Strečing - skús si nájsť tento program na nete: P90X.DISC.07.X.Stretch
Mne sa celkom páčil. Je rozumne zostavený, vhodný aj pre bežných ľudí. Nie len pre baletky:-). Ak chceš prípravu na bojové umenia, tak niektoré časti si sťažíš, prispôsobíš na svoje potreby.
heh tak ten goblet squat (síce bez ketlebela) robievam v rámci rozcvičky vždy pred drepmi, premkami výrazmi, mŕtvolami a pod., netušil som, že sa to tak volá, a áno, je to výborná záležitosť, nemám problém robiť čelné/zadné drepy atg s komplet plochou chodidiel na zemi pred predklánania/zaklánania a pod.
Tak s tím se počítá, že tu snad každý pokročilý cvičenec zvládne dřep bez zvednutých pat a to aniž by si udělal jakýkoliv cvik předtím. Já se tu spíše bavím o situaci, kdy ti jde pánev do retroverze.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Zaujímavé, že by som podobných ľudí vedel v gymoch za roky rokúce narátať na prstoch rúk..., podobne to nie je také ani na fóre, však si zober xyz videí, kde tie drepy teda vyzerali, nehovoriac už o čelných.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Já spíš narážel na ty paty na zemi, což je základ pro jakýkoliv dřep se zátěží, protože na špičkách nemáš jednoduše šanci se udržet, to je sebevražda. Tolik k tomu tvému, teď už mě jen zajímá, jak by ZK řešil právě ten nedokonalý dřep, pokud má někdo zkrácenou zadní stranu dolních končetin. Teda respektive dle něho nemá. Pořád si nejsem jistý, co nám tím vším chce ZK říct, protože to zatím chápu tak, že bych měl fyzioterapeuta (ahoj Pomane) a veškeré odborné osazenstvo na naši sportovní fakultě poslat se strečinkem tam, kam slunce nesvítí. To se mi zdá docela dost přitažený za vlasy.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Já si vysvětluju to, co chce ZK říct tak, že sval má danou délku, která se změnit nedá, ale flexibilita závisí na nervové soustavě. Nebo tak si vysvětluju to, co mi psal v SZ.
S tím bych asi i problém neměl. Jestli to je pravda, to ovšem nevím. Každopádně bych řekl, že u lidí, kteří mají nižší flexibilitu je lepší ze začátku spíš strečink, než tam rvát cviky, u kterých člověk nedokáže udržet správnou techniku a cvik se pak provádí špatně.
K technice dřepu. U hlubokých zadních dřepů jsem ukázkovou techniku na vlastní oči snad ani neviděl. Ale tím myslím u opravdu hlubokých, ne tomu, čemu říká hlubokej dřep Cizo, což je podle mě normální dřep.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
S tou flexibilitou a nervama mi to pripomnelo kamose - stejny drevo jak ja, stejne vysokej, jezdil bmx par let zpatky. Jednou se vysekal - nic vaznyho nakonec (zadna zlomenina nebo tak), ale v tu chvili potom mel neco jako lehkej sok - a dokazal ve stoji polozit dlane komplet na zem, ackoliv mu normalne dela problem i dotyk prstama. Kdyz byl pak uz ok, tak ty svaly uz zas byly "zatuhly".
Ja u toho nebyl :) mne to rikal, kdyz jsme se bavili o tom, jaky jsme dreva. Ale myslim, ze rikal, ze si prave pripadal jako "hadrova panenka" nebo tak neco...
Zaslal: so únor 28, 2015 11:20 am Předmět: Gumidek
Já jsem o strečinku celkem dost už psal tady http://www.petrruzicka.com/tag/strecink/ . Troufam si tvrdit, ze o tom vim celkem dost, delal jsem jak bojova umeni, jogu, tak cinky a kettlebelly.
Strecink rozhodne nanic neni, ale zalezi, co a proc clovek chce.
Má každodenný okolo 15 minútový strečing celého tela význam pre zdravie a vitalitu svalstva tela ? Cvičím 2x týždenne kulturistický tréning, 3x týždenne robievam stojky, mostíky, vešanie na hrazde + stabilizátory, 2x týždenne 15 minútový beh, a 4x týždenne asi 10 hodín stojím a chodím v práci... ..
DiamonD, skôr než dajú ban tebe, ty sa tu v logoch ponižuješ už priamo v názve, a, len tak mimochodom, nie si tu o nič obľúbenejší než ja, tak sa spamätaj...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru