoucí děloha dělá to samé, proto mají rodičky zvýšený výskyt křečových žil. Doporučil bych spíše cvičit s menší váhou a více opakování a zároveň nosit kompresní punčochy, ty jsou základ léčby a měly by se nosit v podstatě pořád
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přešla jsem teď na posilování s vlastní váhou, tak uvidím, jak se to bude vyvíjet. Kompresky jsem nosila, ale je to dost opruz, hlavně když je teplo. A cvičit v nich je dost šílené. Po operaci jsem je nosila několik týdnů od rána do večera a stejně se mi objevila nová žíla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: