|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Maerlyn0

|
Zaslal: po únor 23, 2015 3:27 pm Předmět: |
|
|
| Barthel napsal: | Maerlyn0 napsal:
| citace: |
S tím bych nesouhlasil, zvlášť u fullbody tréninku je to cesta k nižšímu progressu, naopak by tam měl mít rezervu vždycky. |
Mě to tak fungovalo - když jsem jel korte tak jsem začínal na nízkých váhách a postupně jsem přidával podle plánu v poslední fázi jsem jel třeba 5x5 bench a u 4 serie jsem sám dal 3 opakování a pak mi sparing trochu pomohl. A progress byl i tak.
Já tak cvičím každý trening (většinou) když dám v pohodě bez větších obtíží nějaké počty serií a opakoví a slezu z lavice s tím, že jsem do toho nedal poslední ždibec síly tak nemám ten super (zničující)pocit, který já osobně u cvičení potřebuju. |
Jenže to se dá použít leda tak v tý poslední fázi, ale začínat takhle nemá smysl, je potřeba tam mít dost místa pro přihazování.
Já to s tím pocitem mám taky, i když vím, že kdybych to takhle furt nejel, tak mám větší progress, ale seru na to
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
nocomply
|
Zaslal: po únor 23, 2015 9:07 pm Předmět: cdsv |
|
|
8 cviků ve FullBody myslíte, že je moc? nechci plýtvat moc energií, takže kolik myslíte, že by bylo optimální cviků? Základ: Nohy, Prsa, Záda a k tomu vždy biceps, triceps a ramena...a lýtka s břichem jenom třeba 2x tydne?
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: po únor 23, 2015 11:08 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | Jak tu niekto pisal, ze sa nebudes silovo zlepsovat na 8 opakovaniach, tak to samozrejme nieje uplne pravda. Silovo sa da zlepsovat na hociakom opakovani, akurat sa to samozrejme hned nepremietne do schopnosti vymaxovat na 1 opacku. Ak jeden tyzden spravis 20 opakovani so 100 kilo a dalsi tyzden spravis 20 opakovani so 105, tak si sa silovo zlepsil.
|
Já psal, že by to nebylo ideální v případě primárního cíle na sílu, ne že se nezlepší. Jinak to co popisuješ nepovažuji za sílu. Nárůst síly vnímám jako to, že bude schopný zvednout větší váhu nebo stejnou váhu rychleji. (fyzika, a definují to tak i odborné texty o silovém tréninku) To co popisuješ je spíše nárůst určité vytrvalosti, udělá se 105 více opakování než předtím.
Jinak Verkhoshansky a Siff všeobecně popisují, že na svalovou hypertrofii je ideální 8-15 opakování. Jen takový obecný nástřel, samozřejmě možností různých je milion. Každopádně si troufám říct, že tito pánové o silovém tréninku nastudovali více než celé fórum tady, takže bych rozhodně nebyl skeptický k 4x8. Nesouhlasím ani s tím, že k přibrání potřebuje těžké váhy. Opět spousta uznávaných trenérů říká, že stačí 60%. Mně osobně teda stehna narostly více po dřepech se 60 kily v delších sériích než po trojkách se 100.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: po únor 23, 2015 11:52 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | Jak tu niekto pisal, ze sa nebudes silovo zlepsovat na 8 opakovaniach, tak to samozrejme nieje uplne pravda. Silovo sa da zlepsovat na hociakom opakovani, akurat sa to samozrejme hned nepremietne do schopnosti vymaxovat na 1 opacku. Ak jeden tyzden spravis 20 opakovani so 100 kilo a dalsi tyzden spravis 20 opakovani so 105, tak si sa silovo zlepsil.
