Kardio

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kardio  Úvodní stránka -> Trénink -> Kardio
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 1:07 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
sk napsal:
jenze on psal, ze ze zadravotnich duvodu nemuze behat :) to mu ten tenis a podobne, pujde dost blbe :D

lepsi nez rotoped je normalne silovy trening...tuk pujde dolu taky - kdyz budes dodrzovat zaklady co se tyka stravy a vytvarujes postavu a nemusis to nejak extra hrotit

No vidíš. Já ze zdravotních důvodů nemohu moc běhat, ale třeba jednou za týden fotbal a 2-3 týdně badminton moje kyčle snesly. Třeba squash nesnesly ani jednou týdně. Já neznám jeho nemoc, ale znám svojí. Takže jsem si postupně vytřídil sporty, co mohu dělat. On by měl udělat to samé.

eSko napsal:

Mablungu, normálně s Tvými příspěvky můžu na 99 % souhlasit, ale zde mám zkušenosti právě opačné. Dost lidí v mém okolí zhubnulo už jenom tím, že začali něco dělat. Když jsem jim předělal stravu, efekt se samozřejmě zlepšil a někdy je to přehouplo přes stagnaci.

Je rozdíl začít něco dělat a unudit se k smrti na rotopedu. Pokud někdo začne jezdit třikrát týdně na rotopedu, kapku posílí svaly na nohou a asi i něco málo shodí, ale výrazný efekt to mít nebude (možná vůbec žádný, pokud ten kalorický deficit prostě dojí). Krom toho, že ho to za dva, tři měsíce přestane bavit. Ne nadarmo se rotopedům říká "drahý věšák na prádlo". Jsou v populaci lidé se silnou vůlí, kteří jsou ochotní jezdit každý den a vydržet to hodně dlouho. Ale mimozemšťanů jako Draper není v populaci mnoho. Mluvím ze své zkušenosti. Také na něm mám zrovna rozvěšené prádlo z posilky
Lidé mohou hubnout jen sportem, ale to musí být sport intenzivnější a kapku více než tři hodiny týdně. Nebo i ty tři, ale musí to být v proměnné intenzitě kdy člověk na konci vyplyvne plíce. Typickým příkladem je fotbal. Typickým příkladem, kde tohole nefunguje, je rotoped ve stabilním tempu.

Pokud chce někdo zhubnout šlapáním, tak ať si raději nakoupí termo prádlo a začne jezdit na kole i přes zimu. Nehledě na to, že za pár týdnů se počasí zlepší a může začít jezdit na kole regulerně. Stojím si za tím, že na kole člověk zhubne lépe a zábavněji než na rotopedu. A nebo může vzít brusle a když je sucho, jezdit na nich. Ale jak už jsem psal, on si musí najít aktivitu, která je pro něj vhodná a zábavná. A paradoxně, podobné zábavy mohou být časově méně náročné než třeba rotoped ve fitku. Ledaskdo může jet na kole do/z práce. Nebo se po cestě může někde stavit, vytáhnout z auta brusle a jet si zajezdit. Když jsem pracoval na Václaváku, nosil jsem si v báglu brusle a po práci jsem vyrazil na brusle podél Vltavy.

Proč kardio v posilovně? No protože bez činek bych hubnutí nikomu nedoporučoval. A přemluvit se chodit 4x týdně do posilovny a potom ještě 3-4 týdně na kolo by třeba pro mně znamenalo se sprchovat 3x denně, ztratit hodiny a hodiny času a to si nemůžu dovolit. Posilovna je základ, bez které by hubnutí nemělo být /jestli tě tedy zajímá aktivní svalová hmota/.
Na kolo bych v zimě nesednul, vídám na něm opravdu jen hardcore jezdce.
Takže čistě pro hubnutí rotoped po tréninku pro mně v pohodě, ale jsou zajímavější trenažéry, Arc-trainer, běhací pás atd, eliptical..
V létě je to samozřejmě něco jiného, ale to je zase míň posilovny, ideálně skoro žádná:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Nevyšetřoval jsem nikoho antopologicky. Jde o to udržet svalovou hmotu a nejlepším indikátorem je jak je na tom člověk silově . Úzkoprsý pohled? Jsou závodníci, co nedělají kardio vůbec, a spoléhají se jen na dietu, jsou závodníci, co dělají kardia hodiny. Ani jeden přístup není špatný.
Zhubnout se dá mnoha způsoby. Nejfektivnější co se týče udržení svalové hmoty je bez debat
nízkosacahridová dieta. Ale jestli někdo 500 kcal ušetří tak, že je nesežere, nebo že je vyběhá na páse, je úplně fuk.

