Půjde to?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Půjde to?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Půjde to?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Voita

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 9:16 am    Předmět: Půjde to? Odpovědět s citátem

Ahoj borci, chtěl bych slyšet, poradit, jestli to, co teď cvičím bude mít vůbec nějaký efekt do objemu nebo jestli to není jen ztrátou času + můj jídelníček.

Nejsem začátečník nebo aspoň si to nemyslím. Začalo to tím, že jsem cvičil 2 roky izolovaně, každou partii zvlášť, tenkrát jsem začínal, takže jídlo a nutriční hodnoty mi nic moc neříkaly. Postupem času jsem vše vylepšoval, jak tréninky, tak stravu, ale i tak se dá říct, že jsem moc objemově nenarostl, ale vytvořil jsem si celkem slušný základ řekl bych :). Samozřejmě po těch letech si člověk začne klást otázky typu, co je špatně, proč to nejde, člověk se snaží a ono pořád nic moc a začne propadat depce, asi to zná každý...

Proto jsem si řekl, že to vše překopu a samostudiem jsem se dostal k tomu, že nejlepší pro mne bude cvičit jen velké partie?? Momentálně cvičím tedy takto:

Pondělí: mrtvola, tlaky s jednoručkami na ŠL, rozpažky na rovné lavici a biceps. zdvih s VČ
Středa: dřepy s VČ, výpony na lýtka, tlaky VČ nad hlavu
Pátek: bench, přítahy VČ v předklonu, kliky na bradlech
Ještě 2x týdně břicho v jiné dny.

Tento trénink praktikuji třetí týden a váha pomalu jde nahoru, ale spíš si myslím, že to je tuk? Hodně sedím, jak v práci u kompu tak doma. Cvíčím hodně na techniku spíš než zátěže.

Mám 190cm a 85-86kg momentálně (ano, považuji se stále za ekťáka).

Jídelníček: ráno (musli 100g s mlékem+85%protein)
sváča: šunka (kuřecí nebo krůtí 50-60g a černé pečivo (žitný chléb, dalmánek)
oběd: Většinou maso (krůta, kuře) + těstoviny, rýže, brambora (100+100g), zelenina. Jako dezert, pár rýžových chlebíčků.
jídlo před fitkem: pomeranč, puding, BCAA
po tréniku: gainer
večerě: kuřecí maso 150g, rýže, brambory (zelenina)
před spaním: tvaroh 250g

Prosím touto cestou o rady, připomínky, jestli to význam má nebo jakým způsobem to vše upravit. Příběh je velmi stručný. Jde mi o to, že po X letech cvičení bych se rád někam posunul, proto jsem se chtěl s vámi poradit. Díky moc za užitečné odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Barthel

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já za sebe bych rozhodně doporučil prostě Korte. Všude ho zmiňuji, ale je to něco osvědčeného a pokud jsi jel 2 roky izolovaně (stroje,kladky) a nezařazoval jsi vícekloubové cviky jako základní prvek tréninku tak by potom na to tvoje tělo mělo výborně reagovat. Za předpokladu, že s těmi cviky máš aspoň nějakou zkušenost a techniku máš ozkoušenou a víš jak to jet.

Nechci ti tady rozepisovat jak se cvičí Korte (popř. nějaká mutace tohoto treningu), ale můžeš si to sám najít. Princepem je to, že jedeš tréning 3x týdně a každý den procvičíš "celé" tělo.
Rozvíjíš 3 největší sval. partie - celý trening se potom skládá z mrtvého tahu, benche, dřepu a doplňku (A,B). Doplňky střídáš každý trening.

Tím docílíš toho, že právě pomocí dřepů,benche a mrtvoly vyplavuješ nejvíc přorozeného růstového hormonu což je nejlepší stimul

K jídelníčku:
Ráno - samotný protein dávám třeba já když zaspím nebo tak, ale když je čas dal bych vajíčka nebo placku z vloček a proteinu - možností je opět mnoho.

Před tréninkem - ten puding nevím nevím hele
btw. když už suplementuješ BCAA tak jaké máš konkrétně na mysli ? + kolik g ?

Po treninku - dej ty BCAA a místo gaineru bych si dal radši 2x banán, ale to už je na tobě.

Jinak bych být tebou pokud jsi EKTO razantně přitlačil na tucích a sacharidech!
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

K jídlu: jaké muslí jíš? 100g brambor je nic, z toho fakt nepřibereš... Kolik ti to hází za den celkově bílkovin, sacharidů a tuků?

Mě se jako trénink na nabrání nejvíce osvědčilo cvičit vršek/spodek 2+1.
Barthel

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
K jídlu: jaké muslí jíš? 100g brambor je nic, z toho fakt nepřibereš... Kolik ti to hází za den celkově bílkovin, sacharidů a tuků?

Asi tak.

Chadzi napsal:
Mě se jako trénink na nabrání nejvíce osvědčilo cvičit vršek/spodek 2+1.

V podstatě 2x týdně FB což je určitě taky dobrá volba
karlwanhov

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ktomu treninku bez parametru jde jen rict, ze by sel lepe rozlozit
Voita

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oběd mám v práci a pani, která ho vydává myslí taky na sebe a chce si něco odnést domů, takže tam je problém s větší porcí, jak kdy, někdy to jde, ale spíš míň, takže proto vycházím z průměru 100g (snažím se to dohnat rýžovejma chlebíčkama).

Co se týče nutriční kalkulace k mé hmotnosti, tak je následující:

bílkoviny: 126g
Sachry: 328g (tady je asi ten problém, viděl bych to tak ještě na jednou přibližně? Ale kam to nacpat??)

Příjmám návrhy v oblasti jídla i úpravy mého tréninku (nacpat tam jiné cviky, cvičit úplně jinak? :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jidla malo
trening jde lepsi
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V práci nemáte mikrovlnku? Že by sis dělal jídlo doma a v práci si ho jen ohřál. Největší nálož sacharidů dej do potréninkového jídla a zbytek rozhoď mezi ostatní.
Voita

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zmínil jsem se i o tom, že v práci sedím a doma také, takže přes zimu je můj jediný pohyb fitko. V létě jezdím do práce na kole. Nebude pro mne mít ještě zvýšení sachrů fatální následky? Abych pak je nepřibíral do břicha :)
Gohan

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Považuješ se za ektomorfa a máš panický strach z toho, že to půjde do břicha, ale zároveň by jsi chtěl objem?
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

fatalni nasledky
Voita

PříspěvekZaslal: čt únor 26, 2015 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rád bych vám poslal fotky, ale prej to nejde, nemám ještě 10 komentů.
Naber Svaly

PříspěvekZaslal: so únor 28, 2015 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky řešim problem s 10 komenty a fotky :D ;)

Rychle na stránku:

Přejdi na: