Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr

Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 37, 38, 39  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PetkaB

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 1:12 pm    Předmět: Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr Odpovědět s citátem

Protože se mě dost lidí ptá, co a jak vlastně teď cvičím, zkusím si zase psát log.
Na tomhle fóru jsem od jeho založení, i když poslední dobou spíš čtu než píšu, takže kdo vlastně jsem:

Je mi 48 let, cvičím s železem od nějakých +- 30ti let. Prošla jsem etapou kondičního cvičení se snahou zhubnout, účastí na závodech v kulturistice (zdravím Jongiho, s tím jsem se tenkrát vsadila, že na ty závody půjdu) a následně závoděním v benchpressu.
Momentálně cvičím trochu jinak, jak už název logu napovídá. Trénuju v dejvickém gymu, který je součástí školy KB5. Přivedly mě tam původně zdravotní problémy a hledala jsem vlastně „jen“ nějaké zdravotní cvičení před další benčovací sezónou. Ale nějak se to zvrtlo, tohle cvičení mě začalo bavit a já už zůstala. Takže na téhle vlně už se vezu od srpna 2013 a baví mě to čím dál víc. Odkazy na to, kde trénuju a na KB5 školu najdete u mě v profilu, sem to nedávám, neb bych nerada, aby to bylo vyhodnoceno jako porušování pravidel tohoto fóra. Cvičíme s vlastní vahou, s velkou činkou a kettlebells, tréninky jsou vedené, gymy mají minimalistické old school vybavení.

A aby to bylo zajímavější a abyste měli porovnání, jak cvičí různí lidé podle naší metodiky, doufám, že se k mému logu postupně přidají další, kteří u nás cvičí. Zatím svoje tréninky probíráme na FB na svých zdech, v otevřených i uzavřených skupinách, ale představa logu, zápisů, jak jdou tréninky den za dnem, mě docela láká. Vím, že někteří tyhle stránky čtou, někteří sem i přispívají. Očekávám prostě dobrou společnost ….

To je na začátek všechno..odpo jdu na trénink, začínám nový tréninkový cyklus, takže první opravdový tréninkový zápis bude dnes večer

Naposledy upravil PetkaB dne ne únor 15, 2015 10:00 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PetkaB

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro představu, kdeže to vlastně cvičím

http://kulturistika.ronnie.cz/c-19257-muzum-vstup-zakazan-aneb-tady-cvici-ladies.html

Vžitý název je Fuknční trénink, odtud záhadná zkratka v názvu logu FuTr
Pitkin

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar a sílu :)
Super nápad založení logu, těch dobrých je tady čím dál méně
Budu sledovat, hodně štěstí

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
PetkaB

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:

Díky, dle pozdravu soudím, že jsi "náš"
PetkaB

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénuju 3x týdně (UT, CT, PA), to jsou ty zmiňované vedené tréninky. Čtvrtý trénink o víkendu je volitelný, může a nemusí být (na rozdíl od těch tří není pevně naplánovaný a je opravdu lehký). Kromě toho se v ty dny, kdy necvičím, motám v posilovně jako morální podpora a otrok při tréninku trojbojařů. Pokud je prostor, mezi jejich sériemi si dávám strečink a resety. To sem asi psát nebudu :-) . Dnešní trénink nemá překvapivě č. 1, ale č. 22. Nezbláznila jsem se, ale chci aby mi to číslování sedělo s tréninkovým deníkem, kde jsem od jedničky začala 1.ledna.

10.2.2015 - tr. č.22

Rozcvička a příprava pohybu
Preclík, páka, zlomená páka, kobra, pes, strečink flexorů kyčle, viklající dřep, svatozář, TGU, DL, kliky – možná jsem na něco zapomněla, tahle sestavička se čas od času mění, jede se s lehkou KB

Aktivní visení na hrazdě, přípravné drily na shyb
(tady by už normálně byl shyb podhmatem s dopomocí, ale trochu mě zlobily lokty, takže ještě klidový režim)

Nácvik double drilů
Double rack
Double rack na střídačku s výdrží v prknu
Dřep v racku na střídačku s goblet dřepem
Dneska první trénink zaměřený na double drily, děsně mě to bavilo. Všechno s dvanáctkami, v podstatě šlo o to začít se cítit pohodlně se dvěma nadhozenými KB a učit se v tom postoji dýchat za štítem. Docela fajn, rozšířit postoj při odkládání KB jsem zapomněla jen jednou a kolena jsem těsně minula.

Snatch (16) 8+8/10 minut
Přechodem na těžší kouli snatch překvapivě ztěžkl. S 12kg KB jsem si snatch test splnila před vánoci, tedy s touhle těžší holkou si na sebe zvykáme cca měsíc a půl. Zbaběle jsem používala magnesko. Krom toho, že jsem se poněkud zavzdušnila, jsem si během snatchování ověřila, že při předchozích cvikách jsem to břicho asi zatínala poctivě.
Pitkin

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
Pitkin napsal:

Díky, dle pozdravu soudím, že jsi "náš"

Do gymu přímo nechodím, ale pravidelně se účastním seminářů s Pavlem

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
spekounP

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty máš něco společného s tím zmutovanym monstrem, co si říká Koroze, vid? Nebo se pletu?
PetkaB

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Ty máš něco společného s tím zmutovanym monstrem, co si říká Koroze, vid? Nebo se pletu?

Nepleteš, já se mu teď pár měsíců trochu pletu do tréninku. A docela nám to jde

Edit: Pro ty, co nevědí (jaká Koroze????) - Koroze je nick kamaráda, který si vede log na jednom sousedním foru.

Naposledy upravil PetkaB dne út únor 10, 2015 8:48 pm, celkově upraveno 1 krát
spekounP

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2015 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sleduju pravidelne, dobrá motivace.
PetkaB

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 6:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Sleduju pravidelne, dobrá motivace.

Díky, on někdy ten log (narozdíl od tréninku) trochu fláká, ale jinak mám z toho pokroku radost.
PetkaB

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 6:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Malá ochutnávka z FuTr. Video je z tréninku, který následoval po tom našem. U nás to vypadalo podobně, jen to bylo pestřejší, protože některé na konci místo swingů snatchovaly.

https://www.facebook.com/video.php?v=1008020615878708&pnref=story
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12.2.2015 - tr. č.23

Preclík, páka, zlomená páka, kobra, pes, strečink flexorů kyčle, viklající dřep, svatozář, TGU, DL, kliky

Shyb podhmatem s dopomocí
5 x 1
Po delší době návrat ke shybu, bylo to lepší než jsem čekala, měla jsem trochu obavu, že po té pauzičce tam budu trochu bezmocně viset.

Nácvik double drilů (12+12)
Double rack na střídačku s výdrží v prknu
Dřep v racku na střídačku s goblet dřepem
Opáčko z minula, jen jsem toho udělala celkově víc. Když jsem si myslela, jak mi to pěkně jde, byla jsem vlídně upozorněna, že se při dřepu při pohybu nahoru předkláním..takže usilovná snaha o korektní techniku (pochopila jsem, že i když mám pocit, že jsem v záklonu, ještě nejdu ani rovně :-) )

Snatch (8) lehký - 10 min
lehký snatch znamená, že se jede těch 10 min v kuse, bez položení, s libovolným počtem výměn rukou. Důraz na techniku provedení.

Celkově moc pohodový a příjemný trénink. Po tréninku ještě zpestření - na následující hodině si jedna slečna střihla snatch test a teď bych nerada kecala, protože jsem to samozřejmě zapomněla, ale jsem si jistá, že dala za těch pět minut přes 120 opakování. Na pohodu a moc hezky se na to koukalo.
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Odposlechnuto v gymu:

"Kde je dneska Kristýna?"
"Asi je mrtvá z minula..chudák, jestli ona někde nesedí a nemůže se zvednout z dřepu"..."třeba na záchodě"..."jakože sedí na záchodě a jede silový dýchání?"

"Skončíme v pekle za ty naše kecy." "No aspoň tam budeme spolu."
PetkaB

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2015 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13.2.2015 - tr. č.24

Válec
přece jen všechny jsme byly na třetím tréninku v týdnu, takže už se ledacos, co si o rozválení říkalo, našlo :-)
Preclík, páka, zlomená páka, kobra, pes, strečink flexorů kyčle, viklající dřep, svatozář, TGU, DL, kliky

DL velká činka (67,5) 5x5
Příběh mého DL: před pár lety jsem zatáhla prasotechnikou sumo (equip) dvojnásobek TH (152,5 při TH necelých 75). Pak jsem tahům moc nedala, prioritou byly závody v benchpressu. Před nedávnem jsem zase začala trochu tahat, tentokrát raw a klasikou, dostala jsem se na nějaké dvojky s 90. A před týdnem jsem to prostě vzala od začátku. Zula jsem botky a začala se učit technicky čisté sumo. Takže tohle byl druhý trénink DL. Jsem sama zvědavá, kam to dojde.

Shyb podhmatem s dopomocí
10 x 1
Pořád se trochu pozoruju, jestli se nevrátí bolest loktů, dneska první trénink bez tejpů a vypadá to dobře.

Hodně strečingu, hodně rozhýbávání, potřebuju otevřít kyčle a hrudník, takže jsem tímhle vlastně prokládala všechny serie.

Dneska na tréninku silná sestava - ze sedmi holek tři tahaly, dvě už trénují shyb nadhmatem. Já jim to sice ještě se svým "neshybem" trochu kazím, ale to přijde, rozhodla jsem se totiž popřít jedno z pravidel KB5. Prý že "ledničku nepřecvičíš"....pche...já se ten shyb naučím s se svými 80kg Th :-D

Naposledy upravil PetkaB dne st únor 18, 2015 8:55 am, celkově upraveno 1 krát
PetkaB

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2015 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z dnešního tréninku - obě činky obsazené

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pohyb, síla, kondice: Very StrongFirst/KB5/FuTr Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 37, 38, 39  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: