|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
wondra

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 12:20 am Předmět: |
|
|
Ale tak jasně že to máš střídat, chtěl jsem jen dát najevo z čeho nabere nejsnadněji. Brambory tam valit každý den je prostě cesta do pekel pro ektomorfa. Kdežto rýže tě aspon někam posune. A pokud chce mervomoci nabrat, tak tohle je cesta. Stačí vydržet dva týdny a máš hned 2-3kg nahoře při správném tréninku. To je pro ektíka malý zázrak... _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 6:07 am Předmět: |
|
|
Pečených brambor s tatarkou se dá sníst celkem dost. :)
A pokud toho člověk chce sníst víc, tak je celkem dobrý střídat slaný a sladký jídlo. V téhle kombinaci toho do sebe dokáže člověk dostat víc. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 7:05 am Předmět: |
|
|
s tim souhlasím, já třeba snidam půl kila jogurtu s maltou a mlékem plus sladidlo. hodis do shakeru a vypijes cestou do práce...:D
to samé třeba na noc, nebo obmena jen s tvarohem. stejně tak si dam po obědě třeba snickers apod.
ale jak rikam, ektomorf potřebuje.vidět výsledek.co nejrychleji, protoze člověk už žije v přesvědčení že nikdy nenabere. tak je potřeba motivovat sám sebe a tu stravu že začátku fakt hrotit ať se rozhybe.
radši budu měsíc každý den (víkend rozumné off) jíst půl kila masa s ryzí a naberu 3-4kg a potom zvolnim a priberu třeba jedno měsíčně, než pribratkilo.za první.měsíc a pak se na to vykašlat že to nejdeer. _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 8:35 am Předmět: |
|
|
to máš určitě pravdu, ale tenhle kluk to řešit chce, proto sem napsal toto:) nejlepší je to pořádně rozjet, nabrat tak abych se nemusel stresovat a pak si jen papat a jet co mě baví.
Beru to dost subjektivně. sám s tim mám bohaté zkušenosti _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 11:04 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Pečených brambor s tatarkou se dá sníst celkem dost. :)
A pokud toho člověk chce sníst víc, tak je celkem dobrý střídat slaný a sladký jídlo. V téhle kombinaci toho do sebe dokáže člověk dostat víc. |
Pizza
Gainer
Pizza
Gainer
Pizza
Gainer
Jak nám radí jurgen
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 11:42 am Předmět: |
|
|
Souhlasím s wondrou.
Ze začátku bych to vůbec nekomplikoval s různými recepty atp.. Je důležité aby se pohla ta ručička na váze .
Já sám jsem dost vybíravý co se týče jídla, ale rýží a maso můžu jíst pořád dokola.
100 rýže a 400g brambor jsou na tom se sacharidama podobně, ale sníst naráz skoro ,5 kila brambor je i challenge pro mě a on jako ektomorf bude mít problémy toto jídlo do sebe vůbec dostat.
360g rýže nebo 1.5 kg brambor ? Časem až si zvykne na větší porce jídla to může začít mixovat aby ukojil hlad, ale asi né hned.
Rýže,Maso,Tuky (oliváč, tuňák, sýry),Banány,Vločky,Zelenina,Vajíčka popř. celozrnné pečivo je vše co teď potřebuje když teď nebudu mluvit o treninku.
Už takhle to vypadá, že to má časově náročné do toho atletika a trening,škola + ten "studentský ropozčet"...
Klíč je v jednoduchosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá únor 27, 2015 4:27 pm Předmět: |
|
|
Ono ani neni nutný aby jedl půl kila brambor, ať přidá a uvidí sám jak rychle to půjde, tady spíš jde o to, že to co jí aktuálně je naprosto o ničem.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 4:50 pm Předmět: |
|
|
| wondra napsal: | | ´´ Stačí vydržet dva týdny a máš hned 2-3kg nahoře při správném tréninku. To je pro ektíka malý zázrak... |
Za 2 týdny 2-3kg nahoře a je to pro ekto malý zázrak? A kolik si myslíš, že přibere tedy endo? 5kg za týden?
