Zaslal: čt únor 19, 2015 9:15 pm Předmět: Bandáže na kolena - powerlifting - jak vázat???
Zdar. V dubnu se chystám na soutěž v trojboji. Soutěžil jsem v mrtvole, benchi ale v dřepu ještě ne. Navíc GPC má pravidla pro RAW že jsou povolené bandáže na kolena. Nikdy jsem v nich pořádně necvičil tak se chci zeptat.
Jak si vážete bandáže?
1) utahujete je pevně nebo volně? Jeden nejmenovaný trenér nejlepšího trojbojáře v Čr mě to učil lehce, že je potřeba aby to dole zapružilo, ale všichni to utahují napevno.
2) motáte si to do ruličky pevně nebo jen smotáte jak fášek?
3) jedete zespodu nahoru klasicky, nebo nějaký kříže viz video?
frameborder="0" allowfullscreen>
díky za všechny rady. Dejva
Naposledy upravil Dave1913 dne čt únor 19, 2015 9:35 pm, celkově upraveno 1 krát
Přesně, RAW znamená bez podpůrného vybavení, bandáže na kolena ti očividně několik kg pomůže. Co se dá dělat, musím se s nima naučit, ale teď jak? Každej (klasicky) říká něco jinýho.
Přesně, RAW znamená bez podpůrného vybavení, bandáže na kolena ti očividně několik kg pomůže. Co se dá dělat, musím se s nima naučit, ale teď jak? Každej (klasicky) říká něco jinýho.
Mně zatim 10 kg, což je dost málo, potřeboval bych aspoň 20 kg.
Hele, co kdybys mi napsala jak to vážeš ty :) pokud vím, závodíš v IPF a tam se bez band nejede :D
Jinak já většinou neutahuju skoro vůbec a používám to jen k prohřátí kolen a trochu ke zpevnění. Až pak na těžší váh dotáhnu víc a tam podle mě platí, že čím víc utáhneš, tím víc ti to pomůže.
Nad a pod koleno dělám normální otočky a přes kloub vážu obvykle do kříže, ale nevím, jestli je to správně.
Existuje viacero spôsobov viazania. Treba si nájsť ten, ktorý bude vyhovovať tebe. A dosť záleží aj na dĺžke bandáži... Ja som si napr. viazal tak, že som začal vpredu pod kolenom a prešiel až hore tak, že som prekladal cca o 1/2 a až tak do kríža.
Mně zatim 10 kg, což je dost málo, potřeboval bych aspoň 20 kg.
Hele, co kdybys mi napsala jak to vážeš ty :) pokud vím, závodíš v IPF a tam se bez band nejede :D
Je i raw divize - bez bandáží :) každý má na to vázání takový know-how, každý oddíl to dělá jinak :D
Zaslal: pá únor 20, 2015 6:46 am Předmět: Re: Bandáže na kolena - powerlifting - jak vázat???
Dave1913 napsal:
Jak si vážete bandáže?
1) utahujete je pevně nebo volně? Jeden nejmenovaný trenér nejlepšího trojbojáře v Čr mě to učil lehce, že je potřeba aby to dole zapružilo, ale všichni to utahují napevno.
2) motáte si to do ruličky pevně nebo jen smotáte jak fášek?
3) jedete zespodu nahoru klasicky, nebo nějaký kříže viz video?
1. Pevne a to tak ze velmi. A to proto, aby mne to dole zastavovalo.
2. Kvuli namotavani je lepsi je smotavat pevne (snaz se pak namotava, protoze to uz nemusis tolik natahovat). Neni dobry si je smotavat uplne pevne, protoze pak chytis bandaz do ruky a v ruce se ti roztaci.
3. Ti hubenejsi obcas delaji krize, ale tezsi zavodnici to zpravidla jen vymotaji nahoru, tak ze se bandaz prekryva vzdy o pulku jeji sirky a pripadne daji jeste treba 2 otocky dolu.
podle me je zase kravina namáhat kolena při drepech 150kg a vic tim ze nemas bandaze ale asi kazdyho věc. i malanichev v nejakym videu rikal ze bandaze ma od 120kg jako prevenci zraneni
v IPF je raw ale nejsou v ni povoleny motaci bandaze
Ja si RAW predstavuju proste jako zavody bez vybaveni a ne ze diky bandazim zvednu v pohode o 30kg vic. To je spis umirnena forma equip zavodu :)
Mám stejný názor :) nebo spíš tak... v RAW jsou povolena bandáže na zápěstí u benchu, to nikomu nepomůže 10 a někomu 30kg, pomůže to všem stejně (váhově podle mě vůbec, jen preventivně proti zranění zápěstí). Bandáže na kolena někomu nepomůžou vůbec, někomu 10 a někomu 40kg - a to není raw :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru