Problém s předloktím: šlacha?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém s předloktím: šlacha?  Úvodní stránka -> Trénink -> Problém s předloktím: šlacha?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 9:19 am    Předmět: Problém s předloktím: šlacha? Odpovědět s citátem

Na podzim se mi objevil menší problém a až teď mi tak nějak dochází, z čeho to všechno je.
Celý život tak nějak cvičím, ať už s činkama nebo vlastní váhou, základní cviky jako dřepy a kliky. Celou tu dobu zanedbávám záda až na chabé cviky typu superman. Na podzim jsem začla chodit do posilovny a přidala i další cviky mj. stahování horní kladky atd. Chtěla bych umět i shyby, ale nezvednu se (jsem těžká, 75 kg, udělám jen jeden, max. 2 shyby poidhmatem). Teď mám doma na hrazdě pověšené lano a snažím se na něm přitahovat tak, že mám nohy na zemi pod hrazdou a jakoby ze záklonu se přitahuju. Moje ruce na to evidentně nebyly zvyklé a i když mě to trápí vlastně už od září, až teď tomu věnuju pozornost: Asi jsem něco přetížila
1. sval na horní straně předloktí, asi extensor ulnaris (podle jakéhosi obrázku), ne že by mě vyloženě bolel, ale po zatížení v něm mám takový jakoby pocit slabosti. A to nemyslím po cvičení, ale třeba po vysávání, nebo když strouhám mrkev na struhadle.
2. šlachy na spodní (vnitřní?) straně předloktí, těsně za zápěstím, patří k jakémusi flexoru. Když se přitáhnu nebo zatnu ruku v pěst, tak v nich cítím něco jako křeč, nebo kdyby mi někdo střčil ruku do ledové vody.
Jedná se o pravou ruku. Ano, jsem pravák, takže ji prostě zatěžuju celodenně více. Na druhou stranu celý den makám u počítače a už 2 měsíce mám myš přehozenou na levou ruku, takže pravá aspoň trochu odpočívá. Ale jak říkám, zhoršuje se to hlavně po cvičení. Když si dám nějakou dobu pauzu od přítahů, problémy nemám. Ortoped mi nepomohl
Ptám se, co s tím. Mám to začít zatěžovat nějak pomaleji? Jak? Mačkat gumový kroužek? Nebo se mám vzdát přítahů?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eraZ

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, na koľko som sám prekonal veľa problémov s rôznymi šlachami a kĺbmi a neviem čím všetkým, tak ti môžem napísať čo by som asi skúsil ja, keďže doktorov nemám moc v obľube, ale netvrdím, že je to dobrá rada Mohla by si skúsiť na čas dať pauzu od všetkého respektíve nechať telu oddych napríklad aspoň dva týždne a za ten čas každý deň robiť len strečing na každú partiu a špeciálne na zápästie by si mohla skúsiť niečo takéto mne osobne to pomohlo, mal som zápästia resp šlachy pri zápästí v takom stave, že som nedokázal potlačiť na bench ani prázdnu tyčku a teraz už je to bez obmedzenia... môžeš mať ako si povedala z tej práci na počítači tie šľachy preťažené, stále sú v jednej pozícii a keď ich zaťažíš iným spôsobom tak to môže bolieť... pretože sú oslabené, týmto strečingom by si mohla do nich dostať trochu flexibility a uvoľniť v nich napätie... nie som však žiadny odborník, je to čisto môj názor
zacinamposilovat

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, mě lékaři taky nikdy nepomohli. Proto raději hledám rady na netu. Dík. To protáhování vyzkouším.
Irminsul

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem podobný problém,dědičná vada na pravé ruce,šlachy ..
Když jsem cvičil mrtvý tah s malou váhou cca 150kg,tak mě povolovalo zápěstí.
Pomohlo mě to,že jsme cvičil předloktí,kopení nadhmat,podhmat a nyní žádný problém..
Častým cvičením jsem to překonal.
Drž se,ono to cvičením přejde.
HOLD STRONG!
wondra

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

irminsul to je rada:D akorát to bude mít chronicky
Irminsul

PříspěvekZaslal: ne březen 01, 2015 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wondra napsal:
irminsul to je rada:D akorát to bude mít chronicky

Všechno je v hlavě kámo