Tak to máš trochu nedostatečné znalosti v oblasti zlepšování silových schopností a v oblasti svalové hypertrofie, která se silou vůbec nemusí souviset. Vše je souhra CNS, motorických jednotek, svlaových vláken atd. Zlepšování sil. schopností se připisuje spíše vlivu CNS. Hypertrofie s tím nemusí mít nic společného. Je to škoda, ale je to tak. Silný nerovná se objemově velký.
Navíc proč tu mluvíš o závodnících? Ti mají pravidelný trénink ve fitku, takže tam se nedá říct, že hubnou jen na jídle, anaerobní trénink je už sám o sobě velice dobrým způsobem jak shazovat díky pozátěžovému kyslíkovému dluhu. Nicméně to ale u zadavatele dotazu nevidím (nebo se nezmínil, že ještě k tomu cvičí, pak je to něco jiného). Jenom chci říct, že Tvá poslední věta není dobrá rada, pokud myslíš, že je jedno, zda dotyčný redukuje kalorie v jídle a nic nedělá, nebo ty kalorie "vypálí" pohybem a jídlo nemění. Možná si taky nerozumíme. :-)

A o vlnách se tu můžeme bavit hodiny, jsou tací, co připravují profíky v US na pódia bez vln a mají sakra co ukázat. Naopak vlny zatracují. Je to spíše o zkušenostech a znalostech. Někdo na vlnách může svaly podržet, tím ale ještě není řečeno, že jsou nejlepší. Třeba dotyčný nevyzkoušel jiné způsoby. Abych nevypadal, že tu jen plácám, mrkni na videology Layne Nortona.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Při hubnutí se doporučuje nějaký denní deficit, třeba 500 kcal. Jaký bude rozdíl, když těch 500 kcal prostě nesním, nebo je vyběhám, nebo to udělám napůl?
Na začátku diety dělám série na benč se stovkou, na konci s osmdesátkou. Jde o souhru CNS,
nebo jsem ztratil svalovou hmotu?
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

á mea culpa, on necvičí vůbec s činkama, sypu si popel na hlavu, tam samozřejmě bude lepší cvičit než necvičit. nějaký pohyb pro udržení svalů potřebuje.
mluvil jsem o případu člověka praktikující rezistenční trénink.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:10 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Proč kardio v posilovně? No protože bez činek bych hubnutí nikomu nedoporučoval. A přemluvit se chodit 4x týdně do posilovny a potom ještě 3-4 týdně na kolo by třeba pro mně znamenalo se sprchovat 3x denně, ztratit hodiny a hodiny času a to si nemůžu dovolit. Posilovna je základ, bez které by hubnutí nemělo být /jestli tě tedy zajímá aktivní svalová hmota/.
Takže čistě pro hubnutí rotoped po tréninku pro mně v pohodě, ale jsou zajímavější trenažéry, Arc-trainer, běhací pás atd, eliptical..
V létě je to samozřejmě něco jiného, ale to je zase míň posilovny, ideálně skoro žádná:)

Hodně lidí posilovna nebaví. Což se nelze divit, ona to je skutečně nuda. Z většinového pohledu. A pro hubnutí není nutná ani omylem. Pro udržení rozumné svalové hmoty (z hlediska normální populace, ne tohoto fora) stačí normálně sportovat a hýbat se. Dej si v zimě třikrát týdně futsal, dvakrát hodinku plavání a posilovna je zbytečná.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Při hubnutí se doporučuje nějaký denní deficit, třeba 500 kcal. Jaký bude rozdíl, když těch 500 kcal prostě nesním, nebo je vyběhám, nebo to udělám napůl?
Na začátku diety dělám série na benč se stovkou, na konci s osmdesátkou. Jde o souhru CNS,

Je rozdíl ztratit objem sarkoplasmy a objem myofibril. V jednom případě ztratíš na objemu, ale sílu neztratíš, v druhém ano. Když dietu člověk přežene nebo má špatný trénink, tak se silou pochopitelně spadne, ale za optimálních podmínek (trénink, dobrá dieta) se spíše sníží počet opakování, než samotná síla, protože se rychleji člověk zakyselí kvůli nedostatku zdroje energie. Pokud padá přímo úměrně i síla, tak je něco špatně. :-)
Study

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už se tu tak řeší kardio, tak bych mel otázku ohledně kardia a BCAAček

Můžou být BCAA do diety i nevhodné, když je dávám před, během a po tréninku cca 50g?