Já si právě myslím, že Ekto je ten opak, ty jejich nesmyslné hromady sacharidů prostě tělo nevyužije a stejně nepřiberou, tak si hrají na ekto. Když si dáš 3 pořádná jídla denně (jedno aspoň 700-800kcal, tak je to přes 2K kcal), pak už stačí jenom PTN a na noc třeba ještě něco a je vymalováno. Ty různá internetová doporučení typu, že ekto musí mít 7g na kg, už vidím jak trávicí soustava nějakého 60kg kluka tohle zvládne, když tam každé 2-3 hodiny pošle pytlik rýže. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 5:12 pm Předmět: |
|
|
moc to nechapes, evidentně nejsi tenhle somatotyp a nemáš s ním ani zkušenosti. navíc o trávení jsem psal tak nechápu proč mi to predkladas.
nikde jsem nepsal o 7g sachru ani o 2-3 mezi sáčky ryze přes celý den.
malým zázrakem byl mysleny přírůstek 2-3kg , bez stanovení za jakou dobu. jen jsem napsal že se dá při správně stravě a tréninku nastartovat s tímhle prirustkem. _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 5:30 pm Předmět: |
|
|
| wondra napsal: |
nikde jsem nepsal o 7g sachru ani o 2-3 mezi sáčky ryze přes celý den .
.... |
| wondra napsal: | Rady hezké, ale uvědomte si že ektomorf má slabší nejen tělesnou konstituci ale taky kapacitu trávení, když si zaplácne žaludek těžkým jídlem tak asi těžko udrží denní příjem.
Dej tam denně tři sáčky rýže a každý s 200-250g kuřecího, hovězího (vyjímečně...) nebo libového vepřového a porosteš. K tomu dvě až tři vyvážené svačiny (120g pečiva, šunka/sýr...)
Sám jsem ektomorf a vím o čem mluvím. To samé brambory, zbytečně dlouho se tráví. Potřebuješ něco co rychle strávíš a znova se můžeš rychle najíst, jen tak toho za den sníš dost. Dobře pij a nikdy ráno nehladověj. |
Tak co jsi teda psal? :)
Mast3r: To záleží, jak to kdo snáší. Znám ektomorfy, co musí jíst 6 jídel denně, když zkusili zařadit velké porce 3x denně + PTN, tak byly totálně přecpaný a nechtělo se jim moc fungovat. Ono je příjemné se pořádně nadlábnout, ale ne totálně přejíst, což může být u některých, co mají opravdu rychlé spalování, častý jev, protože ty kalorie prostě do sebe dostat musí. Ono se často argumentuje trávicí soustavou, ale pokud je méně efektivní, tak právě člověk bude profitovat spíše z častějších jídel (to je i princip léčebné výživy po operacích na GIT mimochodem), než z objemných porcích. Každý si musí najít své optimum, ať už je jakýkoliv somatotyp. Pokud mi přináší výsledky jíst 5x denně a není to pro mě z praktického hlediska problém, tak proč ne? Pokud přibírám na 3 jídlech, tak budu jíst 3x denně. Nicméně souhlas s tím, že někteří konzumují zbytečně přehršel sacharidů. Stačilo by přidat na tucích a udělali by lépe. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 5:39 pm Předmět: |
|
|
Měl jsem tu také něco vypíchnuté pro wondru, ale řekl jsem si, že na to kašlu.. nakonec eSko byl rychlejší.
eSko: Ano souhlasím, je potřeba si najít nějakou pro sebe vyhovující cestu, já se jen trochu snažil poukázat na to, že když je hojně doporučované jíst každé 3 hodiny, tak to nemusí být nejlepším řešení. :)
Mě osobně to vyhovuje z důvodu, že mi přijde strašně otravné jíst každé 3 hodiny, to si buď člověk musí tahat jídlo všude sebou nebo se nemůže vzdálit od domu.
EDIT: teď jsem si to přečetl znovu - moje doporučení je špatné, ale ty mu naordinuješ 3x250g masa a ještě svačinky. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 6:24 pm Předmět: |
|
|
Tak minimálně když máš dlouhý končetiny a úzkou kostru, tak bych to na endomorfa moc netipoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá únor 27, 2015 6:32 pm Předmět: |
|
|
Ono se i stačí podívat na trénink na první stránce, já neříkám, že musí cvičit Korte, beara, fest, ale ten jeho trénink je taky katastrofa. To mi přijde jako další kámen úrazu.
Dost lidí se i jen vymlouvá (jím hodně, nemám čas,..). Od malá znám kluka, co říká, no já nemůžu přibrat, já mám málo krvinek (nebo tak něco), pak s ním si celý den a on má jedno jídlo a porci jak pro holku, kterou nedojí. Hlavně, že dá denně krabku cigár.
Já když byl malej, tak jsem denně musel mít pytlík brambůrek, jinak jsem byl hroznej spratek, se ségrou jsme si téměř denně dělali k večeři hromadu hranolek a přesto jsem byl hubený, znamená to, že jsem byl ekto? Ne, jen jsem prostě celý den lítal venku a hrál fotbal nebo na shovku. Kdybych si dneska dával pytel brambůrek a večer smažil hranolky, tak bych byl jak sud. A důvod? Protože kromě fitka jinou pohybovou aktivitu nemám. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|