|
| MIP napsal: |
Já psal, že by to nebylo ideální v případě primárního cíle na sílu, ne že se nezlepší. Jinak to co popisuješ nepovažuji za sílu. Nárůst síly vnímám jako to, že bude schopný zvednout větší váhu nebo stejnou váhu rychleji. (fyzika, a definují to tak i odborné texty o silovém tréninku) To co popisuješ je spíše nárůst určité vytrvalosti, udělá se 105 více opakování než předtím. |
by si usetril vela pisania, keby si poriadne precitas co som vlastne napisal
| MIP napsal: |
Jinak Verkhoshansky a Siff všeobecně popisují, že na svalovou hypertrofii je ideální 8-15 opakování. Jen takový obecný nástřel, samozřejmě možností různých je milion. Každopádně si troufám říct, že tito pánové o silovém tréninku nastudovali více než celé fórum tady, takže bych rozhodně nebyl skeptický k 4x8. Nesouhlasím ani s tím, že k přibrání potřebuje těžké váhy. Opět spousta uznávaných trenérů říká, že stačí 60%. Mně osobně teda stehna narostly více po dřepech se 60 kily v delších sériích než po trojkách se 100. |
suhlasim _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: út únor 24, 2015 12:18 am Předmět: |
|
|
já to četl pořádně, ale z mého pohledu prostě byl schopný těch 105 zvednout i předtím, jenom teď to zvedne víckrát. Tudíž nevzroste jeho síla jako schopnost zvednout více, ale vzroste jeho schopnost vykonat na jeden zátah více práce. Stejně tak bychom se mohli bavit o tom, jestli když si člověk zvedne 50RM o 10 kilo a zároveň mu spadne 1RM o 10 kilo, jestli se stal silnějším. Z mého chápání síly se stane slabším. Ale vesměs jde jen o slovíčkaření.  Původní příspěvek jsem myslel ve významu maximální síly, nějakého výkonu blížícího se 1RM - pod tím si představím sílu já, čistě schopnost zvednout větší váhu, F = ma, větší váha nebo větší zrychlení rovná se větší síla. Každopádně se asi shodneme, že většina rozumných tréninků běžného, ne příliš pokročilého člověka, posílí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: út únor 24, 2015 12:29 am Předmět: Re: cdsv |
|
|
| nocomply napsal: | | 8 cviků ve FullBody myslíte, že je moc? nechci plýtvat moc energií, takže kolik myslíte, že by bylo optimální cviků? Základ: Nohy, Prsa, Záda a k tomu vždy biceps, triceps a ramena...a lýtka s břichem jenom třeba 2x tydne? |
Můj názor je takový, že jednoduchých 4x8 je na nabírání lepší než vymýšlet nějaké těžce zapamatovatelné kombinace na jeden cvik 8x3, na druhý 5x7 atd... Zvlášt, když se nebavíme o žádné vrcholové úrovni. Preferoval bych prostě jednoduchost.
8 cviků je opravdu hodně. Co třeba jeden trénink takovýmhle stylem:
zadní dřep, bench, shyby, pullover, biceps s velkou činkou. Další trénink zas postavíš na mrtvém tahu, místo benche dáš press ve stoje atd. Klidně všechno 4x8, váhy 70% maxima (+-), pokud to blbě přibírá tak většinu sérií s nějakou rezervou, semtam jednu dvě třeba na krev.
Samozřejmě stejně tak ti může někdo sestavit tisíc jiných kombinací nebo tobě může vyhovovat úplně něco jiného.
edit: na závěr si klidně přihodíš břicho, na to cvičím planky nebo nějaké dechové cviky, účel spíše zdravotní než, že bys tím přibral
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: út únor 24, 2015 11:25 am Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | já to četl pořádně, ale z mého pohledu prostě byl schopný těch 105 zvednout i předtím, jenom teď to zvedne víckrát. Tudíž nevzroste jeho síla jako schopnost zvednout více, ale vzroste jeho schopnost vykonat na jeden zátah více práce. Stejně tak bychom se mohli bavit o tom, jestli když si člověk zvedne 50RM o 10 kilo a zároveň mu spadne 1RM o 10 kilo, jestli se stal silnějším. Z mého chápání síly se stane slabším. Ale vesměs jde jen o slovíčkaření. Původní příspěvek jsem myslel ve významu maximální síly, nějakého výkonu blížícího se 1RM - pod tím si představím sílu já, čistě schopnost zvednout větší váhu, F = ma, větší váha nebo větší zrychlení rovná se větší síla. Každopádně se asi shodneme, že většina rozumných tréninků běžného, ne příliš pokročilého člověka, posílí :) |
Ok, chapem ako to myslis, ale kladies na to moc velky vyznam. 1RM je v objemovke uplne nepodstatne. Navyse on "neoslabne", len bude de-conditioned vzhladom na schopnost efektivne predviest 1RM. Ak na tom high-rep treningu nabere svaly, tak lahko potom posunie svoje 1RM pomocou peakovacieho treningu. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: út únor 24, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
V původním příspěvku jsem to nemyslel jako podstatné. Jen jsem chtěl říct, že 4x8 sice není trénink na maximální sílu, ale že to nevadí, když je cílem objem. Jinak se vším souhlas
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|