Trénuji silově, jedu vlny a síla se dost dobře drží zatím. Jen by mě zajímalo, když se během tréninku vyplavují mastné kyseliny do krve, tak jestli je můžou BCAA zase zaplácnout zpět do tuků, když BCAA zvyšují inzulín... chapete kam tím mířím ne?

https://www.instagram.com/studynkapetr/
sk

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:22 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

citace:

Pro udržení rozumné svalové hmoty (z hlediska normální populace, ne tohoto fora) stačí normálně sportovat a hýbat se. Dej si v zimě třikrát týdně futsal, dvakrát hodinku plavání a posilovna je zbytečná.

Ale to uz jinde jsme, to je jina vesnice ... zrejme nejaka plna sportovcu
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:35 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Hulkie napsal:

Hodně lidí posilovna nebaví. Což se nelze divit, ona to je skutečně nuda. Z většinového pohledu. A pro hubnutí není nutná ani omylem. Pro udržení rozumné svalové hmoty (z hlediska normální populace, ne tohoto fora) stačí normálně sportovat a hýbat se. Dej si v zimě třikrát týdně futsal, dvakrát hodinku plavání a posilovna je zbytečná.

Pro normálního člověka, který má nějakou úroveň svalové hmoty a nikdy nebyl v posilovně samozřejmě naprosto postačí se jakkoliv hýbat. Svalová hmota mu nebude ubývat nijak extra, má takové nějaké množství odpovídající jeho genetice /a nečinnosti v tomto ohledu/.
Ještě jednou, psal jsem, že jsem si nevšimnul že s činkama necvičí...
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Hulkie napsal:

Je rozdíl ztratit objem sarkoplasmy a objem myofibril. V jednom případě ztratíš na objemu, ale sílu neztratíš, v druhém ano. Když dietu člověk přežene nebo má špatný trénink, tak se silou pochopitelně spadne, ale za optimálních podmínek (trénink, dobrá dieta) se spíše sníží počet opakování, než samotná síla, protože se rychleji člověk zakyselí kvůli nedostatku zdroje energie. Pokud padá přímo úměrně i síla, tak je něco špatně. :-)

Tohle je na mně trochu moc vědecké, a naučné, a zbytečné. V kulturistice odjakživa platilo snažit se držet váhy u základních cviků, když je člověk v dietě. Nejde o sílu jako takovou, ale jako ukazatel svalové hmoty. To je celé.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Když už se tu tak řeší kardio, tak bych mel otázku ohledně kardia a BCAAček

Můžou být BCAA do diety i nevhodné, když je dávám před, během a po tréninku cca 50g?

Trénuji silově, jedu vlny a síla se dost dobře drží zatím. Jen by mě zajímalo, když se během tréninku vyplavují mastné kyseliny do krve, tak jestli je můžou BCAA zase zaplácnout zpět do tuků, když BCAA zvyšují inzulín... chapete kam tím mířím ne?

Doporučuju spíše během a po tréninku, před ne. Vidím, že sám víš, asi proč. Jinak BCAA při aktivitě nikdy do tuků nepůjdou, a to ani právě vyplavené MK, to by musely být megadávky a ten pohyb by musel být na úrovní staré nemohoucí babičky, aby skončil katabolismus a spustil se anabolismus. :-)

Hulkie napsal:

Tohle je na mně trochu moc vědecké, a naučné, a zbytečné. V kulturistice odjakživa platilo snažit se držet váhy u základních cviků, když je člověk v dietě. Nejde o sílu jako takovou, ale jako ukazatel svalové hmoty. To je celé.

Však určitě, jen naznačuji, že síla nerovná se objem svalů a objem svalů nerovná se síla. A vyšší váhy i v dietě určitě, anabolické prostředí je pak ideální, než někde na kladkách o 15 opakování. :-)
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale tak to snad víme všichni. Podstatné je mít srovnání se sebou samým. A pokud v porovnání s objemem výrazně zeslábnu, je jasné, že je někde chyba.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2015 4:20 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

sk napsal:
citace:

Pro udržení rozumné svalové hmoty (z hlediska normální populace, ne tohoto fora) stačí normálně sportovat a hýbat se. Dej si v zimě třikrát týdně futsal, dvakrát hodinku plavání a posilovna je zbytečná.

Ale to uz jinde jsme, to je jina vesnice ... zrejme nejaka plna sportovcu

Jsme ve stejné vesnici, ve které lidé chodí do fitka 3-4 týdně a ještě si potom dají hodinu rotopedu.
macekpospisil

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2015 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně mám s rotopedem velice dobré zkušenosti.
Princ

PříspěvekZaslal: so červen 13, 2015 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Posilovna + vhodná strava

Kardio ne

Už se to tu řešilo 100x

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kardio Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: