Zdravím všechny,
před dvěma týdny jsem začal chodit do posilovny, vždy v pondělí, ve středu a poté v pátek cvičím doma. Jinak po tři měsíce zpět jsem dělal jen kliky a sedy-lehy. V treninkové dny zatím provádím vždy cviky na celé tělo, tedy hrudník+ ruce, břicho a nohy.
Chtěl bych se zeptat, může mít dlouhodobé zacházení s těžkými vahami (činkami) vliv na citlivost v prstech? Jsem muzikant a prsty potřebuji, zároveň bych se však chtěl v budoucnu dostat k armádní hudbě- musím projít náborem k armádě, a být tedy dobře fyzicky připraven.
Předem děkuji za odpověď.
Nehrozí. Pořádně si ale preventivně protahuj zápěstí - karpály. Jednou jsem si uhnal krásný zánět šlach,kdy jsem opakovaně cvičil mrtvoly,bicáky (zkrátka něco těžkého v ruce pořád) a pak hrál 5h denně na kytaru... Ale to tě jen straším,většinu času s tím nemám problém a rozhodně se to nevylučuje. Mnohem víc mě dojebalo sedavé zaměstnání...
Čau, z vlastní zkušenosti mužu říct, že těžkej trénink s činkama nemá absolutně žádnej vliv na jemnou motoriku prstů. Sám hraju na hudební nástroj, kde potřebuju ovládat jemnou motoriku prstů možná nejvíc ze všech muzikantů (klasická kytara). Nejsem amatér, hraju profesionálně, vzdělávám se v hudbě a za posledních 5 - 6 let těžkýho tréninku mrtvejch tahů, dřepů, benchpressů a tlaků na ramena S velkou činkou ve stoji a všeho možnýho i nemožnýho mě skloubení těhle dvou činností nedělá absolutně žádnej problém.
A jak tady podotkl kolega, určitě protahuj flexory zápěstí a prstů, který maj tendenci se zkracovat.
Naposledy upravil danny1744 dne ne únor 15, 2015 12:35 pm, celkově upraveno 1 krát
Koukám,že teprve začínáš,navíc budeš nejspíš cvičit spíše jiné věci než tahání těžkých vah (mrtvé tahy 150kg+). Tím spíše ti nic takového nehrozí! A i kdyby jsi cvičil na bomby,tak se bude jednat o dočasné namožení,rozhodně žádné ochabnutí nebo dlouhodobé zakrnění.
Zdravím všechny,
před dvěma týdny jsem začal chodit do posilovny, vždy v pondělí, ve středu a poté v pátek cvičím doma. Jinak po tři měsíce zpět jsem dělal jen kliky a sedy-lehy. V treninkové dny zatím provádím vždy cviky na celé tělo, tedy hrudník+ ruce, břicho a nohy .
Chtěl bych se zeptat, může mít dlouhodobé zacházení s těžkými vahami (činkami) vliv na citlivost v prstech? Jsem muzikant a prsty potřebuji, zároveň bych se však chtěl v budoucnu dostat k armádní hudbě- musím projít náborem k armádě, a být tedy dobře fyzicky připraven.
Předem děkuji za odpověď.
No hele, když nebudeš cvičit záda, tak ti hrozí jiný problémy, než ochabnutí prstů
Koukam, ze bych tady to vlakno take mohl vyuzit.
Uz to trva asi mesic, kdy se me obcas u nejak cinosti stane, ze me zacnou brnet prsty prave ruky. Kdyz jde o nejakou statickou cinost, treba drzeni myse a pareni hry, kdyz mam ruku polezenou na radici pace, atd..
Staci me protrepat ruku, nejak s ni pohybat a ok.
Je to treba tim, ze se nejak omezi tok krve do konce ruky ?
Muze tu by nejaka souvislost s cvicenim ?
Muze to mit mnoho pricin... odkrveni to nejspis nebude,to bys zaroven ztracel citlivost,jako kdyz si neco prelezis. Ale nejaky slachy mohou byt skriple. Nebo nepretezujes triceps a zapesti? Tyhle veci (slachy,svaly,nevim) na prsty se upinaji az za loktem,kdyz ho mas pretizeny,muzou byt nervy skriple-z toho casto brni jen malicek a prstenicek. Stejne tak mohou byt skriple z debilniho polozeni ruky-vysoko operatka a polozeny loket,ruka zvedla na klavesnici...
Nejlepsi je to protahovat,obcas promasirovat a ono to casem prejde.
Jeste bych dodal,ze pokud se to tahne od lokte,tak je dobre to promasirovat tam. Chce to najit spravne body,je to jako kdyz se ,,klepnes do brnavky"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru